Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknikbolagen protesterar mot Trumps inresestopp

USA:s president Donald Trumps inreseförbud väcker protester från många håll, inte minst från landets stora teknikbolag.

I fredags införde USA:s nye president Donald Trump ett inreseförbud i landet, som berör människor från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen. Beslutet har mötts av omfattande protester, och kritiserats för att gå emot amerikanska kärnvärden och konstitutionen.

Inte minst har flera av USA:s stora teknikföretag uttalat sig mot det kontroversiella förbudet. Bland annat Apple, Google, Microsoft, Netflix, Twitter och Uber har tagit ställning mot inreseförbudet. I ett epostmeddelande till sin personal, publicerad av Recode, skriver Apples vd Tim Cook:

"Apple skulle inte existera utan immigration, och än mindre frodas och innovera som vi gör. Jag har hört från många av er som är djupt bekymrade över den exekutiva order som verkställdes igår, som hindrar inresa från sju länder med muslimsk majoritet. Jag delar er oro. Det är inte en policy som vi stöder."

Googles vd Sundar Pichau ger uttryck för liknande tankegångar via Twitter, där han skriver att Google stöttar de många anställda som drabbats av förbudet, liksom andra migranter.

Google har också inrättat en krisfond där företaget matchar donationer från anställda upp till 2 miljoner dollar (motsvarande 17 miljoner kronor). Fonden gäller för organisationerna ACLU (American Civil Liberties Union), Immigrant Resource Center, International Rescue Commitee och Mercy Corps. Detta rapporterar Mashable.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.