Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Imac G4 fyller 15 år

Apples designmässigt kanske mest utmärkande dator fyller 15 år, och 99mac säger grattis.

I januari 2002 lanserade Apple den andra generationens Imac-dator, och det var ett ordentligt stilbrott jämfört med föregångaren Imac G3. Nya Imac G4 hade en platt LCD-bildskärm, och en konstruktion som påminde om en lampa. Datorn rymdes i den globformade foten, och skärmen kunde vridas och böjas efter användarens behov.

Det egendomliga utseendet älskades av många, och inte minst uppmärksammades den i en reklamfilm som Apple gjorde som självklart blir veckans #fredagsvideo. Olika varianter av Imac G4 tillverkades fram till 2004, när Imac G5 tog vid med en ny design. 99mac gratulerar en ovanligt gullig 15-åring som säkert lever kvar hos många samlare och nostalgiker.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.