Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

Rykten om att nästa Iphone får en bildskärm baserad på OLED-teknik fortsätter att cirkulera, men vem ska tillverka dessa skärmar? Uppgifterna går isär.

I september 2015 rapporterade 99mac uppgifter att LG och Samsung fått uppdraget av Apple att stå för tillverkningen av OLED-skärmar i en framtida Iphone-modell. Sedan dess har det cirkulerat flera rykten att Iphone får OLED-skärm under 2017, och även att Sharp förhandat om att få tillverka komponenter.

Nu ryktas återigen Samsung bli den exklusiva tillverkaren av OLED-paneler till nästa års Iphone. Detta enligt en leverantör i Taiwan som rapporteras av Digitimes. 2017 års Iphone uppges komma i tre storlekar: 4,7 tum, 5,5 tum och en ny storlek på 5,8 tum. Enligt rapporten blir det bara den största modellen som får OLED-skärm. Tack vare en ny design med tunnare ramar kommer telefonens fysiska storlek inte bli större än dagens modeller.

I en annan rapport från Digitimes under gårdagen uppges dock OLED-tillverkningen skötas av tre andra leverantörer; Pegatron, Foxconn/Sharp och Wistron. Den sistnämnda har tidigare gjort komponenter till Iphone 5C. Pegatron stod dock för den största delen av tillverkningen av den telefonen, och var även inblandad i tillverkningen av Iphone 6.

Det återstår alltså att se vilken tillverkare som får Apples lukrativa kontrakt, och vilka av de kommande Iphone-modellerna som får #OLED. Uppgifter och förhandsrykten lär garanterat fortsätta strömma in under 2017.