Vad gör MacLin?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vad gör maclin? Jag har varit inne på hemsidan men tyckte inte att det beskrev så bra om vad som var på g.
Finns det till exempel möjlighet att få hjälp med att sätta in mer minne i sin mac mini?
Hur många är det som inte är pensionärer?
vad kostar ett medlemsskap?
Tar ni en öl ibland?

\Staffan

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-06-02 21:49

Ursäkta att detta svar dröjt, har missat att kolla av Linköpingsdelen på ett tag.
I MacLin, har vi normalt sett ordinarie mötesträffar kl 18.30 på onsdagar under jämna veckor (finns information om det på webbsidan, under rubriken "Schema"). Vi har även nybörjarmöten varannan vecka, veckor som ordinarie möten ej hålls. Förutom mötestillfällena anordnar vi nybörjarkurser för pensionärer.

Vi försöker ha ämnespunkter till vissa mötestillfällen. Det kan ibland vara svårt att hålla sig på en nivå som passar samtliga, trots att vi har två olika typer av möten skiljer sig förkunskaper och intresseområden mycket bland medlemmarna. I övrigt styr aktuella händelser i Macvärlden och medlemmarnas intressen vad som sker. Vi skruvar och meckar med gamla datorer och har ett helt upplag av gammal utrustning. Vad gäller moderna datorer som kör OS X, är det lite snålt då inkomsterna till föreningen inte är enorma, utan största delen av det vi har är skänkt. I nuläget kör vi Mac OS X på en eller om det är två datorer i klubblokalen. Ibland plockar även folk med sig sina egna datorer. Nog borde vi kunna slå våra kloka huvuden ihop och sätta i minne i en Mac mini, om det ännu inte är gjort. Vi är flera som är vana att skruva i burkarna.

Medelåldern i föreningen är relativt hög. Vi är ett fåtal i den yngre kategorin. Som nämnts i andra trådar hittar ofta de yngre till Internetbaserade forum som 99mac istället, men MacLin är en trevlig samlingsplats. Det är alltid intressant att höra om förändringar i olika sektorer genom åren, bland annat trycksidan från de som varit med länge, om när man gick över och började datorisera och liknande. Det vore dock mycket trevligt med fler yngre som engagerar sig och gärna bidrar med sina kunskaper till möteskvällarna.

Kostnad för medlemskap finns under "Bli medlem". Ordinarie årsavgift är 200 kronor, ungdomar under 16 år 100 kr, pensionärer 150 kr och familjemedlemskap 300 kr. Nytt medlemskap räknas 12 månader framåt, oavsett när under året avgiften betalas.

Det var ett tag sedan vi tog en öl, men det ska vi försöka ändra på. Vi pratade om det senast igår, att vi får ta en liten pubkväll inom kort. Pilen startade igår en tråd angående det som vi kan bygga vidare på.

Marcus, ordförande
Linköpings Macintoshanvändarförening, MacLin
www.maclin.se

Hittade denna gamla tråd vid en Google-sökning. Kan passa på att uppdatera den med lite ny information från 2008-2009.

MacLin har gått samman med två andra dataföreningar, som heter CCE (Computer Club East och MacSverige och bildat en ny sammanslagen datorförening för Mac- och PC-användare som heter Dataentusiasterna. Föreningen driver ett antal mailinglistor för Mac och PC och även en webbsite med olika funktioner (forum, grupper, community).

Lokalen och verksamheten i Linköping som beskrivs ovan finns kvar, en del saker är förstås ändrade, som tex medlemsavgifter, postgironummer mm.

Läs aktuell information om föreningen på dess nya webbsida här:

Dataentusiasterna (CCE Computer Club East, MacLin, MacSverige)

/Ola Andersson, ordförande Dataentusiasterna.

1
Bevaka tråden