Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension av Sennheiser HD650

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Umeå
  • 2005-05-02 20:27

<TABLE ALIGN="right" WIDTH="300" CELLPADDING="0" CELLSPACING=0 STYLE="border: 12px solid white; border-right-width: 0px; border-top-width: 0px; border-bottom-width: 0px;"><TR><TD><IMG SRC="http://www.ipod.se/forum/attachment.php?attac..." BORDER="0"></td></tr></table>Sennheiser HD650 är ett par hörlurar i den större klassen, både prismässigt och fysiskt. De omsluter öronen helt och är av öppen konstruktion. Denna modell är uppföljaren till den otroligt populära HD600-modellen som blivit en referens för hörlurar i den övre klassen, speciellt för klassisk musik och akustisk musik. Sennheiser har övergett den billigare plastiga looken som HD600 drogs med, och det i mitt tycke alldeles för spräckliga mönstret har ersatts av en mer sober mörkgrå/glimmande finish.

Det märks att hörlurarna är välbyggda; de sitter utmärkt på mitt huvud, tajt men inte för hårt. När jag köpte dem hade jag blivit bestulen på mina förra lurar (Denon AH-D750) som jag tyckte var riktigt bra. De satt bra också, men efter att ha använt dom här känns denonlurarna platta och har dålig passform (ja, jag fick tillbaks dem två veckor efter köpet av HD650 ). Alla delar är utbytbara.

<TABLE ALIGN="left" WIDTH="300" CELLPADDING="0" CELLSPACING=0 STYLE="border: 12px solid white; border-left-width: 0px; border-top-width: 0px; border-bottom-width: 0px;"><TR><TD><IMG SRC="http://www.ipod.se/forum/attachment.php?attac..." BORDER="0"></td></tr></table>Jag kör ett par Sennheiser HD650 till min iPod Shuffle (vilket ju inte känns bara LITE bakvänt) . Funkar faktiskt ganska OK, även om shufflen får pumpa ut max. Lurarna låter fantastiskt efter en viss inspelningstid; det folk brukar nämna speciellt med sennheisers dyrare lurar är just diskanten, och därför blev jag lite besviken när jag först lyssnade - eller snarare blev jag så distraherad av den enorma massiva basen att jag inte tänkte på diskanten först.

Nu efter några veckors körning (delvis dygnet runt) med dom så verkar de spruckit upp till deras fulla potential - och detta är utan någon högkvalitativ hörlursförstärkare. Shufflen driver dem ok på fullt spett, och min yamahamixer driver dem fint med reglaget ställt på klockan nio.

Lurarna har verkligen pondus och tar tag i ljudet på ett analytiskt sätt - man hör allt som man vill höra om man lyssnar; utan att för den skull bli omusikaliska. Jag upplever dem nu som väldigt välbalanserade, och jag tycker de funkar bra när man är ute och går också. Däremot funkar de inte riktigt lika bra när man cyklar, då uppstår förstås vindljud. Jag trivs med den öppna konstruktionen, eftersom man kan höra vad som händer runt omkring en. Det gör också ljudet luftigare och mindre skadligt för öronen (allt tryck pressas inte in i öronen). Man blir inte lyssningstrött av dessa lurar.

<TABLE ALIGN="right" WIDTH="300" CELLPADDING="0" CELLSPACING=0 STYLE="border: 12px solid white; border-right-width: 0px; border-top-width: 0px; border-bottom-width: 0px;"><TR><TD><IMG SRC="http://www.ipod.se/forum/attachment.php?attac..." BORDER="0"></td></tr></table> Jag har inte jämfört dom nämnvärt med föregångaren HD600, men förutsätter bara att de låter bättre. Från vad jag minns av ett toksnabbt test av HD600 så sitter HD650 mycket bättre på huvudet - ställer man in byglarna så de passar tänker jag knappt på att de sitter där.

Det ska sägas att dessa lurar är i den tyngre klassen - vad gäller drivningen alltså; de ligger på 300Ω@1KHz. De kräver egentligen en dedikerad hörlursförstärkare för att komma till sin rätt, men jag har testat dem med en iPod samt en professionell mixer som drivning och kommit fram till följande:

Positivt:
+ Ljudet; hög upplösning och dynamik, briljant diskant och imponerande bas, välklingande mellanregister. Till skillnad från många andra lurar har de ingen puckel i det låga mellanregistret kring 200Hz - tack för det! Ljudet är den största anledningen att köpa desa lurar, helt klart.
+ Komforten; sitter fint på huvudet.
+ Tokigt välbyggda. Skulle nåt mot förmodan gå sönder kan det bytas ut.

Negativt:
- Priset kan vissa tycka är högt. Sennheiser listar dom för hutlösa 4495:-, men de finns billigare - köpte mina för 2700 i en svensk nätbutik. F.ö. enda ljudprylen jag köpt utan att lyssna först.
- Svårdrivna. Hörlursförstärkare gör att de kommer till sin rätt, men de funkar faktiskt utan.

Slutsats: 5/5. För 2700 och så här bra ljud är de ett givet val.

  • Oregistrerad
  • 2005-10-25 20:32

Jag äger dessa lurar, kör dem tillsammans med en EAR90 hörlursförstärkare Hemsida. kan rekommendera dessa till alla. De kräver dock väldigt lång inkörning, jag har haft mina nu i snart ½år och det är först nu de börjar släppa loss och bli inspelade.

Att köra dessa lurar tillsammans med en shuffle borde vara straffbart :rolleyes:

jag ville igentligen bara säga att jag håller med till fullo på betyget. några minus finns det inte. priset är en lättnat för plånboken med tanke på vad ett par högtalare i samma ljudklass skulle kosta

  • Medlem
  • Umeå
  • 2005-11-28 14:14

[QUOTE="j0akim"]Att köra dessa lurar tillsammans med en shuffle borde vara straffbart[QUOTE]

Haha, jag förstår att du reagerar så först - men shufflen har helt okej förstärkare i sig. Och för portabelt bruk lovar jag att du inte släpar med dig din harmony design-förstärkare... Däremot funderar jag på någon av headphone.com-förstärkarna, typ (Total) Air/BitHead

1
Bevaka tråden