Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adventskalendern på Supporter Lounge™

Tråden skapades och har fått 105 svar. Det senaste inlägget skrevs .
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-04 00:10

Det var en valhaj, man vill bara klappa, inte simma bort

Lutar åt att jag inte har tid att lägga upp bilderna just den 16:e december så här kommer den nu i förväg. Gör som några andra och lämnar två bilder fast från samma plats. Bilderna tagna i somras när vi hade seglat till Bassholmen för att besökta Föreningen Allmogebåtar:

Högupplöst för den som vill ha den som skrivbordunderlägg - var så god, den är gratis för det endamålet.

http://aspered.skolstigen.se/99/bassholmen.jpg

<br>
<center>

</center>

Jag fashinerades över kontrasten mellan de två bryggorna i förhållande till ekan som föreningen troligen skulle påbörja renoveringsarbetet på.

<center>

</center>

Tre slöa hingstar vilar ut vid Bassholmens hingstutsläpp. 2008 fanns där 21 hingstar, mer om detta finns på deras hemsida: Bassholmens Hingstslpp /.../ "...Bassholmens Hingstbetesförening anordnar i samarbete med Bohuslän-Dals Varmblodsklubb, unghingstbete på ön Bassholmen för 1- och 2-åriga hingstar. Bassholmen är en 70 hektar stor ö som är belägen mellan öarna Skaftö och Flatön. Cirka 40 hektar är ängs och hagmarker. Det finns både barr och lövskog samt en stor damm med sötvatten för hästarna att dricka ur..."

Högupplöst för den som vill ha den som skrivbordunderlägg - var så god, den är gratis för det endamålet.

http://aspered.skolstigen.se/99/hast.jpg

Härliga foton. Får mig att längta till sommaren ! Har aldrig varit på Bassholmen men det är ett ställe jag tänkt hinna besöka.

Senast redigerat 2008-12-05 21:22

6

Och här kommer nummer sex lagom till folket vaknar.
Bara lite halvt abstrakta närbilder på första snön som föll här i Helsingborg i år.

Tangen, jag diggar din bild på valhajen, måste ha varit lagom mäktigt!
Och det var en väldigt mysig sida KaRos katt Kath visade upp, fick en att minnas barndomstider då man bara ville undersöka alla detaljer på kalendern

Ha det fint alla!
Decemberkram / Andreas Thilander

edit:
det blev visst lite enormt, men det får vi stå ut med :">

Senast redigerat 2008-12-16 18:54

Gillade dina bilder Andreas men så är jag också en stor macro-fan. Speciellt den översta har en litet drömskt skimmer över sig. Vackert !
Vinterkram till dig också !:)

  • Avstängd
  • Överallt
  • 2008-12-07 00:59

När marschallerna, på Gustav Adolfs torg i Malmö, tänds så vet man att snart är det jul.

Det ser stämningsfullt ut. Måste vara vackert när det är helt mörkt ute.

Här i Göteborg har dom inget liknande men dom sätter upp rätt mycket lampor. För några år sedan valde dom att ha blåa lampor överallt, tex längs hela Avenyn. Det var många (bl a jag) som tyckte det var ett kallt och inte speciellt snyggt skimmer över det.

Ursprungligen av KaRo:

Det ser stämningsfullt ut. Måste vara vackert när det är helt mörkt ute.

Här i Göteborg har dom inget liknande men dom sätter upp rätt mycket lampor. För några år sedan valde dom att ha blåa lampor överallt, tex längs hela Avenyn. Det var många (bl a jag) som tyckte det var ett kallt och inte speciellt snyggt skimmer över det.

Vi har ju just nu ett sökarljus som sveper natten igenom- Upp i luften över Ramberget.
(Uttalas Ramm-berget för utomsocknes) Sedan har vi ju lisebergsgranen!

de hissar upp lampor i lisebergstornet, det ser ut som en upplyst julgran på håll. Jag ser den från mitt vardagsrumsfönster.

Haga har Julmarknad som folk åker 10 mil för enkel väg.

Kronhusbodarna får inte plats med mer granris...

Ursprungligen av KaRo:

För några år sedan valde dom att ha blåa lampor överallt, tex längs hela Avenyn. Det var många (bl a jag) som tyckte det var ett kallt och inte speciellt snyggt skimmer över det.

Citerar mig själv. Gick nedför Avenyn idag och ser till min fasa att de blåa lamporna är uppe nu igen. De sitter på många träd längs vägen. Usch !
Men visst är det som Goflorp beskriver att det är mycket snygga ljusarrangemang här i Göteborg. Liseberg har fantastiska träd helt fyllda med ljus. Längs Linnegatan och på flera andra ställen har man ljusgardiner. Vockert värre !

Jag skickar in en bild till kalendern på min dag.

Ursprungligen av ru4real?:

Jag skickar in en bild till kalendern på min dag.

Tackar för det !
Det är inte helt lätt att få tag i villiga.
Det verkar som om många har massor med annat för sig.
Kan just undra vad det kan vara ?

Den här bilden är så jävla skön. Jag kollade på bilder på Facebook, från en kompis födelsedagsfest. Där var en rolig sekvens av en tjej på dansgolvet som plötsligt bryts av. Se bild.

Frågan är om man kan störa en bild mer än så O:-)

Jag tycker det ser ut som om det kommer en arm ur killens öra !

Dagens bild och ämnet för mitt meningslösa babbel blir det astronomiska objektet M104, även kallad The Sombrero Galaxy, som bara är såååå vacker tycker jag! Hoppas ni håller med.

Större bild
http://imgsrc.hubblesite.org/hu/db/2003/28/images/a/formats/web_print.jpg

Ännu större:
http://terpsichore.stsci.edu/~summers/viz/hgast/hgast_imax_sombrero_galaxy_0510_1404x1024.jpg

Info:
HubbleSite - NewsCenter - Heritage Project Celebrates Five Years of Harvesting the Best Images from Hubble Space Telescope (10/02/2003) - Introduction

Mera info:
Sombrero Galaxy - Wikipedia, the free encyclopedia

I sig är det en vacker bild, men läser man på lite får man lära sig intressanta saker. I mitten finns ett enormt svart hål, ett av de största som hittats. M104 bidrog till upptäckten av Big Bang då den rör sig med en hastighet av 4 miljoner km/h vilket senare ledde till upptäckten att universum expanderar och efter det förklaringen: Big Bang. Visste du förresten att jorden rör sig runt solen i 29,800 m/s (107,280 km/h). Något att tänka på när du ligger absolut stilla i sängen och inte kan sova, för en sekund sedan var du 29 km åt det där hållet.

Det finns en yttre ring som kallas för "dust lane" omkring den, en svindlande tanke tycker jag, hur gick det till när den formades, den är ju så stor och perfekt rund?

M104 innehåller 800 miljarder stjärnor, är 50.000 ljusår tvärs över och ligger 28 miljoner ljusår från jorden. Om ni är intresserade av sådant: När ljuset från denna galax började sin resa till oss så hette den geologiska perioden Oligocene, en period i vilken ett stort skifte ägde rum av växter och djur, dvs en mängd dog ut för att ersättas av andra, förmodligen på grund av någon sorts plötslig händelse. Dinosaurierna försvann långt tidigare för att ersättas av däggdjuren (65 miljoner år sedan). Homo Sapiens dök upp för 2.5 miljoner år sedan. Läs mera här! Oligocene - Wikipedia, the free encyclopedia och Timeline of evolution - Wikipedia, the free encyclopedia

Om jag förstår saken rätt ligger den i Jungfruns stjärnbild och den skall vara lika bred på himlen som en femtedel av månen, men man behöver 7x35 kikare eller 100 mm teleskop för att se den och större teleskop (300 mm) för att se ringen.

M014 är med i sista raden på denna sida:
Image Archive: Hall of Fame

Missa inte kalendrarna mm på sidan för Goodies:
The European Homepage For The NASA/ESA Hubble Space Telescope

Massa vackra saker hittar du när du trycker på "Previous Release" några gånger också här (det är samma länk som ovan):
HubbleSite - NewsCenter - Heritage Project Celebrates Five Years of Harvesting the Best Images from Hubble Space Telescope (10/02/2003) - Introduction

"Något att tänka på när du ligger absolut stilla i sängen och inte kan sova, för en sekund sedan var du 29 km åt det där hållet."

Man hisnar (hissnar ?) ! Kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag verkligen förstod "min plats i universum". Jag menar verkligen förstå hur gigantiskt stort allting är och att vi människor bara är en fluglort i sammanhanget. Fast en smart fluglort...

Kattögat var snyggt också.
Tack, Taz_1999

Ursprungligen av KaRo:

Tack, Taz_1999

Vassego, roligt att delta! Roligt att någon uppskattade det. "Sense of wonder" tycker jag är viktigt. Tindrande stjärnor och galaxer är "juligt" för mig, så därför valde jag det. Samma bild tänker jag ha med på min egen site, men då i ett helt annat sammanhang.

Tänkte också passa på och sätta ribban för övriga julkort, se det som en utmaning.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-09 17:48

hej alla jag återkommer när lågkonjunkturen slutar köra över mig och backa tillbaka, köra över mig och backa tillbaka, köra över mig och backa tillbaka [.....]

phu

/Tangen

Ursprungligen av Tangen:

hej alla jag återkommer när lågkonjunkturen slutar köra över mig och backa tillbaka, köra över mig och backa tillbaka, köra över mig och backa tillbaka [.....]

phu

/Tangen

Äsch då ! Men är det inte bättre att vara kvar här då och gadda ihop dig med andra som är drabbade av lågkonjunkturen, tex jag ? Befinner mig i en organisation som ska spara många miljoner vilket innebär omorganisation som försämrar för alla inkl mig själv. Men jag ska inte klaga; jobbet är kvar och jag har firma en dag i veckan som fungerar.

Finns det någon här som kan rädda en kvinna i nöd ?;)

Det saknas någon som kan ta den 11 och den 16 december.
Jag får ingen julefrid om vi inte täcker upp alla dagarna. Tänk på det ni !:tveksam:
Kanske jag kan muta någon med en Spotify invite när nästa kommer in ?

Du kan skriva upp mig på den 16:e

Puh, tack för det Kristofer !
Bara en kvar nu....:tveksam:

PM är skickat med inbjudan. Vassego !

Senast redigerat 2008-12-10 12:34

10:e december, så var det då min tur. Lika bra att sätta igång tidigt
Ett axplock ur året med början i vintern förra året - fortsättning i en av mina bästa resor någonsin (Thailand) och slutligen en del av årets svampskörd - en väldigt liten tidningsläsare , bytte avatar också...

Senast redigerat 2008-12-10 07:27

Tuff avatar ! Lätt att se att du gillar många hästkrafter.

Fina vinterbilder, speciellt den första har fin stämning tycker jag.
Är det snö som yr på andra fotot eller är det som jag inbillar mig ?

Ursprungligen av KaRo:

Tuff avatar ! Lätt att se att du gillar många hästkrafter.

Fina vinterbilder, speciellt den första har fin stämning tycker jag.
Är det snö som yr på andra fotot eller är det som jag inbillar mig ?

Nä jag tror det var vindstilla och kallt. Kan lägga in en större bild om du vill se men inte nu, måste zooova....

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

...men inte nu, måste zooova....

Sova kl 22:39 ?
Tuffa tjejor som jag lägger sig kl 02 på natten.
Och vaknar som vrak...:confused:

Ursprungligen av KaRo:

Sova kl 22:39 ?
Tuffa tjejor som jag lägger sig kl 02 på natten.
Och vaknar som vrak...:confused:

kom ihåg att jag måste synca telefonen...därför är jag uppe...

Så här är det: Jag gör praktik på en inrednings/floristfirma. Jag kör blombud och arbetar med bildmaterial till deras e-shop samt agerar alltiallo. Igår började jag 08.00 och skulle ha slutat 18 men stannade kvar till 22.30 för att hjälpa till att förbereda inför julrushen. Jag fick cirka 4 timmars sömn natten efter. Idag började jag 8 igen och kom hem ungefär lika sent - så jag ligger liite efter i sömn.

  • Medlem
  • Huddinge
  • 2008-12-11 01:14

Då var det dags för mig att lägga upp en bild eller kanske 2.
Det var dåligt med Jul/Vintermotiv i samlingen men Semesterbilder tycker väl alla om ;).
Det får bli 2 bilder från Bosnien Herzegovina där jag var i somras.

Den här bilden är tagen från ett bussfönster någonstans mellan Belgrad - Mostar, jag frös som fan, jag undrade var jag var men vackert var det.

Schackspelande äldre män i Sarajevo med pjäser modell större.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-11 09:27

kalas bilder. jag får lite norra Arizona vibbar av den översta.
Och en kontring med shack. Hugo 2,5 rör till det för bittra äldre spelare

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-11 22:55

Den här tråden kanske ska lyftas ur loungen:

/Tangen

Ursprungligen av Tangen:

Den här tråden kanske ska lyftas ur loungen:

/Tangen

För att.....?
Andra missar fina foton ?
Fler vill lägga in bild/text en dag ?
Det kan behövas; vi har två stycken nöd-dagar kvar då det är en hund/Milo och en mus/ChristMouse som deltar eftersom det saknas hugade spekulanter av människorasen. Jag har lagt in en katt/Kath tidigare också. Nöden har ingen lag.:tveksam:

KaRo

Bevaka tråden