Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sjolejonet

Sjolejonet

Medlem
  • Registrerad 2013-11-18
  • Senast aktiv 2018-12-13
  • Antal inlägg 90

Foruminlägg

De senaste inläggen Sjolejonet har skrivit i forumet.

Suck! Man blir ju trött alltså.. trött på alla mouthbreathers där ute som inte lever upp till samma höga kvalité som 99-videor gör med relevanta och pålästa fakta! Som vanligt en ypperlig video presenterad på ett fint sätt.

Ser verkligen fram emot lite tester-resultat med mera i och med att jag är lite i valet och kvalet vilken lur som blir nästa

Ursprungligen av pmarriott:

Konstigt. När jag lade till den dök den upp som aktiv direkt på klockan.

Vi får testa lite hard reset och såna grejer Men då vet jag iallafall att det skall fungera!

Ursprungligen av pmarriott:

Du måste lägga till urtavlan i galleriet i Watch-appen på telefonen först.

Hej, ja, precis. Redan gjort. Händer dock inget. Kan välja att ta bort själva urtavlan, men jag kan inte välja "Använd som urtavla". Då händer det inget alls.

Ursprungligen av Ida Blix:

Nya urtavlan installerad.

Hmm, måste man göra något särskilt? Min kollega har iPhone X och 12-betan (dock ej uppdaterat sin klocka) men får ej upp den på själva klockan och jag har senaste iOS 11, med senaste OS på klockan och får inte heller upp den på just klockan.
Jag har Series 1 och kollegan har Watch 3.

Sablar! Ida, jag tror du är något på spåret.. tyckte det såg märkligt ut på bilderna, och förstår att du fått en del kommentarer, men för formens skull bytte jag till att ha kronan på vänster sida (på vänster arm) och DIREKT märkte jag skillnad. Jag brukar ta av mig klockan när jag sitter vid min arbetsstation för att det blir obekvämt, men upptäckte direkt att det är kronan som hela tiden varit boven i dramat!!

Får se sedan vad jag tycker om att ha kronan på vänster sida och hur pass intuitivt det visar sig vara men jag gillar också idén att man bara ser blank metall som sticker ut under manschetten på skjortan.

Jag skulle dock vara väldigt intresserad av att bära den som en pendel i ett halsband när jag är hemma och donar och inte vill ha något på armen, alternativt när man är ute i solen och vill ha klockan men kanske inte om handleden (fulaste white linen någonsin).

Har Spotify och tycker det är skrattretande hur pass mycket bättre Spotify Connect är jämfört med t.ex. värdelösa (i sammanhanget) AirPlay.

Typexempel:

Jag sätter på mig mina hörlurar innan jag går hemifrån och sätter på nån av de hundratals spellistor jag har. På väg till jobbet vill jag t.ex. välja nästa låt eller kontrollera volymen och behöver bara lyfta på min arm så finns redan Spelas nu där på min Apple Watch.

Jag kommer till jobbet och byter till ett par saftigare hörlurar kopplade till ett ljudkort och väljer helt sonika på jobb-datorn att jag vill fortsätta med samma spellista där. Glömmer jag av okänd anledning pausa datorns musik och ljud strömmar ut och stör kollegor så kan jag pausa med mobilen

På väg hem, samma scenario som på väg till jobbet. Inga konstigheter. När jag är nästan hemma kan jag dock ta fram mobilen och välja att sätta på någon mysig spellista till ett par högtalare med Spotify Connect, eftersom det fungerar över 4G.......

Har jag lokal musik på datorn hemma kan jag fortfarande välja AirPlay till samma högtalare, men det känns så medeltida nu.

Den absoluta bonusen är att jag kan stänga av telefonen eller, t.ex. prata i telefon samtidigt som Spotify Connect fortsätter spela till mina högtalare. Batteri-dödaren AirPlay är ett minne blott och jag använder nästan bara min iPad/stationära datorer till det.

Ursprungligen av zinned:

Jag ser inte vinningen att byta ut detta...inte alls. Vad skulle vinningen vara?

Finns massvis med goda skäl.

Specifikt är jag glad över att äntligen kunna knyta rätt adress till rätt konto. Måste ha tre konton (privat, inköp, utbildning) och nu när jag kan få loss en av dem och lägga på ett annat så är allt prima ballerina igen. Särskilt kritiskt är det att jag har en adress som jag har tillgång till för t.ex. återställning av lösenord etc.

Man kan tycka att det är enkelt att säga "skapa en till adress" men då vet man helt klart inte hur värdelöst det är med flera adresser hit och dit. Hade varit glad om jag fick ha all skit på en enda adress men icke.. avtal med mera som styr det.

Imponerande! Synd bara att skägget åkte till slut

Ursprungligen av pjnorman:

Jag slog till, fick hämtat dom idag (Kompletts pick-up-point)! Skall bli kul att testa.

Vill att de skall funka bra till vardags, både med ljudbok, musik och samtal, samt gärna till löprundan.

Jag upplevde dessvärre att AirPods hade otroligt burkigt ljud. Jag lämnade till och med tillbaka dem. Det är ju inte så lätt för någon att jämföra men någon föreslog att det skulle vara fel på just det par jag fick. Jag köpte sedermera vanliga EarPods och upplevde att dessa erbjöd mer bas och klarare ljud.

Alltså, ursäkt men vet ni inte hur många tusentals personer som slipper köpa ny Apple TV/lämna in sin tack vare service-porten på baksidan (som ju nu tagits bort)? Alla som haft med en Authorized Reseller/Service Provider att göra vet att det är en guldgruva att hjälpa folk återställa sin Apple TV via iTunes. Det går snabbt, smidigt och enkelt och kunder blir nöjda.

Går det numer att även återställa en Apple TV som t.ex. fastnat på äpplet eller dylikt trådlöst? Annars tycker jag att det är bedrövligt att dem tagit bort service-porten. Är den interna mjukvaran skadad på något sätt går det dessutom att få in en helt ny fil, vilket inte går om man bara återställer Apple TV via enheten i sig.

Men det är väl den nya industrin.. till höger och vänster byts hårdvara ut om den till synes inte fungerar som den skall. Anledningen till att man idag har en 2012 års dator som huvud-dator är just för att man med små medel och utan någon avancerad kunskap kunnat byta ut vissa komponenter med tiden. Den lär också hålla ett antal år till utan problem.. men sådan är väl framtiden: konsumera mera.

Usch.

Ursprungligen av joakimo:

Ja. Min externa SSD är fortfarande HFS+ utan möjlighet att konvertera till APFS. Möjligtvis att jag gör en ny ren installation vid tillfälle för att se om det gör skillnad.

Ursprungligen av kenjon:

Jag har samma fel (se inlägg #20), gjorde också en uppgradering. Men jag tror inte en nyinstallation hjälper. Min SSD listas även som. en HDD...

Det låter ju väldigt mystiskt. DU behöver inte göra om allt utan att först se vad som händer om du har en boot-bar USB-sticka med High Sierra eller kör Recovery Mode, eller helt sonika Target Disk Mode från en Mac med High Sierra på sig för att via skivverktyget se om du kan formatera till APFS. Det märkliga är att jag har en extern hårddisk (minns ej om det är en hybrid-disk som isåfall kanske har tillräckligt stor SSD-del) som jag kan formatera till APFS! Disken i sig håller två Time Machine-kopior, så den är partitionerad. Time Machine verkar emellertid inte använda APFS eftersom Time Machine var tvungen att formatera om partitionerna till HFS+ efter att jag formaterat dem till APFS. De två USB-stickorna jag anslöt kunde dock inte formateras till APFS.

Jag får lov att leka mer ikväll då tiden var knapp igår.

I övrigt så fungerade det som vanligt inte för mig att överföra Time Machine-kopiorna till dem ny-installerade datorerna utan endast användar-kontot kom med, men inget annat (t.ex. apparna). Så har det varit för mig iprincip varje gång och varje gång måste jag skapa en ny användare på den nya installationen och sedan använda Flyttassistenten i efterhand. Jag talar om helt nya säkerhetskopior på olika diskar varje gång. Smått irriterande..

Ursprungligen av joakimo:

Jag startar min iMac från en extern SSD (USB3.0). Trodde att denna skulle gå att konvertera till APFS, men detta gick inte under installationen eller i efterhand via Disk Utility.

Borde inte externa SSD gå att konvertera till APFS?

Hur menar du? Du har uppdaterat den externa SSD:n till HS, men den visar inte APFS som format, utan HFS+?
När HS-betan släpptes installerade jag den på en extern SSD genom att ha HS-skivan på en USB-sticka och Recovery mode. Fungerade utan problem och jag kunde köra betan i lugn och ro utan att behöva partitionera den interna SSD:n i min MacBook Pro.

Har i skrivande stund inte hunnit uppdatera någon dator ännu men ser fram emot att göra det ikväll!

Ursprungligen av Alix:

Vanliga hårddiskar mår inte bra av det där småduttandet med data som TM vill lägga över stup i kvarten. Jag använder dygnsvis backup via Carbon Copy Cloner i stället. Detta program har upplysningsvis uppgraderats för att stödja APFS. Jag väntar med uppgradering, upplevde sista HS-betan som onödigt buggig.
PS. HS stöder även tredjeparts-SSD.

Jag gör endast kopior inför större händelser. Och då ansluter jag helt sonika både laddare och extern hårddisk för att göra jobbet. Brukar ändå inte ta mer än någon kvart då mängden data som är ny är försumbar. Hade säkert varit värre om jag hade haft disken i hela tiden, men i runda slängar görs kopior någon gång i månaden, om ens det. Allt viktigt har jag i molnet, utan det är mest saker som jag i värsta fall skulle kunna få tillbaka, men som kommer kräva licenser och/eller annat i-landsproblem-aktigt arbete.

En ganska central detalj: APFS har ENDAST stöd för SSD-enheter. Men som bonus slipper man ju kasta över all data från externa hårddiskar någonstans för att formatera dem

Kommer likt ovanstående att köra en ren installation, men alla program med mera kommer jag återställa från en säkerhetskopia. Kommer även skaffa en extern SSD för framtida säkerhetskopior med Time Machine för optimal prestanda och för att undvika problem. Exempelvis gick en av mina bärbara diskar ner. Som tur var hade jag inget viktigt på den, men ingen av de 10+ SSD:er jag har har gått ner och säkert runt 10 hårddiskar jag köpt har gått ner inom första året.

Ursprungligen av Anderlind:

Flesta webbläsare idag har väl Do Not Track-funktion? Så lär inte ha med det att göra.

Som jag skrev så gör Do not track inte något såvida inte webbsidan har stöd för att hindra spårningen. Tyvärr implementerar inte reklam-spammare sådant i och med att deras syfte är att spåra.