Apple åtgärdar bugg som sparar rensad webbhistorik

Att Icloud lagrar rensad webbhistorik i flera år berodde på en bugg, som Apple nu har åtgärdat.

Förra veckan rapporterade 99mac om att Apple lagrar webbhistorik från Safari på molntjänsten Icloud, även efter att denna rensats av användaren. Webbplatser som besökts så långt tillbaka som 2015 kunde återskapas med hjälp av verktyget Phone Breaker från Elcomsoft.

Nu svarar Apple, och säger till Mashable att det hela beror på en bugg som nu är åtgärdad. Av tekniska skäl måste synkroniseringsdata lagras en viss period även efter rensning, men tanken är inte att den ska finnas kvar så länge. En talesperson för Apple säger:

– För att ytterligare stärka det skydd vi erbjuder våra kunder har vi åtgärdat en bugg som sparade webbhistorik längre än vi avsett. Enheter har nu åtkomst till denna data i 14 dagar, och den raderas från våra servrar inom 60 dagar. Kunder kan också stänga av synkroniseringsfunktionerna i Safari när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.

Idag meddelade Google att Android Wear har bytt namn till Wear OS och vilka enheter som kommer få detta namnbyte.