Raspberry Pi uppdaterar kortdatorn Compute Module

Raspberry Pi släpper en uppdaterad version av Computer Module, en liten dator särskilt avsedd för industrianvändning och avancerade projekt.

I februari förra året lanserades den tredje generationen av enkortsdatorn #Raspberry Pi, med högre prestanda och inbyggt stöd för trådlösa nätverk. Nu tillkännager Raspberry Pi också en ny version av varianten Compute Module, en datorsticka avsedd för industrin och mer avancerad användning än den vanliga Raspberry Pi.

Compute Module 3 som den heter innehåller samma processor på 1.2 Gigahertz som den ordinarie Raspberry Pi 3, men nedkrympt att passa på en SODIMM-sticka. Module 3 saknar anslutningar som Ethernet, HDMI och USB. Produkten är därmed tänkt att användas i en rad olika områden så som robotar, maskiner och annat.

Jämfört med den första Compute Module har prestandan ökats med cirka tio gånger. Två varianter släpps, en vanlig som kostar runt 30 dollar (cirka 270 kronor) och en förenklad version utan inbyggt flashminne för 25 dollar eller runt 220 kronor).