Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cooks äventyr fortsätter

Tim Cook besöker Glasgows Universitet där han blivit utsedd till hedersdoktor. I samband med ceremonin diskuterar han bland annat Apples relation till aktivism, Trumps inreseförbud och vikten av utbildning.

Apples vd Tim Cook är på tur i Europa. Nyligen gjorde han sitt första officiella besök i Frankrike då han besökte Apple-butiker, diskuterade artificiell intelligens och sina egna matlagningskunskaper.

Igår besökte Tim Cook Glasgow och Glasgows Universitet där han höll ett tal i samband med att han har utsågs till hedersdoktor. I samband med ceremonin intervjuades den nya hedersdoktorn där han fick en del skarpa frågor att tackla. Bland annat tog han avstånd från USA:s president Donald Trumps inreseförbud och sa att ”om vi bara står där och inte höjer våra röster blir vi en del av det” .

Glasgows Universitet har lagt till själva utdelandet av titeln på sitt Twitter-konto:

Tim Cook diskuterade även vikten av Apples utbildningsprogram och missionen att få fler barn att lära sig koda. Cook betonade vikten av att en främst inte ska jobba för att tjäna pengar då det är en motivation som antingen snabbt försvinner eller en aldrig blir nöjd av. Det finns en stor skillnad mellan att älska ens arbete och att utföra sitt arbete, något Cook önskar att han kunnat säga till sitt yngre jag.

Utöver detta berörde han även Apples mål att nå stor mångfald och företagets syn på aktivism. Han menade att #Apple inte är ett aktivistiskt företag som så men att de inte är rädda för att höja sin röst i diskussioner rörande områden där de har en stor kunskap eller en stark åsiktsgrund.

Före ceremonin besökte Tim Cook Apple-butiken i Glasgow där han bland annat stannade för att ta selfies med kunder.

Om du vill se ceremonin i sin helhet är den fångad i videon nedan:

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.