Scenarier i "Hem" har slutat fungera med IKEA-lampor

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Ett mycket märkligt problem uppstod efter årsskiftet. Jag har HomeKit-prylar från IKEA och Philips (endast lampor) med en rad olika scenarier under vardagarna i appen Hem. Efter årsskiftet så har dessa scenarier slutat fungera med alla IKEA-lamporna. Det går fortfarande att tända och släcka lamporna via Hem-appen samt även "Testa scenario" inifrån varje Scenario och alla lampor tänds och släcks då precis som de är programmerade att göra. Men när de körs automatiskt så är de endast Philips lamporna som reagerar.

Har testat att starta om alla Hubbar (IKEA, Apple TV, och Philips) samt kollat igenom att alla tillbehör är uppdaterade. Det finns heller inga scenarier i IKEAS app som ligger och "krockar" med de i Hem-appen. Allt känns som en bugg?

Testat återställning?

Ursprungligen av Machacker:

Ett mycket märkligt problem uppstod efter årsskiftet. Jag har HomeKit-prylar från IKEA och Philips (endast lampor) med en rad olika scenarier under vardagarna i appen Hem. Efter årsskiftet så har dessa scenarier slutat fungera med alla IKEA-lamporna. Det går fortfarande att tända och släcka lamporna via Hem-appen samt även "Testa scenario" inifrån varje Scenario och alla lampor tänds och släcks då precis som de är programmerade att göra. Men när de körs automatiskt så är de endast Philips lamporna som reagerar.

Har testat att starta om alla Hubbar (IKEA, Apple TV, och Philips) samt kollat igenom att alla tillbehör är uppdaterade. Det finns heller inga scenarier i IKEAS app som ligger och "krockar" med de i Hem-appen. Allt känns som en bugg?

Hade samma problem. Alla mina automationer (?) slutade funka. Klickade jag på "Testa" så funkade dom som dom skulle men lika förbannat startade dom inte i skarpt läge.

Tog bort alla regler och gjorde nya (exakt likadana) och då funkade allt igen....

Ursprungligen av Nanoid:

Hade samma problem. Alla mina automationer (?) slutade funka. Klickade jag på "Testa" så funkade dom som dom skulle men lika förbannat startade dom inte i skarpt läge.

Tog bort alla regler och gjorde nya (exakt likadana) och då funkade allt igen....

Tack, skall testa!

Ursprungligen av Nanoid:

Hade samma problem. Alla mina automationer (?) slutade funka. Klickade jag på "Testa" så funkade dom som dom skulle men lika förbannat startade dom inte i skarpt läge.

Tog bort alla regler och gjorde nya (exakt likadana) och då funkade allt igen....

Åh jippi. URK.
Just därför jag inte orkar med Ikea lamporna längre. Min Ikea hubb blinkar o blinkar.
Bra att du har orken och fixade ditt. )
Ser fram emot rullgardinerna dock. Tills även de strular. Argh.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2019-01-08 16:15

Har ni uppdaterat er Trådfri-gateway samt uppdaterat era Trådfri-lampor? Likaså, har ni startat om gatewayen?

Jag hade någon form av issue med mina lampor som löstes efter en omstart av gatewayen.

Jag har också märkt att det hände något vid nyår med automatiseringen. Gick in på en av mina scenarier och typ gjorde nån ändring och klickade spara. Tror det hjälpte men har inte haft tid att rota mer i det.
IKEA-hubben får man ju numera starta om ca varannan vecka när den tappar kontakt med alla lampor, jäkla skräp. Funderar på att sätta en timer av annat fabrikat på strömförsörjningen av IKEA-hubben så den startar om varje dygn....

Ursprungligen av Machacker:

Ett mycket märkligt problem uppstod efter årsskiftet. Jag har HomeKit-prylar från IKEA och Philips (endast lampor) med en rad olika scenarier under vardagarna i appen Hem. Efter årsskiftet så har dessa scenarier slutat fungera med alla IKEA-lamporna. Det går fortfarande att tända och släcka lamporna via Hem-appen samt även "Testa scenario" inifrån varje Scenario och alla lampor tänds och släcks då precis som de är programmerade att göra. Men när de körs automatiskt så är de endast Philips lamporna som reagerar.

Har testat att starta om alla Hubbar (IKEA, Apple TV, och Philips) samt kollat igenom att alla tillbehör är uppdaterade. Det finns heller inga scenarier i IKEAS app som ligger och "krockar" med de i Hem-appen. Allt känns som en bugg?

Har också stött på det här några gånger, då med Phillips Hue. Klickar på Phillips knappen som skall aktivera scenariet, ser att HomeKit reagerar på knappen men inget händer. Går jag in och testar scenariot så funkar det men inte när det aktiveras annars.

1
Bevaka tråden