Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonys DSLR ute nu... med Zeiss-gluggar!

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Efter besvikelsen i februari när Konica Minolta upphörde med kameratillverkningen verkar det vara dags att bli positivt överraskad - och det rejält! Sony råkade släppa sin Alpha DSLR A-100 på SonyStyle-shoppen, komplett med hela optiksortimentet. Sidan är nere just nu, men borde komma upp i morgon eftersom det officiella lanseringsdatumet ska vara den 6:e juni.

Kamerahuset är baserat på Dynax 5D, men sensorn har bytts ut till en 10,2 MP CCD (eventuellt samma som i Nikon D200). Anti-Shake har döpts om till Super SteadyShot, och stabiliseringsmotorerna fungerar nu också som dammborttagare genom att oscillera sensorn vid avstängning. Själva stabiliseringen ska vara förfinad också och uppges möjliggöra 3,5 steg längre slutartider, mot för ca 2 steg som med Minoltas AS. Utöver det har ljusmätningen fått sig en rejäl uppgradering, och bildprocessorn är helt ny. Minolta-vänner kommer också att gilla att den har försetts med Eye Start-autofokus. Med de specarna verkar den vara riktad mot ett segment strax under EOS 30D, vilket verkar vettigt.

Innan Sony upptäckte misstaget och stängde ner produktsidan hann jag gå igenom objektiven grundligt också. De flesta är Minolta-objektiv, mestadels toppsegmentet (förvånansvärt få konsumentgluggar, Sony verkar mena allvar!). Men: självaste Zeiss är med ända från början också! Tre gluggar än så länge, samtliga med autofokus: Vario-Sonnar T* DT 16-80/3.5-4.5, en Planar T* 85/1.4 samt en Sonnar T* 135/1.8. Den sistnämnda verkar rent otroligt intressant, blir nog att skämma bort minoltan efter sommaren för min del

Edit: Dpreview har visst en förhandstitt för den som är nyfiken...

Och priset verkar bli $999; ganska bra....

låter ju mycket intressant för oss KM'are!

  • Medlem
  • Neverland
  • 2006-06-05 23:29

Detta är intressant. Den ser trevlig ut också.

1
Bevaka tråden