Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sperious

Sperious

Medlem
  • Plats Nykvarn
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv 2021-10-28
  • Antal inlägg 542

Foruminlägg

De senaste inläggen Sperious har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Marcus Larsson:

Jag har bara engelskt tangentbord inlagt utöver svenskt så åäö blev aao.
Men då kanske man ska lägga in tyska då ?

Jag har bara Svenska, Emoji och English (US) och den klarar som sagt ä och ö. Å blir en mix av a, á, â, à osv.

Mörkligt nog så fungerar livetext med ä och ö i alla bilder jag testat med. Dock inte å. ??‍♂️

Första gången jag beställer online istället för upphämtning i butik. Är det normalt att status fortfarande är ”Förbereder leverans” 24 timmar innan beräknad leverans, som fortfarande är imorgon?

Edit: Beställt hos Apple.
Edit 2: Fem minuter efter post ändrades status till Skickat. ☺️

Senast redigerat 2021-09-23 13:30

Enligt Apple ska Siris svenska röst numera vara den moderna varianten som bygger på neural text-to-speech. Jag hör dock ingen skillnad. Hon låter lika styltig som vanligt.

Nån som har koll på om denna förändring verkligen skett eller hur den kan aktiveras?

Ursprungligen av WiFi:

En sierrablå iPhone 13 Pro 1TB beställd! Men vilken tid det tog att få igenom beställningen, hemsidan var seg… Säkert högt tryck.

Ursprungligen av garda:

Beställde från Apple, tog nog till 14:20 innan jag fick igenom den...
En Pro, grå, 256. Har tänkt en blå hela tiden tills jag skulle trycka på knappen, då fegade jag ur.

Nyfiken, vilken tid beställde ni? Var det via hemsidan eller appen? Jag beställde via appen 14.03 och hade inga problem alls.

Ända sedan jag uppdaterade min Apple TV 4K till tvOS 14.5 så visar YouTube reklam trots att jag har premium. Vet inte om det är pga tvOS 14.5 eller bara en slump att det skedde samtidigt.

Jag har loggat ut ur appen och sedan lagt till mitt konto igen, hjälper inte.

Jag har raderat hela appen, startat om enheten och ominstallerat. Hjälpte nån timme. Sen annonser igen.

Appen säger att jag är inloggad med mitt konto och att det är Premium. Jag har tillgång till mina prenumerationer, MEN ingen av de videos jag ser hamnar i min historik. Så jag verkar både vara inloggad och utloggad samtidigt.

På iPhone, iPad och Windows är det inga problem.

Andra har bekräftat samma problem på MacRumors, Twitter och Reddit.

Hur ser det ut på 99?

Finns det någon risk att detta, tvärtom, betyder att några Apple Tags aldrig varit ens planerade att släppas? Att alla leaks egentligen handlat om detta initiativ till tredjepartslösningar?

Ursprungligen av reboot81:

Vad menas med:
Configure TRÅDFRI Bulb On/Off behaviour on power cycle ?

Du kanske redan fått svar på annat håll, men du kan i IKEAs app ställa in enskilt för varje lampa om den ska slås PÅ efter ett strömavbrott eller om den ska behålla den PÅ/AV-status som den hade innan strömavbrottet. Tidigare har alla lampor alltid slagits PÅ efter ett strömavbrott.

Ett tips till eventuellt andra som likt mig har fler än en rörelsesensor i badrummet just för att täcka hela rummet;

Använd INTE en timer för att släcka lamporna. Det kan uppstå ”glapp” i tiden där HomeKit kommer släcka lamporna utifrån automatisering på en av sensorerna men den andra sensorn kommer inte kunna tända lamporna igen eftersom IKEAs sensorer ”sover” i tre minuter efter att dom upptäckt rörelse. Under denna tid kan dom inte skicka ett nytt PÅ-kommando till lamporna om dom släcks manuellt genom appen/Siri eller genom en timer via automation. Det blir då mörkt och man måste vandra bort till den andra sensorn som då förhoppningsvis kan tända igen.

Jag löste det genom att skapa automationer för när sensorerna INTE upptäcker rörelse (efter tre minuter) enligt nedan i appen Controller for HomeKit, som har tillgång till alla HomeKit-kommandon till skillnad från Apples Home-app. Automationen kräver alltså att BÅDA sensorerna rapporterar ingen rörelse innan den släcker lamporna, vilket löser problemet ovan.

Det sista villkoret på 51% ljusstyrka har med ett annat scenario att göra (”Badbelysning”) där jag INTE vill att sensorerna släcker belysningen då rörelse inte upptäcks pga att jag ligger still i badet.

Ursprungligen av CekariYH:

Vad för en och var köpte du "PD 3.0-kompatibel laddplugg för cigguttaget"

Finns förstås flera olika modeller och återförsäljare men här är det jag köpte och det fungerar perfekt.

https://www.teknikdelar.se/deltaco-bilhallare...

https://www.netonnet.se/art/telefoner/mobilte...

Det går också utmärkt att använda Apples egen MagSafe-puck i bilen. Jag fäste den i vent-gallret med hjälp av en liten standard-magnethållare. Sitter som berget och snyggt eftersom Apples MagSafe-puck är minimal i storlek. I mitt fall gav dock inte bilens inbyggda USB-portar tillräckligt kräm, så laddningen avbryts någon sekund med jämna mellanrum. Mycket störigt. Löstes genom att köpa en PD 3.0-kompatibel laddplugg för cigguttaget.

Ursprungligen av sslwannabe:

SL byter ju ändå ut sina spärrar med jämna mellanrum. De har väl bytt 3-4 gånger åtminstone, under de senaste 15 åren.

Det är klart att dom så småningom byter spärrarna igen men;

1) Dessa är ju helt nyinstallerade, funktionen har precis introducerats.

2) Dom flesta resenärer kommer INTE använda en Apple Watch utan ett accesskort, ett betalkort eller en mobiltelefon. Dessa hålls utav en majoritet i höger hand.

Så varför tycker du att SL ska flytta avläsaren till vänster? För att just du föredrar att betala med klockan? Doesn’t make sense.

Edit: Läste ditt inlägg igen och såg att du ville ha avläsare på både höger och vänster sida. Fair enough. Men kommer sannolikt ändå inte hända då investeringen som krävs aldrig kan motiveras pga den begränsade nyttan av funktionen.

Ursprungligen av sslwannabe:

Om nu bara SL kunde se till att det går att blippa med en AppleWatch på vänster sida också. Om man bör saker i båda händerna, så är det ju inte helt optimalt att man måste göra upp vänster arm till blipplattan på höger sida. De flesta har ju trots allt sin klocka på vänster arm. Det bästa är ju om det går att blippa på både vänster och höger sida.

Sedan ska inte blipplattan vara ovanpå spärren den bör sitta längre ned på insidan, så att man inte behöver höja armen.

Betalning med Apple Watch lär motsvara ungefär 0,0001% av köpen så förmodligen kommer inte SL bygga om tusentals spärrar för det. Dom flesta håller trots allt ett Accesskort eller en mobiltelefon i höger hand.

Ett liknande problem är dom betalterminaler som framförallt ICA använder, där blipp-ytan sitter på vänster sida om terminalen snarare än ovanpå. Det gör att man får vrida på armen 180 grader för att kunna betala, och med uppsatta ”spottskydd” för covid så är det ibland omöjligt. Jag har börjat använda telefonen i den typen av terminal.

Okej, tror jag hänger med då. Jag trodde att MÅNADSKORTET skulle gå att få in som Expresskollektivtrafik-kort i nästa vecka. Det hade ju varit guld. Men om/när månadskortet väl går att få in i Wallet så hoppas jag att det kommer behandlas som ett Expresskollektivtrafik-kort för det vore ju segt att behövs identifiera sig för telefonen med ett månadskort men slippa om man istället köper enkelbiljetter.

Ursprungligen av sohe68:

Undrar om det fungerar som i exempelvis London, att i Wallet välja ett kort som "Expresskollektivtrafikkort"? Då slipper man ju godkänna med Touch/Face ID eller lösenkod, man behöver inte ens väcka eller låsa upp telefonen...

https://support.apple.com/sv-se/HT207958

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Det skall enligt en person i vår grupp Applebubblan komma nästa vecka, i pipen ligger även planer på att få in SL-kortet i Wallet så man helt slipper månadskortet i plast framöver.

Ursprungligen av westerlu77:

Alltså månadskortet? Det vore grejer.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Yes precis! Ligger med i planerna för i år!

Vänta nu, förtydliga för en trög person. Vad är det som eventuellt kommer nästa vecka? Möjligheten att lägga in månadskortet som ett Expresskollektivtrafikkort i telefonen? Det vore förstås guld. Men på vilket sätt skiljer det sig från att ”få in SL-kortet i Wallet”? Är det inte precis det som det betyder? Eller menar du möjligheten att framöver initialt inte behöva köpa ett plastkort som sedan kan placeras permanent i valfri byrålåda? Hänger inte med. Slippa ta med platskortet och aktivera vid ny månad kanske?

Ursprungligen av zinned:

Problemet du beskriver har ingenting med telefonmodellen att göra.

Nej, men däremot verkar många ha hittat/stött på tillfälliga lösningar där allt plötsligt fungerar bara för att återgå till samma problem igen efter x antal tidsenheter. Därav min fråga.

Ursprungligen av jockethebastard:

Tråkigt att höra!

Jag har inga som helst problem längre. Ingen enhet i mitt hem har problem.
Jag återställde från säkerhetskopia, ett par veckor senare som ny (av helt annan anledning).
Jag provade allt utom återställa hemmet, hade inte pallat det.

Ok, tack för svar! Jag får hoppas på att det bara löser sig för mig med. Är dock väldigt mycket emot min princip att gå och vänta på ett mirakel och inte själv ordna en lösning.