Från HB till AB med gamla intäkter?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har ett HB som nu ska omvandlas till Aktiebolag. Vi har hittills bokfört med kontantmetoden (när pengar trillat in eller försvunnit från kontot har de händelserna bokförts). Efter nyår skapas Aktiebolaget som då ska ta över verksamheten.

Nu är det så att vi har fakturor ute som kommer betalas i januari, dvs pengarna kommer trilla in på kontot och ska då bokföras på 2007 om man ska fortsätta som vi gjort tidigare. Det blir ju dock intäkter för HB och inte Aktiebolaget och vi kommer då få en stor vinst 2007 på ett handelsbolag som inte har några kostnader 2007. (de kommer ju aktiebolaget betala)

Kan man komma förbi detta på något sätt? Kan man få in intäkterna i aktiebolaget istället för i HB? Eller har ni tips på andra lösningar?

Ska prata med revisor nästa vecka, men kan vara bra att ha lite kött på benen..

Enda sättet att få intäkterna i "rätt bolag" är att i första steget ha fakturerat från rätt bolag (dvs AB't), eller senare ställa ut en faktura från AB't till HB't.

Jo en sak till - det går inte att omvandla ett HB till ett AB, man använder inte det språkbruket, vad man gör är att man startar ett AB och lägger ner ett HB.

Ännu en sak: Man får ta upp kostnader och intäkter i ett bolag upp till sex månader före det är bildat.

1
Bevaka tråden