Vad vill du fråga politikerna om IT/teknik-politik?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Redaktör
  • Stockholm
  • 2018-05-31 13:20

Hej alla glada 99:are!

I slutet av juni ska vi här på Geeks köra igång en serie intervjuer med representanter för de största svenska partierna inför årets valrörelse. Tanken är att vi ska sätta oss ner och intervjua en partirepresentant i taget i vår studio och ställa frågor som berör våra sajter, det vill säga FZ, SweClockers och 99.se.

Intervjuerna ska alltså utforska ämnen som berör våra ämnesområden, och vill vill därför höra vad ni skulle vilja ställa för frågor som berör teknik/IT? Exempel på politik som berör dessa områden är privatkopiering, personlig integritet, fildelning, radio- och tv-avgiften som avgift eller skatt, utbyggnad av bredband eller bredbandsgaranti, med mera.

Har du några hjärtefrågor inom IT/teknik som inte lyfts i den traditionella bevakningen av svensk politik? Ställ frågorna i den här tråden så samlar vi ihop de vanligast förekommande och ställer dessa till politikerna.

Copyswede är på tapeten, men jag skulle vilja höra respektive partis syn på avgiften och framtiden för den.

  • Medlem
  • Finspång
  • 2018-06-06 14:47

Skulle vara intressant och höra hur dom ser på den nya kemikalieskatten som lagts på elektronik och om dom tycker att det är rimligt att basera skatten på hela enhetens vikt och inte hur mycket kemikalier den faktiskt innehåller.

Hur dom ser allmänt på "digitalisering" som är så hett nu, vilka visioner har dom för Svergies framtid sett till tekniken och dess utveckling. Ska vi ligga i framkant och vilka områden ska vi i så fall fokusera på?

Skatt på robotar när dom tar över folks arbeten? Ser dom några kommande problem med mer automatisering och vad är deras planer på att lösa det i så fall.

Tycker de att statliga Vinnovas 13,5 MSEK-stasning på en webplats som ska motverka fejkande nyheter, genom att kolportera de ledande fejknyhetsmakarna i Sverige; SVT/SR, Bonnier, Schibsted och NTM, är något skattefinansierade myndigheter skall ägna sig åt?

1
Bevaka tråden