Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

två frågor om ljudkort och deras mjukvara (typ drivers)

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,
har två frågor om "specialljudkort" dvs sånt som är annat än de mest basic, de som kommer levereraed med burkar.
Jag har väldigt lite kunskaper inom datorljudhårdvara, kan ni ju tänka på.

1. Om man har ett ljudkort i datorn, vi kan säga ett inbyggti en laptop t.ex. , och OSet har antingen speciella drivisar för det, med sånt där 3D bjäfs och specialmenyer, eller så ser det väldigt "windows standard" ut..... och sen så kopplar man in ett nytt ljudkort, vi kan säga ett externt USB musiker-ljudkort till exempel..... även om man lyckas få ljud in och ljud ut ur detta nya kort, i ex.vis Sony Acid, hur blir det sen när man rycker bort det nya ljudkortet? Kan man utan problem gå tillbaks till det gamla i Sony Acid, och sen till det nya igen? Fram och tillbaka, fram och tillbaka.

2. ASIO - är det något jagh "måste" ha, är det något som kan komplettera eller konfliktera med mitt extra-ljudkorts mjukvara, och framförallt: hur "vet" man om man använder ASIO? Jag vill spela in spår som i en multitracker, men har tidigare haft problem med förseningar på typ halvsekundnivå.

  • Medlem
  • Gävle
  • 2008-11-09 20:12

1.Så länge som du inte aktivt använder det externa ljudkortet just när du rycker ur det ska det inte vara några som helst problem. Vanligtvis klarar windows av det även om du rycker ljudkortet medans du kör, men om du har asiogrejor igång medans du rycker kortet brukar asio kunna bugga ur, och ibland även krascha windows.. inget som inte löser sig med en omstart förvisso Och det ska inte vara några som helst problem med att gå mellan olika ljudkort i acid (eller andra program). Om du har använder flera utgångar på ditt externa ljudkort får du lägga om dessa men annars inga probs.

2. ASIO "måste" du ha, ja. Det är det enda vettiga att köra om du ska ha bra latency (eller ja, om du kör gigasampler eller liknande finns ju gsif också, men det är det inte många som kör). När du ska köra asio går du bara in i inställningarna i programmet och väljer ljudkortets asio-drivare, sen är det bara att tuta och köra. Man får anpassa buffertstorleken/latency efter hur mycket datorn klarar av, det är allt. Sprakar det så får du öka latencyn. Om du inte kör på asiodrivarna så får du sjukt hög latency allt som oftast, uppåt 500ms är inte ovanligt. Så asio is the way to go

  • Thänk

  • you

  • for

  • insightful

  • exapalanations

  • Ariiiite

  • Fränklin

1
Bevaka tråden