Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vinylproduktionen moderniseras

Tillverkningen av vinylskivor ska moderniseras, för att möta efterfrågan på formatets nya popularitet.

Som 99mac tidigare skrivit om har den ökande populariteten av strömmande musiktjänster också fått sällskap av det äldre fysiska formatet vinylskivan. Förra året ökade den globala försäljningen med hela 53 procent jämfört med 2015.

Det stora suget efter vinylskivor har lett till lång väntetid för tillverkningen. Många av de fabriker som tillverkade vinylskivor lades ned under 1990-talet, och de som finns kvar använder äldre teknologi som har svårt att möta dagens efterfrågan. Många av pressarna är mellan 40 och 50 år gamla.

Det ska nu det Toronto-baserade företaget Viryl Technologies råda bot på, med ett nytt system för att pressa vinyler som kallas Warmtone. Tillverkaren Microforum, även de baserade i Toronto, kommer att köpa in sin första Warmtone-maskin i februari. Målet är att inom kort ha sex stycken, vilka kan pressa upp till 24 000 skivor per dag. Detta rapporterar CBC News.

Warmtone-tillverkningen snabbar upp tillverkningen av skivorna betydligt, mycket tack vare ett stort antal sensorer som övervakar vinylens temperatur, tryck och annat som kan påverka pressningen. Processen kan också övervakas av personalen via en mobilapp, och hela maskinen kontrolleras av ett modernt tryckbaserat gränssnitt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.