Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

körde du mac från dag ett?

Tråden skapades och har fått 51 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Det skulle vara intressant att se hur många här på 99 som satte sig vid en mac när dom hade sin första kontakt med en dator. Och på så sätt få lite statistik på när macarna började breda ut sig på allvar. Det vore även roligt att veta vilket år ni hade detta ljusa moment om ni kommer ihåg det.

Skriv gärna om ni har bytt till pc någon gång och om windows är ett krångligt operativ för den "mac-födde" så kan vi slå tillbaka mot alla som tycker att OSX är krångligt.

jag kan börja:

Någon stans vid 1998. jag tror att det var en powerpc G4, vi hade även en imac G4 vid ungefär samma tid.
Jag har haft PC i skolan och till att spela. Ja, jag tycker att windows är krångligt. men har inte haft behov av att göra mer än att spela och skriva. Så jag har inte gått in på dom "svåra" funktionerna.

Senast redigerat 2010-01-04 00:04
  • Medlem
  • I skogen utanför Umeå
  • 2010-01-03 20:51

Provade lite andra datorer innan mac, på jobbet, men windows fanns inte då. Har aldrig haft en windator hemma, bara Mac.
Däremot har det funnits både dos och win på mina arbetsplatser, men jag har aldrig haft dem som huvudarbetsdator. Andra OS/datorer jag använt är, Microtech, IBM, ND, VAX, Unix, Sun.

  • Medlem
  • 2010-01-03 20:57

Min första datorerfarenhet var en Mac SE. Sedan rullade några till förbi (pappa jobbade med mac på sitt jobb) innan vi fick börja pilla på en Esselte nånting (som en Vic 20 ungefär) i högstadiet.
Jag höll mig till macar privat, blev journalist och jobbade med mac på utbildningen och senare i arbetslivet.
Senare, under en period på cirka ett och ett halvt år, jobbade jag på HD i en Winmiljö, men då frilansade jag samtidigt på min iMac G4.
Sedan dess är det mac för i princip hela slanten.

  • Medlem
  • 2010-01-03 21:18

Bytte från PC 2006. Hade haft PC sedan 1993, men blev hopplöst less på allt strul med Windows. Så då köpte jag mig en Mini. Sedan har det rullat på med 2 iMacs och en Macbook. Inget kan få mig att gå tillbaka till PC igen.

Som om...

  • Medlem
  • Hemmesdynge
  • 2010-01-03 21:35

Få så, den första dator jag hade hemma var en 386SX från Philips, men hade väl haft någon XT hemma innan dess. På den tiden var det ju inte gjutet att man hade PC hemma. Det var 64or, Amiga, TI 99/4A, Amstrad och annat jox. Farsan hade en äkta IBM AT på jobbet, uppkopplad mot videotex (det var grejjer det!) så det var ju PC som gällde. Minns att jag var med honom någonstans och fick då se Win 3.1 beta, ujujuj.
I högstadiet hade vi ju den usla "Compis" och sen när jag bytte skola var det Ericsson XT (hugaligen).
På gymnasiet körde vi Victor 80386 med 387or för programmering, man körde ju bara DOS och win386 när man skulle köra Aldus PageMaker.
Så det var ju PC som gällde hemma sen också.
Jobbade ett tag med att bygga PC och jobbade då till mig en super-maskin:
Tyan-moderkort med dubbla(!) Pentium 233MMX och 64MB RAM. H*lvete vad pengar den maskinen kostade. Och så fick man köra WinNT för att kunna använda båda propparna.
Min första Mac var en LC som jag köpte utrangerad från högskolan i Kristianstad 94-95 någon gång och sen var man ju liksom fast. Dyrt som pokker i början men när jag sen började jobba på Lunds universitet så fick man ju tillgång till kuligare burkar.
Började med en LCIII men det var hiskelig så jag tjatade till mig en PowerMac 8200/120 (Nubus!).
Sen när jag bytte institution så fick jag en 8600/200 och en PowerBook 1400/117 (urk).
Bytte snabbt upp mig till en PowerBook G3/333 (Lombard) men den var ju aldrig så bra egentligen.
Bytte till PowerBook G4/667 (ujujuj vad den var dyr!) och sen en PowerBook G4 1,5 alu och sen... um, MacBook Pro 2,33 och nu en MacBook Air och en Mac Pro.
Hemma har jag nog knappt haft några privata datorer utom utrangerat skrot som stått som server då jag har bärbara genom jobbet.
Just nu är servern hemma en MacBook Pro 2,4 som har pajjad skärm, funkar bra till platt-tvn dock

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-03 22:08

Jag har alltid suttit på Windows fram till för ca: fem månader sedan.

Eftersom jag alltid hade suttit på Windows så upplevde jag det aldrig som krångligt - kände inte till något annat. Det var inte förrän jag började intressera mig för datorer för ca: fyra-fem år sedan jag började få upp ögonen för Mac (började förstå vad det märkliga fenomenet Mac betydde). Det var dock när jag gick i tvåan på gymnasiet för ca: tre år sedan som jag kände att jag ville ha en Mac. En kompis på gymnasiet som hade en MacBook. Sedan jag såg hans har jag alltid velat ha en Mac. Anledningen till att det dröjde så länge innan jag skaffade någon var att jag ville ha mer pengar innan jag skaffade en och med det menar jag inte att en Mac är dyr.

För övrigt så äger jag en MacBook Pro 13", min gamla Windows dator gjorde jag om till filserver, kör Ubuntu som OS. Jag använder MacBooken som stationär också med andra ord, fungerar utmärkt.

Som gammal Windows-användare är det dock några saker jag saknar, bl.a.:

*Högerklicka för att enkelt kunna skapa en ny fil
*Vissa program som jag inte riktigt kan hitta lika bra motsvarigheter till
*Ctrl+X (Cmd+X) för att kunna klippa ut. Har dock börjat vänja mig vid att ändra vyn och dra filerna istället. Fast det är ändå i vissa fall som jag saknar en klippa-ut-funktion.

Jag har dock inte övergivit Windows helt, tyvärr. På den utbildning jag går nu använder vi oss av programmet AVR-stuido 4. Man kan säga att det programmet är till för att man ska kunna simulera hur program skrivna i assembler beter sig på en viss processor och det programmet eller något motsvarande finns tyvärr inte till OS X. Därför kör jag Windows 7 virutellt. Ett annat program som jag inte heller kan vara utan som bara går att köra på Windows är Vadis. Lite förenklat kan man säga att det är ett program med en massa verkstadshandsböcker till olika Volvo-modeller.

Det som jag tycker är så bra med Mac (OS X) är att det är så mycket lättare att navigera runt i när man väl lärt sig OS:t. Mac är också väldigt snygga och stabila, även om min MacBook (redan) har råkat ut för en kernel panic en gång

En sak är säkert - jag ångrar verkligen inte övergången till Mac och OS X. Nästa stationära, ska inte sitta hur länge som helst med min MacBook som stationär, blir nog en iMac eller Mac mini.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-01-03 22:53

Nej aldrig PC som huvuddator. Har idag en bärbar mini PC Packard Bell 11.6 tums intel atom som jag i dagsläget kör 10.6 på :"> den anväder jag som resedator. Tröttnade snabbt på windows efter någon månad.

Annars har det varit Mac hela vägen sen Mac SE 30 - LC Performa 450- 475-Centris 610 från Mac Kenneth här i Götet. Den hade han sålt som ny från Apple fastän den var begagnad hahahahaha.......Han var återförsäljare åt Apple.- Vad hette hans butik på södra vägen ??? Han brukade också annonsera på macworld minns jag... Mitt minne står still ibland. Hopplöst... hmmm kan det ha varit macaffären ???

Power PC 6100 60 mhz med trimmnings klocka speedade upp till 80 Mhz utan problem. Sedan var det "Torn" tiden Power PC 8100 från Cremona Data. Tack Nicklas du var en pärla. Vilken service tekniker och kompis.

Sedan kom "kungen" Powermac 8600 från Göteborgs Datacentral. Fredrik vilken charmör.

Sedan slant väl en Powerbook i mellan från "Powerbook" Specialisten. Var väl Björnström som var i farten om jag inte minns fel

Sen kom "Flowerpower" tiden med dess färgglada imac G3 burkar... hehehehe..Var ständigt hög på alla dessa färger O:-)

Sedan kom "CUBE" tiden efter lite tråkiga Powermac grå och blue G3 towers även några Powermac G4 Yosemites och sawtooths.

CUBE-tiden min drömdator. Tidlös elegant men tyvärr passe prestanda mässigt även om jag maxade den fullt ut med processorer och grafikkort mmmm...Plockade isär den i beståndsdelar.

Älskar dess konstruktion fortfarande idag.
Nu står den som prydnad och spelar på sin höjd lite MP3 s.....

Efter några Mac minisar G4 or och intels har jag återvänt till iMacen.

LED - full HD Men var fan är HDMI porten APPLE

Men PC är väl okey också I guess hehehehehe......

Senast redigerat 2010-01-04 17:01

kul att höra alla historier.
jag tror nog att jag ändrar rubriken från: Har du har någonsin haft PC som huvuddator? till: körde du mac från dag ett?

men att alla ska fortsätta på ungefär samma spår som det har skrivits tidigare i tråden.

ska också passa på att be om ursäkt om det inte var windows som kördes under "det tidiga 1900-talet" men ni fattar: Pc:s OS

tråden går vidare...

Min väg till macen är en saga i sig.

PCn - de tidiga åren

Familjen har kört PC sedan 1994 då vi hade en "Tulip" med Windows 3.11.

Senare blev det två stycken (Mamma och Pappa) HemPC (Fujitsu Siemens) som rullade Windows 95. Kommer ihåg när min far ville att jag skulle uppdatera dessa i o m "milleniebuggen". Dett ablev aldrig av då jag på den tiden (9 år gammal) inte riktigt kände att jag kunde grejerna tillräckligt bra.

Efter detta så skillde sig föräldrarna och far min skaffade i slutet av 2001 en Dell (HemPC igen) med en tidig Pentium 4 med 256 MB Rambus-minnen, ett GeForce 2 Ultra och det helt värdelösa Windows ME. Vilket jävla skrälle! Långsammare och strömtörstigare än Pentium IIIorna. Visserligen hade den ett otroligt vasst grafikkort för den tiden men det hjälpte föga. 10/10 fiber hade vi i alla fall på den tiden vilket var fasligt snabbt.

2002 skaffade morsan också en Dell (HemPC än en gång). En Pentium 4 på 1,7 GHz med DDR SDRAM, hela 512 MB, det hissnande snabba GeForce 3 Ti500 och Windows XP. 2000/XP var ett rejält lyft för den plattformen men när man senare fick upp ögonen för OS X Panther kändes dessa system verkligen föråldrade.

Högstadiet, brudar och vägen mot macen

Sedan började jag högstadiet och började känna en kille som fått upp ögonen för macen. 99mac.se, InLife och Macoteket i stan blev inspirationskällorna. Jag skulle ha mig en egen mac. På den tiden var begagnatpriserna galet höga.

Hittade i slutet av 2004 en G4 2*400 MHz som jag ville köpa för då hela 4 000 (begagnatmarknaden var verkligen tokig back then) men det blev inte av utan jag, min mor och min bror tog våra besparingar och köpte istället en båt tillsammans.

10 Januari 2006 visste jag att något stort skulle hända. Alla satt och väntade på nya "PowerBooks". Jag själv ville så gärna ha en smidig 12".

Till mitt förtret kom det ingen ny 12". Däremot släpptes den löjligt mycket vassare MacBook Pro. Jag hade bestämt mig. Jag skulle bara ha en.

Jag tog de pengar jag jobbat och sparat ihop, lånade 7 000 av min lillebror (som jag betalade tillbaka efter 2 månaders hårt arbetande) och beställde och betalade, den 13 januari 2006, en MacBook Pro 15" med Core Duo 1,83 GHz (som Apple senare ändrade till 2,0 GHz) processor, 2 GB RAM, X1600 256 MB och en 100 GB 7200 r p m disk. Kalaset gick på mellan 29 000 och 30 000 vilket jag idag inte förstår hur jag kunde lägga på en dator, 16 år gammal med ett extraknäck i garderoben på globenarenorna.

Var den första att få hem en MBP med 7200 varvare av alla som beställde på InLife i Stockholm - fick min i mars, två månader senare. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Med kärleken blev vi flera

Efter ett tag började jag tycka att det var jobbigt att min bärbara dator inte var bärbar då jag lagrade allt på extern disk. Köpte mig då en G4 MDD 867 MHz begagnat (gav senare bort den till en kompis vars familj nu har ökat på med två macar till). I och med Leopard fick den 2 GB RAM och Radeon 9600. Denna fungerade som kombinerad filserver och arbetsstation.

Efter ett år med G4an kände jag att jag vuxit ur den lite. Det var dags att byta upp sig. Jag köpte mig en begagnad Power Mac G5 Quad som uppgraderades från 3 till 7 GB RAM. Denna dator är verkligen en arbetshäst. Har aldrig haft en dator som multitaskar så bra. Tyvärr så sålde jag denna någon månad innan release av Snow Leopard eftersom jag då visste att Apple skulle låte PowerPC-arkitekturen självdö. Till G5an inhandlades en Apple Cinema Display 20" som jag än idag har kvar.

Mitt sista köp var en PowerBook G4 12" (mitt ursprungliga macmål) med "trasig hårddisk". Visade sig efter närmare undersökning att IDE-kontrollern på moderkortet var trasig. Därför står den idag med 4,5TB lagring via FireWire som webb-, fil, iTunes-, iPhoto- och backupserver i en skrubb hemma.

Vad arbetar jag med idag egentligen?

Min MacBook Pro då? När jag köpte den var målet att jag skulle ha och använda datorn i fem år innan jag bytte upp mig. Än idag är denna dator min ögonsten efter 4 år. Nu sitter det 200 GB 7200 r p m i den men funderar på att ge den en SSD i fyraårspresent.

Dessutom har nästan hela min familj och mina närmsta vänner kommit över till den ljusa sidan.

På jobbet är det tyvärr bara PC-miljö men jag hoppas på förändring i framtiden (chefen är Linuxfantast och IT-strategen hävdar att vi borde köra mer Mac och Linux).

Senast redigerat 2010-01-04 06:47

mm, men den tråden är för dom som har bytt upp sig dom senaste 2 åren, här sträcker vi oss längre tillbaka i tiden.

och här vill jag även ha fram dom som kört mac från ett, är kanske an av dom första som har haft en praktisk möjlighet att göra det. Eller?

min "Huvuddator" är en "PC" varför folk nu kallar de så. tycker att en mac oxå är en personal computer....

Kör ubuntu på den och ingen mac kommer o ta över den på ett bra tag

Kör mac os x på laptopen och när de gäller laptop kan jag inte tänka mig något annat än en macbook.

En speldator som inte är en Mac och en bärbar som är en Mac Perfekt balans.

  • Medlem
  • Trollbäcken
  • 2010-01-04 09:01

Privat:

Startade som många andra med en C64:a i mitten av 80-talet.
I november 1989 införskaffades den första PCn, ett monster på 12Mhz, 512Mb internminne och en HD på 42Mb...MS-DOS 4.1 var det OS som gällde då...
Sedan följde en rad Windows-maskiner fram till december 2006 då jag bytte till Mac på heltid...men jag hade redan då haft en iBook parallellt i ett par år...
Nu blev det istället Windows-maskinen som blev parallell...har använt den för musikskapande...

Jobbet:
Windows för hela slanten...alla versioner sedan 3.0...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-04 09:45
Ursprungligen av lasselu:

...ett monster på 12Mhz, 512Mb internminne och en HD på 42Mb...

Är du säker på internminnet, låter sjukt mycket på en sådan dator.

Min första Mac var en Performa 5320 uppgraderad till 48 MB Ram. Den var grym! TV-kort och fjärrkontroll m.m. Shit vad polarna var avis.

Har som trådskaparen frågar, jobbat tre, fyra år ganska nyligen enbart i Windows-miljö (2000 Pro och Vista Ultimate). Det gick bra det med fast det är verkligen inget mot en optimerad Mac-miljö. Och med optimerad menar jag LaunchBar, Wacom Intuos-platta och diverse godbitar som gör datoranvändningen trevlig och effektiv.

Ursprungligen av acke:

Är du säker på internminnet, låter sjukt mycket på en sådan dator.

Haha. Verkligen. Jag kommer ihåg min gamla Pentium 133 MHZ, 8 MB internminne. Det han talar om är ju totalt vansinne.

  • Medlem
  • I skogen utanför Umeå
  • 2010-01-04 09:30

Vet inte om jag behöver tillägga detta, står ju i profilen men jag har kört Mac som nr 1 sedan -88.

Såg reklamen för Mac Plus 1985 och då insåg jag hur en dator skall vara. Före det var datorer bara för arbetet. Just det, har ju använt den där franska telefondatorn också.

  • Medlem
  • Haparanda
  • 2010-01-04 09:45

Första datorn jag provade var en Vic-någonting, gav ingen mersmak. De första jag jobbade med hade 8 eller 5,25 tums disketter. Sättmaskinerna hade åtta tum och hette Compugraphic, medan ordbehandlarna hade 5,25 tum och skyltades med Scribona från Esselte.

Första hemmadatorn var en pc. Datorer blev kul när fågelholks-macen kom, min första var en fågelholk. Sedan Mac II i olika skepnader.

  • Medlem
  • International user
  • 2010-01-04 11:31

Nix inte kört mac sen dag 1, haft pc med windows sen 94.
Min nya macbook pro sen ett par måndaer är sekundär använder en pc med windows 7 som primär dator och kommer så förbli ett bra tag framöver.

Fy va gammal man känner sig nu när man tittar tillbaks, min första dator var en Vic20! Måste varit tidigt 80-tal, programmen man skrev lagrades på vanliga kassetband, jag blev aldrig något vidare bra på att programmera så jag la ner det och min nästa datorkontakt var ABC80 som vi hade på det tekniskagymnasiet där jag började 1983, men dessa byttes ut på order av någon central skolledning som hade tagit fram en "egen" dator som jag tror kallades för Compis. Efter mina fyra år på gymnasiet dröjde det ett tag innan jag började använda datorer igen men då började jag på en mac (LcII tror jag det var) och sedan dess så är det bara Macar som gäller både hemma och på jobbet!

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2010-01-04 11:40

I arbetet
- ABC 800 (c:a 1982), användes för selektivitetsberäkningar i elkraftnät.
- Stordatormiljö med terminaler 1984-1990
- 1987 första kontakten med en Mac Plus (var placerad på vårt USA-kontor)
- 1990-1998 Mac SE, CX, VX m.fl. modeller
- 1998- enbart Windows

Privat
- Från c:a 1990 bara Macar (inga PC). Började med en LC475 via en VX som jag köpte loss från jobbet, 7200, G4 (Sawtooth), iMac 24", iBook 13", Mini G4, MacBook.

Idag har jag igång tre stycken, Mini G4 som filserver, iMac 24" som huvudmaskin och MacBook som mediacenter.
MacBooken har jag dessutom, så här års, med mig på bussen till och från jobbet och tittar på amerikansk football till medpassagerarnas stora förundran. Att jag inte tittar på vanlig fotboll har ni väl redan räknat ut med tanke på min avatar.

  • Medlem
  • Älmhult
  • 2010-01-04 11:49

Jo så var det, min första datorn var en Performa 450 om jag inte minns fel. Sen en Quadra 800 och sen en globe därefter en vit iMac som bara bestod av skärm s a s och nu en aluminium Allt tog sin början 1995 och den enda som verkade kunna hjälpa mig med datorn var mac-ägare, så valet blev enkelt

Vi skaffade vår första dator 1995. Någon Intel-sak med Windows 95. Innan dess så hade morfar en gammal Atari, men eftersom jag var så liten på den tiden så vet jag inte ifalll jag använde den.

1995 var enda gången vi skaffade en ny dator, i fortsättningen så fick det bli begagnade grejer, vilket resulterade i att vi höll kvar i Windows 98 väldigt länge efter att XP kom. Som nybliven tonåring så kändes det väldigt pinsamt, kan jag meddela.

På den tiden så var man totalt ovetande om att det fanns något annat, och trodde att det Windows var lika med dator.

2005 så öppnades mina ögon upp. Jag ville absolut ha en bärbar dator och min morbror och hans sambo hade en iBook G3 som var fantastiskt snygg! På den tiden så hade jag fortfarande inte någon koll på datorer (jag trodde till exempel att Apple och Macintosh var två olika märken), utan jag ville då mest ha en Mac för att vara annorlunda. Jag hade ingen som helst koll på operativsystemets fördelar. Jag hade knappt någon koll på vad ett "operativsystem" var. "Aha, Mac är ett annat slags Windows" är ett citat som jag läste i någon annan tråd och som jag tyckte passade bra här.

Det blev till slut någon gammal Powermac med OS 8. För att prova på Mac. Den var väl inte representativ för Det Nya Apple och OS X, men av någon anledningen så skaffade jag efter den en begagnad PowerBook G4, och på den vägen har det gått... PowerBooken pajade efter lite mer än ett halvår och jag fick vara datorlös ett tag innan jag köpte min första nya dator sedan 1995, min vita MacBook som jag ännu använder.

När jag var nyfrälst på Apple så var jag förresten även en fanatisk samlare, vilket har resulterat i att jag har väldigt många gamla Macar som mest står och skräpar. En del används dock ibland, men de flesta inte.

Senast redigerat 2010-01-04 15:19
  • Medlem
  • Kungälv
  • 2010-01-04 12:24

När man läser "innan dess så hade morfar en gammal Amiga" så förstår man att åren har gått.
När jag köpte min första Mac, en Macintosh 128, så var Amiga fortfarande en tuff konkurrent till Apple.

Ursprungligen av Macus:

När man läser "innan dess så hade morfar en gammal Amiga" så förstår man att åren har gått.
När jag köpte min första Mac, en Macintosh 128, så var Amiga fortfarande en tuff konkurrent till Apple.

Macus hade en G4a som jag köpte om jag kommer ihåg det rätt?

Min första kontakt med en dator som hade internet var Mac.
Sen hade man C64 osv före det, fast det är ju en annan historia.

  • Medlem
  • Värmdö
  • 2010-01-04 17:43

Jag har haft PC som huvuddator i många år. Även om många av mina polare tycker jag är Mac galen så stämmer det inte historiskt sett.

Min första dator jag och brorsan hade var en Sinclair ZX Spectrum 48K (1982). Hoppade över C64 tåget. Efter det blev det Amiga 500 (1987). Jag hade 2st Amiga 500, sen 600, 600HD, 1200 blev den sista.

Det var bara mina polare som hade Mac runt 86-87. Sen efter Amigans död så blev det PC för hela slanten 386 SX25 var min första PC (1990), sen efter det så byggde jag en ny PC nästan varje halvår fram till 2000.

Det blev lite mer Mac sen på jobbet 2001 på en reklambyrå, mycket G3, G4, G5 och numera Mac Pro. Min första riktiga egna Mac var den första generationen Macbook Pro (Core Duo). OS X har jag kört sen första beta:n, har fortfarande kvar kartongen med 10.0

  • Medlem
  • 2010-01-04 18:37

Den här tråden var ju en rolig nostalgitripp att läsa. Här kommer farbror Pers historia :

Vid tidigt 80-tal hade en arbetskompis en ABC80. Vid uppstart skulle den tugga igenom ett kassettband i kanske en halvtimme. Måste väl varit operativsystemet (saknade HD). Det skrek och tjöt som gamla tiders modem. Sedan kunde man börja arbeta. Inte jag men han.
I slutet av 80-talet fick vi PC på jobbet, en till chefen, en till oss andra. Gick på kurs, övade och stod i. Fullfjädrad satt jag i några timmar med ett arbete som skulle användas morgonen därpå. Tillslut såg det riktigt fint ut. Dags att skriva ut på skrivaren. Ut kommer papper med ett enda misch-masch. All formatering som bortblåst. Förtvivlad och uppgiven efter ett par timmars övertid beklagade jag mig för en kompis. Kom hem till mig så fixar vi det. Sagt och gjort. Efter 30 min introduktion på en SE30, började jag skriva. Klart och vi skriver ut. Allt, snyggt och riktigt. Nyfrälst med salig blick gick jag hem mumlande WYSIWYG (What You See Is What You Get).
Köpte min första egna dator lite senare. Kostade ca 40 000kr i Sverige men köpte tidningen MacUser och ringde på en annons. Från Florida anländer en Mac IIsi med 0,5Mb arbetsminne och 20Mb HD + en färgskärm på hela 12" som hade 12! färgers upplösning. Bara 24 000kr inkl tull och frakt. Saligheten bestod.
Efter en massa olika Windows på jobbet sen dess kan jag bara säga, ok det går men jag har aldrig riktigt trivts. Hemma har det bara blivit mac , blådåren, Ti-booken osv och i huvudsak trivts. Visst, ibland har jag väl härsknat till ordentligt (modeller som låter som en hötork osv) men i huvudsak levt i harmoni.

Bevaka tråden