Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
citronsyra

citronsyra

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2010-05-20
  • Senast aktiv 2013-04-22
  • Antal inlägg 351

Foruminlägg

De senaste inläggen citronsyra har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

...
Då sitter jag med en TC, CrashPlan och extern hårddisk. Det borde väl anses som tillräckligt... Tänker förvara den externa hårddisken på jobbet...

Enligt mig så är det inte tillräckligt men känner du att det är bra så kör på det! Det är verkligen en bra grund så missförstå mig inte!

Ursprungligen av Erik.dv:

Du skriver att din förra MacPro lät mindre än en MacBook, jag skrev en MacBook låter mer än en MacPro. Smaken är alltså samma!

Sedan skiljer det säkert sig från MacPro till MacPro då dessa kan ha väldigt olika uppsättningar CPU / GPU.

Oj, jag som inte tänker när jag skriver! Det skulle stått "mer" och inte mindre Men som du säger det är nog skillnad på dessa, men problemet med min MacPro var att fläkten för min GPU var väldigt trött och lät väldigt mycket. I övrigt var min Mac Pro väldigt tyst.

Men den nya iMac är helt klart tystare än någon dator jag provat tidigare så väldigt nöjd där!

Ursprungligen av Erik.dv:

Okej. Min erfarnehet är att en MacBook låter mångafaldigt gånger mer än en MacPro vid lite belastning. 2012 iMacen låter nästan ingenting dock, även vi lite belastning, vilket är en mycket bra feature.

Lustigt, för jag tyckte att min förra Mac Pro lät mindre än en MacBook smaken är som baken...

Ursprungligen av timlundborg:

Vad roligt! sj fick man vänta från den 1/3 tills igår (19/1) då den skickades, tyvärr verkar de ha helt jävliga tider på leverans....8 DAGAR ....beräknas komma den 27 men apple lovade seeeenast 26:e och när jag pratade med dem så sa de denna veckan, men nope...deras frakt-firma sägar annat....

Jag tror fraktbolagen tar lite höjd då dom som du kan läsa tidigare i denna tråden haft stora problem.

Ursprungligen av Gordy:

18 timmar? Enligt vad du har skrivit tidigare i tråden så började du ju använda datorn rätt hårt nästan så fort du fick hem den vilket kanske inte är så lyckat när det är minusgrader ute?

Tror han syftar på tiden i lagret hos transportören (vilket kanske inte är optimalt i rumstemp. och luftfukt.)? Men måste instämma med honom iaf, om en vara inte får användas efter transport så är det upp till sändaren att notera detta TYDLIGT.

Ursprungligen av Erik.dv:

Som sagt, stor skillnad på problemfri och defekt. Hade jag inte upptäckt felet efter normal användning i ett antal timmar (en förmiddag) hade det aldrig fallit mig på tanken att köra ett stress-test.

Ursprungligen av Gordy:

Tror inte skärmen är defekt, som sagt det finns inga skärmar som är helt problemlösa.

Ni verkar gå runt runt med era förklaringar....har ni ens samma definition på orden som t.ex. defekt?

Detta är en tråd för dig som har en QNAP NAS och vill dela med dig eller fråga om tips för hur man kan optimera användandet av QNAP i din Apple-miljö.

Det finns redan flera bra trådar för dig som inte riktigt bestämt dig för Vilken NAS men har du väl inhandlat en #QNAP så hoppas jag att det är hit du vänder dig för att dela med dig av din erfarenhet!

För att börja diskussionen så tänkte jag först höra hur ni löser säkerhetsfrågan, så vilka åtgärder har ni vidtagit som jag har missat?

  • Mailtjänst som skickar varning vid något fel

  • Regelbundna tester av hårddiskarna (S.M.A.R.T.)

  • Använder UPS

  • Kör extern backup av viktigaste datan

  • Dagligen backup på mysql-databasen då den inte lagras ihop med resterande data

  • Kör all data i RAID 5

Sedan för att gå in på ett område som jag är relativt ny på, nämligen att använda sin QNAP som navet för all media i hemmet. Jag försökte ett tag att koppla mitt iTunes till min QNAP men ofta tappade min iMac den kontakten och det blev bara besvärligt eftersom iTunes då la in all media på lokal disk istället.

Det finns dels web-cam-övervakning, möjlighet att koppla in tv-kort för tv-inspelning och plex (via xbmc) för att sedan koppla till en JB Apple TV, är detta något ni andra kör eller har nytta av?

Senast redigerat 2013-03-19 19:18
Ursprungligen av johan_so:

Jag var nog lite otydlig; helst skulle jag vilja ha båda anslutna samtidigt. Vad jag förstår kan en AE endast ha en anslutning åt gången. Ett annat alternativ kanske kan vara nån form av USB-bluetooth plugg att ansluta i skrivaren resp scanner för att fixa en "virtuell USB kabel". Kan såna finnas?

Två AE löser det väll för dig? Bra om du vill sprida ditt trådlösa nätverk dessutom?

Ursprungligen av Erik.dv:

Va i h-vete… Upptäckte precis att iMacen lider av hemska så kallade "image retention" problem. Det här är helt ohållbart. Har andra haft detta problemet?

Apple själva hävdar detta är normalt (!?).

http://nathanbuchanan.com/wp-content/uploads/2013/01/P1120416.jpg

Aj, det där ser inte vackert ut! Hur länge väntade du för att få det "inbränt", 15min?
Kommer testa ikväll.

Strålande tips!

Ursprungligen av keptang:

...Detta är bara fel, folk ska bojkotta, upp till kamp!

Instämmer helt! Eftersom de kör DRM så kommer jag inte köpa detta spel.

Ursprungligen av keptang:

Det totalsågas överallt.

1.7 i en 10-gradig skala av 3035 spelare.
67 av 100 i snitt bland 35 reviews.
http://www.metacritic.com/game/pc/simcity

Helt sjukt hur man kan ha Online DRM, hur ska man då spela på platser där man inte har något nät?
Vansinne.

Detta löser du genom att ha tacka alla snälla människor som moddar Sim City och tar bort detta online krav:
http://www.reddit.com/r/Games/comments/1a9t0e/simcity_modder_removes_always_online_forced/

Ursprungligen av The Real Viking:

Vill man vara besserwisser kan man ha NAS, t.ex. QNAP (där ingår ett program som lagrar information från övervakningskamerorna) och man kan ha flera kameror (både trådade och trådlösa t.ex. från Axis) uppsatta.

Jag kanske är dåligt uppdaterad men har för mig att man måste köpa licens från QNAP för att sätta upp fler än en kamera via QNAP.

Ursprungligen av Callaway:

Verkar fungera nu, får väl se om det håller in sig....
Undrar fortfarande vad det berodde på? Jailbreak, IOS eller ngt annat?

Jag har iPhone5 och Telenor samt har upplevt liknande problem här i Göteborg. Det uppdagades efter en flygresa, men en omstart och sedan inte bry mig utan mer härda ut har nu gjort att allt fungerar igen.

För mig tappa den all mottagning och inte bara 3G. Detta kunde ske så fort jag kom i ett område med dålig mottagning under ett kort ögonblick och sedan ville den inte riktigt återhämta sig på flera minuter (ibland 30-60min), till en början gick ja in i flygläge och sedan ur flygläge och då börja den sakta hitta servrice igen. Men problemet släppte inte helt förrän somsagt en mjuk omstart och lite tålamod.

Ursprungligen av pesc:

Tack för länkarna!

Två av dem är rapporter från antivirus-företag som beräknar kostnaderna för dataintrång. Om dessa kostnader är faktiska så innebär de näppeligen motsvarande intäkter från virus-skapare.

Jag har tyvärr inga egna källor. Kanske "omsätter" internetbrottsligheten mer än droghandeln, men jag tror att droghandeln är mer lukrativ för bovarna och skapar större mänskliga offer. "Omsättningen inom internetbrottsligheten" kanske är hög eftersom miljarders PCs måste köpa antivirus-produkter.

Jag känner mig lite skeptisk till jämförelsen...

Om vi nu gräver ner oss i sidospåret droghandeln vs internetbrottslighet så är väll saken den att det är ytterst få av de som håller på med internetbrottslighet som faktiskt åker fast (har inga källor men upplever saken som sådan). I min bekantskapskrets har flera råkat ut för internetbedrägeri och polisen har inte haft möjlighet att lyfta ett finger, alla fallen har lagts ner.

Så även om du tjänar bättre med att stå på gatan och sälja knark så riskerar du i princip inget att lura folk på internet och tjäna pengar från soffan.