Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hackare höll hotell gisslan – låste ute gäster

Ett lyxhotell i alperna fick sitt digitala låssystem hackat, och krävdes på lösensumma för att kunna ge gästerna tillträde till sina rum.

Det fyrstjärniga lyxhotellet Jägerwirt i österrikiska alperna blivit utsatt för utpressning av en illvillig cyberbrottsling. Tre gånger har hotellets system hackats, som bland annat kontrollerar låsen på hotellrummens dörrar. Resultatet den senaste gången blev att de digitala nyckelkorten slutade fungera så att gästerna inte kunde komma in på sina rum. Attacken skedde samma helg som vintersäsongen inleddes.

Även hotellets alla datorer slogs ut, inklusive bokningssystem och kassahantering. Hackarna meddelade att de kunde återställa systemet mot en lösensumma på motsvarande 14 000 kronor, som skulle betalas ut i den digitala valutan Bitcoin.

Hotellet såg ingen annan utväg än att betala utpressarna. Hotellets manager Christoph Brandstaetter säger till The Local:

– Huset var fullbokat med 180 gäster, vi hade inget annat val. Varken polisen eller försäkringsbolaget kan hjälpa dig i det här läget.

En tidigare attack i somras kostade hotellet flera tusen euro för att återställa systemen, något som inte täcktes av någon försäkring. Att betala denna gången ansågs vara det billigaste alternativet.

Bovarna har redan försökt slå till mot hotellet en fjärde gång, något som dock hindrades tack vare nyinköpta datorer. Hotellet uppger också att de planerar att uppgradera sina rum med fysiska nycklar för att möjliggöra entré vid liknande situationer.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.