Hjälp med att organisera projekt

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Täby
  • 2010-12-22 21:12

Hej,

Detta kanske skulle hamna under ljudproduktion egentligen, ni får säga till om det måste flyttas.

Vi är en studio som just har investerat i en SNS EVO. Nu inser vi att vi måste bli mer organiserade i vår filhantering, så det jag undrar om det finns någon smart lösning till OSX där man kan tagga filer, mappar, mail osv i någon databas?

Varför?

Jo, för att våra projekt, (läs ljudfiler) kommer att spridas runt på flera olika volymer och vi skulle därför vilja kunna tagga allt som har med det projektet att göra, med en unik "produktionsnyckel", så att man lätt överskådligt kan se var allt ligger, för att sen kunna samla ihop allt när projektet är klart.

Finns det några bra och "användarvänliga" sätt att göra detta?

/o

Det är ett intressant område som jag sysslat relativt mycket med, och i princip kan man säga att det finns två grundansatser, antingen någon form av "valv"-system, där man checkar in och checkar ut filer. Fördelen är att det är mycket säkert och att man alltid hittar sina filer. Nackdelen är att det kan bli lite tungarbetat, eftersom varje filoperation kräver fler steg. Likaså blir man väldigt beroende på att systemet funkar.

Den andra ansatsen är att man använder sig av filsystemet, på vanligt vis, men använder någon form av databas och programvara för att förenkla. Fördelen med det är att man bibehåller enkelheten, men nackdelen är att det inte löser problemet med filer som flyttas, tas bort, döps om etc. på felaktigt vis.

Man kan också försöka kombinera principerna, med t.ex. en programvara som bevakar filhändelser och på ett "intelligent" sätt försöker spåra och lösa den typ av problem som det filbaserade arbetssättet har.

Vad som är bäst beror helt och hållet på vad man vill uppnå, arbetsgruppens storlek, önskat arbetssätt, och inte minst vilken budget och egen kompetens man har till sitt förfogande.

High-end; låt ngn mackonsult titta på det.

Low-End, använd inbyggda färgmärkningssystemet i OSX.

Man kan redigera märkningarnas namn och även söka på märkning i Spotlight.

Ger dock Noll Poäng i "ordning och reda", det skyddar INTE mot radering av "viktigt" etc.

1
Bevaka tråden