Apple ska betala 13 miljarder euro till Irland

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Skattehärvan mellan Apple och Irland verkar äntligen få ett avslut. Apple kommer att betala tillbaka 13 miljarder euro till Irland under första kvartalet nästa år.

Läs hela artikeln här

Apple kom undan med struntsumma :-D. Nå, å andra sidan kunde Apple - med all rätt - fortsätta att hävda att dom följt alla lagar och regler och inte bör betala tillbaka en enda spänn. Deta är sanningen, men Apple valde att pynta en liten dutt för att dämpa EU-byråkraterna och mediaskiten som kan skada varumärket.
Under tiden lägger/planerar dom om smitningsupplägget, dom har till år 2020 då Irlands tätande av luckan som gjorde upplägget möjligt defintivt stängs även för de som redan sedan årtionden haft denna variant i rullning.
Men sötebrödsdagarna är nog över, nästa upplägg kommert inte att vara lika lukrativt, ty både EU och USA har nu bestämt sig för att även världens rikaste företag (Apple, Google, MS, etc) ska betala skatt som alla andra företag (och människor). EU kommer att tätas ordentligt för buset, men i USA är det ju så rörigt och extremt differentierat och absurt byråkratiskt att man nog där kan smussla undan stålar även i framtiden (många delstater har inga regler alls för att skyffla över pengar till skatteparadis i t.ex. Karibien).
Globaliseringen öser på med nya krafter (att den skulle avta är bara politiskt snack och myter), men man får ju känslan av att de brutalaste delarna av nyliberalismen - som kickade igång redan i slutet av förra århundradet - har haft sin peak och att de värsta avarterna/vidrigheterna nu håller på att slipas ner. Det är ju goda nyheter så klart, vare sig man är höger eller vänster, nationalist eller kommunist, liberal-kapitalist (=kapitalism med regler och rättvis spelplan) eller sosse.

Det är coolt att betala skatt...

1
Bevaka tråden