Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2017 - nu blir även hårborsten smart

Det som hittills orsakat högst ögonbryn på CES är inte avancerad säkerhet eller förstärkt verklighet. Istället är det den smarta hårborsten.

Hittills har vi spanat in allt från uppdaterade datorer och säkerhetslösningar till nästa generations OLED-TV:s och kommande telefonmodeller. Men det som överraskat mest är nog den produkt som visades upp av L'Oreal när vi var på jakt efter Bitdefenders bås på mässan.

L'Oreal är kända för sina skönhetsprodukter som smink och krämer men tillverkar även produkter som hårborstar. Företaget har tydligen fått upp ögonen för smarta hemmet-trenden då just hårborstar nu också ska bli smarta. Den produkt som visas upp under #CES-mässan heter Kérastase Hair Coach och använder teknik från Nokia-ägda IoT-företaget Withings. Hårborsten är utrustad med en mikrofon och sensorer som kan känna av rörelser och acceleration. Mikrofonen ska användas till att lyssna efter om du bryter av hårstrån och sensorerna mäter hur hårt du borstar. Sensorerna ska även kunna mäta om du borstar torrt eller blött hår.

Denna information synkroniseras till din telefon via Bluetooth och i den tillhörande appen skapas en profil över ditt dagliga borstande. Appen kan även presentera tips på hur du bättre kan hantera din kalufs. Du får ett dagligt betyg på borstandet och enligt företagets representanter ska detta bli en slags tränare för din hårvård. L'Oreals representanter säger att borsten kommer att kosta någonstans under 200 USD, alltså någonstans runt 2300 kronor. När och var lanseringen sker är inte klart i skrivande stund, så det återstår att se när vi kan kamma oss på ett smartare vis.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.