Kan det bli konstigare än så här ?

Tråden skapades och har fått 22 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har ni hittat webbsidor som ni tycker inte har någon funktion alls eller är konstiga ?
Lägg till i den här tråden så vi kan dödskallemärka dom➽

http://www.hotbrev.com/hotbrev.php

http://www.hotlix.se/default.asp?show=10&port...

 • Avstängd
 • Överallt
 • 2008-05-13 21:23

Av vilken anledning ska dom märkas? hotbrev.com är en mailtjänst, är det bara namnet du tycker är konstigt?

Mija:
Ja, jag tycker namnet är konstigt och inte speciellt kul. Men smaken är ju som baken...

Beror kanske på att jag idag träffade en kollega som fått några hotfulla e-mail som påverkat hela hans liv med sjukskrivning, psykofarmaka etc. Tror det är mycket jobbigt för personer som trakasseras så det verkar cyniskt att göra det till skoj-mail.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2008-05-13 23:03
Ursprungligen av KaRo:

Beror kanske på att jag idag träffade en kollega som fått några hotfulla e-mail som påverkat hela hans liv med sjukskrivning, psykofarmaka etc. Tror det är mycket jobbigt för personer som trakasseras så det verkar cyniskt att göra det till skoj-mail.

Det resonemanget haltar lite va?

Frågan är inte vilket filter som ska sitta i datorn, utan vilket filter som ska finnas i personen som använder tekniken. Etik och moral. Bristvara vad det verkar i samhället nu mer..

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2008-05-14 00:07
Ursprungligen av Snabeldrake:

Etik och moral. Bristvara vad det verkar i samhället nu mer..

Fast tror du verkligen det. Jag funderar på om inte folks moral och etik är vad den alltid har varit. Bara att förut så höll man mer tyst och sopade mer under mattan.

Det låter helt rimligt i mina öron, Acke.

EDIT: Känns som om jag skulle vilja säga något mer men jag vill inte kapa tråden.

Jamenvafan, nu får du väl ge dig. Hotlix klubbor med skorpioner i har mina brorsbarn köpt på Naturhistoriska. Det tycker de är görgoa!

Hotbrev är en drift med Hotmail, en svensk sådan. Hotbrev är väl från -95.
Det är ju lite som gubben som skriver insändare att han inte vill ha kriminella MC-gäng i stan och nu har han minsann hört att det skall komma nåra hemska; MC Donalds. Noll koll liksom.

Sant är att det finns mycket skit på nätet men jag tror nog att var och en kan filtrera tillräckligt mycket för att inte hamna hos vare sig nazister eller inne i pedofil-klubbar.
Vill du ha någon "avart" från nätet får man ju söka och leta.

Är du själv orolig så kan du väl slå på "Administrerad Finder" eller vad barnlåset heter på OSX. Det skall visst vara bra gjort. Man kan styra att man inte skall få gå och se vapen, naket, droger etc.

Namnet är konstigt; Ja då kan man som muslim inte lita på andra dataföretag än Integris (Fd Honeywell-Bull) !

<a href="http://www.flickr.com/photos/goflorp/24898376..." title="Rasmus by Goflorp, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3027/248983761..." width="500" height="313" alt="Rasmus" /></a>

Senast redigerat 2008-05-13 22:39

80% av internet är ju värdelöst skit så ska du märka upp allt så får du nog hålla på väldigt länge

Jag tycker man klarar sig långt med sitt sunda förnuft..

Ett äkta sisyphosarbete, det här. Det är nog fjorton eller femton år för sent.

"Användare uppmanas inte på något sätt att skicka hotfulla e-postmeddelanden. Domännamnet, och därmed domändelen i de e-postadresser som erbjuds, är avsett vara en humoristisk anspelning på liknande webbtjänster, ingen brottsprovokation."

Varför hitta på en e-postadress som så lätt kan missförstås ? Varför inte Hetabrev.se istället ? Vissa av er tycker säkert det är en kul adress men det tycker inte jag.

Hur kan ni tro att jag menade att jag/vi skulle raka igenom hela internet efter tokiga internetsidor ? Jösses ! Det vet väl tom 6-åringar på dagis att det är mycket man ska undvika på nätet. Det är väl en outtalad självklarhet att man undviker alla dåliga sidor. Ni har tagit det mycket allvarligare än jag menade. Trodde inte att en så enkel fråga kunde missuppfattas. Hade tänkt att vi skulle skratta/förfäras tillsammans en stund men en del av er väljer att uppfatta inlägg som personliga anklagelser.

Tråden är ju i Supporter Lounge där man får vara friare och ta upp allt möjligt. Har märkt att det ofta är en blandning av roliga/underhållande och viktiga/allvarliga ämnen som kommer upp. Om ni ser mina andra trådar märker ni att jag försöker delta genom att ta upp "mänskliga" ämnen men ofta sådant som bara är tänkt som lite roligt.

Börjar undra om man ska ta på sig en skyddsväst innan man skriver något här.....

 • Medlem
 • Norrköping
 • 2008-05-14 20:48

Vilka är vi som ska tala om för andra vad som inte är bra för dem? Vilka storartade egenskaper är det som just vi besitter som gör oss lämpliga detta värv?

Luktar platonism lång väg.

"..det finns mycket skit på nätet.."
"..80% av internet är ju värdelöst skit.."

Det verkar som om vi är överens om att det finns mycket på internet som inte är bra....men att benämna några webbsidor som man tycker är dåliga är alltså fel ? Förstår inte logiken i det. Upplys mig.

Gunnar B: Folk skriver olika personliga inlägg här hela dagarna och uttrycker sina värderingar. Varför störs du av att jag inte gillar dessa två sidorna ? Är det mer fel att kommentera webbsidor än ja...allt annat här ?

Mest att det kanske är mer konstruktivt att benämna de bra sidorna då det finns så få av dom?

 • Medlem
 • Norrköping
 • 2008-05-14 22:10

Jag störs inte av att du inte gillar några specifika sidor. Det var uppmaning till att vi skulle börja döskallemärka sidor.
Det gick ju snett redan på första försöket där du vill märka en satir-site som olämplig. Men OK, satir är svårt. Men det visar på svårigheten med att sätta sig till doms över andras tycke och smak.

Dessutom brukar väl sådana här listor närmast ha omvänd effekt. Ju mer olämplig en sida anses desto fler vill titta på den.

Johan S har en poäng i rekommendationer till BRA sidor, det finns det alldeles för få av. All skiten blir ju bara jobbig att "dödskallemärka".

Säg att du är katolik, skall du då dödskallemärka allt om aborter?
Jag har en helt annan inställning till det ämnet.
Jag säger inte att min åsikt är värd mer än din, men skall du få sätta dig till doms över vad som anses vara politiskt korrekt, bra, nyttigt och ordentligt.

Nej, vi skiter i allt det dåliga, vi rekommenderar det som verkar BRA istället.
På så sätt kan katoliken FÖRESLÅ sin sida som representerar deras vinkel och jag kan kontra med min sida. Bra så.

Sedan kan man ju varna när det verkar röra sig om rena bedrägerier - sånt har jag själv gjort. T ex när ett företag skrev att de lottade ut en mobil om man gick till sidan, regade sig för ett reklamutskick och LÄMNADE DEM SITT LÖSENORD till mailsystemet (så de kunde TIPSA mina kompisar...)

Jag tror att om man DRAS till internets mörkare sidor så finns det ett forum som heter flashback.se.

Men kära KaRo, det är ju bara en spin-off. Lite humor liksom. (tänker på Hotbrev.se)

Vad var det för tråd du skapade nyligen, "Apple presents iKaro", har jag för mig att den hette. Där gjorde du i stort sett exakt samma grej.

Gå in på Yttermera | Allt som står på internet är sant och skriv sedan hur du upplever den sidan!

(Har du någonsin sett Family Guy, Simpsons, Futurama, Beavis and Butthead, King of the hill, Robot Chicken eller dylikt tv-program?)

Jag tycker vi anammar de goda tingen istället. Ska du varna för något tycker jag att det finns värre saker, som barnporr, djurmisshandel, trafficing och de där sajterna som säljer "lagliga droger". Hela jävla Flashback-forumet också. Usch.

På 99.se har jag sett flera exempel på mycket intressanta och djupa diskussioner men också en del gnäll. Är det mer OK att skriva elaka saker om personer än att råka nämna halvt på skoj om (som jag tycker) mindre bra webbsidor ? Personangrepp är OK men inte negativa kommentarer om sidor ?

Trodde ni att jag startade någon stor kampanj för att få bort vissa sidor ? Detta är Supporter Lounge där man skriver lite OT om div saker som några få människor läser och som inte syns på nätet. Vem är ni att sätta gränserna för vad som ska tas upp ?
"Luktar platonism lång väg" som Gunnar B uttryckte det.

Naturligtvis ska vi fokusera på det som är bra. Jag undrar fortfarande hur ni kan dra just den här tråden så in i bomben långt bort från mina intentioner ? Under de månader jag hunnit vara här har jag startat flera trådar med positivt innehåll tex;
Dagens citat
SMS:a en glasscheck till en kompis
Vad gör du på din semester ?
Tips på hur man blir en lyckligare människa.

Henkebarn, du skrev:
"Vad var det för tråd du skapade nyligen, "Apple presents iKaro", har jag för mig att den hette. Där gjorde du i stort sett exakt samma grej."
Vad då för grej ?

Gunnar B, du skrev:
"Det gick ju snett redan på första försöket där du vill märka en satir-site som olämplig" Vet inte vilken sida du pratar om ?

Ursprungligen av KaRo:

På 99.se har jag sett flera exempel på mycket intressanta och djupa diskussioner men också en del gnäll. Är det mer OK att skriva elaka saker om personer än att råka nämna halvt på skoj om (som jag tycker) mindre bra webbsidor ? Personangrepp är OK men inte negativa kommentarer om sidor ?

Personangrepp är aldrig okej. De gånger personangrepp passerar obemärkt har antingen folk varit slöa på att anmäla detta till moderatorer, eller så har moderatorer ej ansett att det varit grovt nog att radera. Vi vet ju inte hur ofta moderatorerna agerar genom PM till de som går till personangrepp.

Jag tror inte att någon av oss tycker att du gjort något fel egentligen i att starta tråden. Däremot reagerar vi mot ditt sätt att se på till exempel hotbrev.se. Jag upplever det som att du antingen inte förstått satiren i det hela och kanske tror att sajten är avsedd för att skicka hotbrev ifrån, eller att du helt enkelt inte tycker att det är kul på något plan alls och att sådan typ av satir är olämplig. I så fall anser jag inte att man ska få visa hundar som biter Kalle Anka i stjärten på tv, för jag själv blev en gång biten i häcken av en rabiat hund och har sedan dess varit rädd för hundar. Förstår du min liknelse?

Citat:

Trodde ni att jag startade någon stor kampanj för att få bort vissa sidor ? Detta är Supporter Lounge där man skriver lite OT om div saker som några få människor läser och som inte syns på nätet. Vem är ni att sätta gränserna för vad som ska tas upp ?
"Luktar platonism lång väg" som Gunnar B uttryckte det.

Njae, att du varnar för vissa saker är ok, men det beror på vilken nivå exemplen är. Som sagt, ska du varna om trams som detta så kommer tråden bli oändligt lång. Trams av den skalan finns det så himla mycket utav att det aldrig hade tagit slut.

Citat:

Naturligtvis ska vi fokusera på det som är bra. Jag undrar fortfarande hur ni kan dra just den här tråden så in i bomben långt bort från mina intentioner ? Under de månader jag hunnit vara här har jag startat flera trådar med positivt innehåll tex;
Dagens citat
SMS:a en glasscheck till en kompis
Vad gör du på din semester ?
Tips på hur man blir en lyckligare människa.

Ja, det är superbra!

Citat:

Henkebarn, du skrev:
"Vad var det för tråd du skapade nyligen, "Apple presents iKaro", har jag för mig att den hette. Där gjorde du i stort sett exakt samma grej."
Vad då för grej ?

Jo, iKaro-tråden var samma typ av spinn-off-humor som hotbrev.se är.

KaRo, vi reagerar nog främst mot din reaktion över hotbrev.se och de där insektsgodisgrejerna. Att du tar något i våra ögon så världsligt på så stort allvar.

Du brukar föra en väldigt positiv attityd på forumet som åtminstone jag uppskattar väldigt mycket. Fortsätt med det och tro inte att vi vill sätta oss på dig!

Sov gott.

Varför kommenterar ni min åsikt att jag inte tycker att det är bra med webbsidor som är tvetydiga ? Jag är fri att ha den åsikten och ändrar knappast min åsikt för att du och andra väljer att dra resonemanget vidare och nättop förlöjliga min åsikt (I så fall anser jag inte att man ska få visa hundar som biter Kalle Anka i stjärten på tv..."). Väljer du att dra resonemanget dit är det ditt val. Förklaringen till att jag missförstod sidan är väl uppenbar ? Jag hade tidigare på dagen suttit med en vuxen man som grät över hotmail som han fått. Varför angrepp direkt ? Varför inte istället skriva tex; "Nej, KaRo nu har du nog missuppatat den sidan. Det är..." ?
Istället får jag diverse svordomar kastade i ansiktet ! Påminner igen om att jag skrev det i Supporter Lounge, ett ställe där man kan vara lite friare att kommentera saker. En normal hyfsad ton är väl alltid bäst ? Varför är det så provocerande att jag inte tycker om vissa webbsidor ? Om du tycker att jag har haft "en positiv attityd" så undrar jag varför du plötsligt tror att jag är så negativ ? Att döskallarna kom med var för att jag alltid tyckt det är kul att tillföra en bild eller tecken i mina mail/inlägg (se gärna tidigare trådar om Specialtecken och Dagens citat). Det är mest på skoj och för att förstärka mina åsikter.
Du skrev: "Att du tar något i våra ögon så världsligt på så stort allvar." Det är ju det jaginte gör utan det är ni som av någon anledning har bestämt er för att jag tar det på allvar.
Jag tycker man ska få uttrycka sig fritt utan att det kommer ett drev som hugger på ens åsikter. Tråden var inget personangrepp utan jag uttryckte en åsikt. Om du/ni inte gillar den åsikten är väl det bästa sättet att 1) undvika tråden helt 2) skriva den egna åsikten utan att förlöjliga andras åsikter.
"Jo, iKaro-tråden var samma typ av spinn-off-humor som hotbrev.se är." Förstår inte vad du menar med spinn-off-humor. Min tanke var att vi skulle skoja lite med att Apple skapar produkter som ligger lite före sin tid. Var det något som var fel med den tråden också ? Själv tyckte jag att alla kom med roliga inlägg och det var kul att fantisera lite om den tekniska utvecklingen.
Jag börjar förstå varför det är så få tjejor här på 99.se. När dom läser sådana här inlägg kommer dom aldrig att våga ställa en fråga hur kompetenta/intresserade dom än är. Jag tycker att vissa killar här har för rå ton och så lätt blir provocerade av andras inlägg.

Inget ont som har något gott med sig. Jag har blivit intresserad och fått möjlighet att gå på en föreläsning=
"Gabriel Sundqvist är grundare och VD för Pronto, ett PR-företag som bland annat avlyssnar och analyserar Internets mötesplatser. Gabriel ska tala om hur webben blir allt viktigare i våra liv och hur olika livsstilar utvecklas där. Han kommer också tala om de allt viktigare communities, dvs. mötesplatser på Internet, marknadsföringsmetoderna, word-of-mouth och buzz och hur man når olika "spindlar" med stora kontaktnät på Internet. Gabriel Sundqvist har placerat sig där utvecklingen är som intensivast och kan verkligen sägas vara en framtidsspanare. Han är, trots sin unga ålder, redan en flitigt anlitad debattör i olika sammanhang, som till exempel i diskussionen om nätmobbning"
Det blir nog lärorikt.

Tack Taz_1999 !

Dina ord värmde verkligen !

KaRo - uppskattar dina inlägg och de trådar du skapat, inklusive denna.

Tyvärr så älskar människor att avsiktligt missförstå vad andra skriver.

Anledningen är ofta att det inlägg man vill svara på inte är tillräckligt dumt för att kunna attackeras (det är alltså klokt), så man väljer en urbota idiotisk tolkning av vad någon skrivit, så att man kan attackera den tolkningen.

Man pådyvlar någon annan sina egna hallucinationer helt enkelt, annars kan man ju inte skriva ett inlägg i vilket man kan låtsas vara förnärmad av ädla skäl, förnumstig (dvs klok) och låta påskina att anledningen att man skriver är att man står på de godas sida.

Jag ber om ursäkt för detta, men det är ofta förekommande på forum, även 99.se (se tex vilken tråd som helst som innehåller orden censur, mobbing eller modering).

Det är bara att strunta i sådant och köra på!

1
Bevaka tråden