Studiegrupp om Cocoa-programmering vid Umeå Universitet

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • Umeå
 • 2006-01-12 23:42

Jag och en polare funderar på att dra ihop en studiegrupp som ska inrikta sig mot Cocoa-programmering, och funderar lite om det finns några här som är intresserade av att delta.

Tanken är att det ska vara en studiegrupp / studiecirkel som ska träffas ett par gånger i veckan och diskutera Cocoa/Objc. Vi hoppas på intresse både från nybörjare (man ska ha programmerat nånting innan, Java/C eller liknande) och erfarna Cocoa-användare som kan dela med sig av sin visdom. Vi har väl inte bestämt riktigt hur det ska fungera eller se ut riktigt än men kanske en del av tiden kommer att gå till att ha genomgångar av koncept (typ InterfaceBuilder eller minneshantering) och en del av tiden kommer gå till praktiskt arbete där man får jobba på egna projekt och ha de mer kunniga som hjälp.

Eftersom vi verkar kunna få lokaler på universitetet där de har mac-labbar så kommer det inte vara ett krav att man har med sig egen dator (även om det är helt ok), men däremot kommer det att begränsas till de som redan har access till universitetet, främst de som läser i MIT-huset.

Inget är skrivet i sten än och detta är fortfarande på ett tidigt stadie, men om det är nån som är intresserad eller har några idéer på hur vi ska lägga upp det här så mottages dessa gärna.

Det låter klart intressant. Jag är gärna på.

Vill bara kontrollera en sak, är det datorerna på plats som begränsas till de som redan har tillgång till universitetet eller är det hela idén med studiegruppen som begränsas till de som redan har tillgång till universitetet?

 • Medlem
 • Umeå
 • 2006-01-14 21:16

Det bästa vore ju naturligtvis om det var så att vem som helst kunde komma, men eftersom vi får använda Informatiks labsalar så begränsas det till de som redan har någon sorts access till MIT-huset. Visst kanske man kan göra undantag för studenter som läser på andra ställen, men att allmänheten skulle få tillgång till universitets lokaler och utrustning är nog inte trivialt att ordna med alla instanser.

Som det verkar så kommer det att funka så att alla som är med får ett eget konto på informatiks servrar så man kan lagra sina inställningar och projekt och sådant. Tyvärr så kör de fortfarande Panther på sina datorer, men det kommer nog inte vara ett problem i början. Och det finns ju inget som hindrar att man tar med en egen dator med Tiger på.

Okej, synd i så fall. Tyvärr är det något år kvar innan universitetet. Men meddela gärna hur det går och om det skulle bli så att även vi icke-studenter skulle kunna i alla fall närvara.

 • Medlem
 • International user
 • 2006-03-16 11:53

Hur går det här? Släpper Åke in er?

 • Medlem
 • Umeå
 • 2006-03-16 11:59
Ursprungligen av Loranga:

Hur går det här? Släpper Åke in er?

Hehe, japp Åke har varit snälla med oss och fixat access och konton åt alla som vill vara med. Vi har haft två träffar och det går ganska bra tycker jag. Tar ett tag innan alla kommer igång då det är mycket i början med Xcode och IB och ObjC. Men vi kör på och ser hur det går.

1
Bevaka tråden