Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2017: Asus visar Mesh-nätverk för hemmet

Asus vill vara med och slåss om nästa generations Wifi-nätverk, och visar upp sina produkter Hivespot och Hivedot som upprättar Mesh-nätverk.

Under #CES-mässan visar #Asus upp sin nya lösning för det trådlösa hemmet, i form av två nya routers för att upprätta ett mesh-nätverk. Tekniken har på senare tid börjat bli mer tillgänglig för vanliga konsumenter, genom produkter som till exempel Google Wifi. Asus visar upp två varianter; den kraftigare Hivespot och den något enklare Hivedot.

Kortfattat kan ett mesh-nätverk beskrivas som ett nätverk där varje ansluten enhet kommunicerar med sina närmaste grannar, och inte bara med en central basstation eller router. I Asus fall innebär det att det krävs minst tre stycken Hivespot eller Hivedot för att få igång nätverket, och en av dessa kopplas till internetmodemet eller bredbandsuttaget. Asus säljer startpaket som innehåller tre enheter, men det går att bygga på med upp till fem separata noder, som då alltså ska samverka för att garantera rimlig trådlös hastighet i hela hemmet.

Både Hivespot och Hivedot har stöd för 802.11AC och utlovar en hastighet på upp till 867 Mbps. Den billigare Hivedot har dock bara stöd för dubbla frekvensband, 2.4GHz och 5GHz medan Hivespot har stöd för trippelband med en extra 5GHz-kanal. Hivedot har också bara tre interna antenner medan den större Hivespot har sju.

Produkterna blir enligt planen tillgängliga under årets andra kvartal, men Asus har inte sagt något om detta även gäller den svenska marknaden. Priserna ligger på 299 respektive 399 dollar, vilket bör motsvara ungefär 2 700 och 3 700 kronor exklusive moms.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.