Databas eller projektlösning?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • 2005-03-10 09:27

Hej! Jag har nu letat ett tag men hittar inget som hade varit en perfekt lösning för mitt företag. Det är så här att jag behöver ha någon sorts program (databas) för att hålla koll på alla projekt som ska göras eller processen på dem & alla ändringar som har gjorts till företagen. Har försökt med filemaker pro? Men känndes inte rätt... vill helst oxå att all information om företag ska finnas i de program så man slipper skriva in de varje gång? Finns de något sånt? Eller måste man göra de själv? I så fall vilket är de enklaste lösningen?

 • Medlem
 • Malmö
 • 2005-03-10 09:38

Om det är issuetracking du är ute efter så är JIRA bäst (www.atlassian.com). Där finns dock inget kund begrepp på det sättet.
Är projektstyrning du är ute efter så vettefan...

Det beror lite på hur många och stora projekt du har, men jag tycker att du kan ta en titt på Microsoft Entourage, där du har en inbyggd projekthanterare, som dessutom knyter samman filer, uppgifter, kalender, kontakter, kategorier osv

För egen del tycker jag det är en överlägsen lösning, eftersom jag kan använda ett program till allt som har med projektet att göra, men smaken är som baken så det kanske inte passar dig

 • Oregistrerad
 • 2005-03-11 09:09

Kan Projektplatsen på internet vara något?
www.projektplatsen.se

Basecamp (http://www.basecamphq.com/) är klockrent.

Ursprungligen av capojava:

Basecamp (http://www.basecamphq.com/) är klockrent.

Instämmer, GANT scheman och allt sånt i allt ära, men dom enda som nog har använding för det (eller tror de har) är nog just projektledare/managers, vanliga männinskor som faktiskt vill få jobbet gjort bryr sig inget vidare om sånt, utan vi vill mest kommunikera med medarbetare/kunder, se vad och när saker ska göras, och sen faktiskt jobba på projektet och inte slösa bort en massa tid på att fylla i diverse info i ett alldeles för stort till sitt eget bästa projekthanterings system.

Ahem, nu blev det här inlägget mest en klagosång på de flesta projekthanterings system..

Saknar egen erfarenhet, men efter en hel del Googland:e hittade jag det här programmet som åtminstone på papperet verkar lovande:

http://www.copperproject.com/

 • Medlem
 • 2005-03-12 01:25
Ursprungligen av Hendrix:

Saknar egen erfarenhet, men efter en hel del Googland:e hittade jag det här programmet som åtminstone på papperet verkar lovande:

http://www.copperproject.com/

Tack det såg bra ut men fan ett duktigt pris oxå... men tackar en bra länk

 • Oregistrerad
 • 2005-03-12 13:42

Om det du behöver inte är så avancerat och du inte är på jakt efter ett fleranvändarsystem rekommenderar jag ett modernt kalkylprogram. Kanske lite mickel att få till det (vet inte vad exakt du behöver), men det är väldigt flexibelt.

/Y

1
Bevaka tråden