Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Anställd på ett litet företag, några frågor...

Tråden skapades och har fått 33 svar. Det senaste inlägget skrevs .
Ursprungligen av GustafMA:

Det är alltid svårt att ge några råd i när det bara är något man läst på ett forum och inte känner till situationen i övrigt, så om du tror jag är ute och cyklar så bortse från detta inlägg. Men med det sagt så får jag en känsla av att vi har att göra med en kille som driver verksamhet "by the seat of his pants" som amerikanerna säger. Så himla upptagen att han inte kan sätta sig ner och skriva ett anställningsavtal om ni redan kommit överens om villkoren kan han inte vara. Eller ännu bättre - skriv det själv och ge det till honom att läsa och skriva under på. Du ska inte behöva gå omkring och basera lönearbete på ett muntligt avtal eller inte veta när lönen betalas ut - det låter inte som en seriös verksamhet alls, även om man kan förlåta någon som tar det första stapplande steget från egenarbete till att ha anställda rätt mycket. Men inte hur mycket som helst.

"Spot on!", som man säger i England.

Tar kompledigt i morgon (jobbade nämligen några dagar innan anställningen tog kraft) och tänkta faktiskt skriva hela kontraktet som han kan skriva på på fredag.

Tack för alla svar, mycket värdefullt! Kommer säkert fler funderingar så tråden lever säkert vidare...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-11-08 05:47
Ursprungligen av LCR:

"Spot on!", som man säger i England....tänkta faktiskt skriva hela kontraktet som han kan skriva på på fredag....

Hur gick det med anställningsavtal, löste det sig?

Ursprungligen av stile:

Hur gick det med anställningsavtal, löste det sig?

Hmm... Har inte kommit dit än...

Se till att inte skjuta alltför mycket på utbetalning av lön även om ni är aldrig så bra överens privat. Om firman kursar och du frivilligt skjutit på säg 3-4 månaders lön kommer du få problem med lönegarantiutbetalningen. Man kommer helt enkelt inte att tro att du har jobbat så mycket utan lön utan bara hittar på. Se till att ha allt skriftligt...

Bevaka tråden