Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mariusz

Mariusz

Medlem
  • Namn Mariusz
  • Registrerad 2017-10-31
  • Senast aktiv 2020-02-19
  • Antal inlägg 101

Foruminlägg

De senaste inläggen Mariusz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Gäddnos:

Den är ganska oexakt och kräver en HUE Bridge också om man inte redan har det. För det är väl bara lamporna som fått Bluetooth nu.

Jag älskar Hue systemet och motion sensor fungerar toppen men temperatur delen är absolut inget att lita på.
Det som jag kan rekomendera själv, bortse från priset och som jag vet ger rätt temperatur mättningar är Aqara, Eve och Fibaro och alla visar väldigt liknande värde

Det här uppdateringen är inte public som Logitech gjorde med sin beta for Circle 2 kameror. Den är bara för en begränsad antal beta testare med NDA. Den har bara läckt till media så förvänta inte Er en uppdatering dem kommande dagar for Netatmo Welcome kamera.

Ursprungligen av Innis:

Är det gråimport är det den du köpt den av som ska hjälpa dig.

Köpt i Tyskland i en stor telnik kedja men garantin gick precis ut och svensk konsument lag gäller inte samt Apple vill inte hjälpa så oavsett vad Du har köpt dem ifrån så längre man är i Sverige så finns inte just nu nån hjälp

Ursprungligen av The Real Viking:

Jag har installerat 13.2 igår på HomePod – det har gått bra. Nu har 13.2 dragits tillbaka pga uppdateringsproblem. Ni som tänker uppdatera till 13.2. VÄNTA… Apple kommer att släppa en ny, relativt snart.

Jag har 2st. Båda uppdaterad till 13.2. En blev tyvärr brickad och Apple vägrar att hjälpa

Ursprungligen av Teddis:

Är detta varför SL inte kan lägga busskortet i NFC-chippet på ens iphone ännu? Känns så stenålders att ha plastkort eller hålla upp QR-kod.

Finns SL kortet tillgängligt genom NFC på Android telefoner?

Om det kan öppna en väg för SL för NFC på iPhone telefoner så gärna för mig men det är inte så säkert att SL hänger med.

Då kommer kanske Apple Pay att finnas även på Android Är de rädda att Apple säljer fler telefoner eller om att iPhone användare är duktigare på mobila betalningar? Hur som helst så tror jag inte att så många kommer kasta sig över Samsung eller Google Pay när dem har redan tillgång till Apple Pay. Det måste handla mer om att göra livet surt för Apple

Ursprungligen av pierreM:

Hej,
Är det någon som använder Homepod för att ringa med?
Behöver man ta upp telefonen eller räcker det att säga "Hej Siri call Anders Svensson"?

Jag har både telefonen och HomePoden inställd på US English och det fungerar utan problem. Det räcker att säga "Siri call ......" HomePoden vill bara att man bekräftar kontakten att den uppfatade rätt, innan den ringer.

Ursprungligen av BlackSmp:

FInns de för 13.0 betan?

13.0 finns nu som GM men ingen image för iPhone 11 heller men den kommer inte finnas eftersom dem telefoner finns inte ännu och när dem kommer ut då kommer det finnas vanligt version tillgängligt genom återställningen direkt i telefonerna.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det existerar inte i sinnesvärlden att 13.1 inte stödjer Iphone 11. Man ska vara väldigt paranoid för att misstänka det. Det är ingenting som behöver kontrolleras noggrant

Det var inte direkt så jajg menade det finns specifika installationer för varje modell och beta3 har inga såna för iPhine 11, borde komma knske med nyare betor men skulle inte förvåna mig om dem väntar till officiela releaswn av 13.1 det här gången.

Ursprungligen av BlackSmp:

Iofs en vettig synpunkt men det var inte så som jag uppfattade frågan.

Det är hur som helst inget större problem. Jag har varit i liknande situationer tidigare. Ställ in den nya telefonen som ny. Uppgradera. Återställ den så rullar det på

Då sitter du iofs med 13.1 på den nya också men det ser jag inte som något problem.

Så svaret blir ja, 13.1 beta vinner över 13.0 GM

Absolut, 13.0 är bara en nerbantat mellan version för att hinna lägga den på nya telefoner. Även 13.1 kommer inte ha alla nya funktioner som kommer senare.

Kolla bara noggrant innan Du gör nånting om 13.1 kommer fungera vid den tidpunkten med iPhones 11. Officiellt senaste 13.1 beta 3 stödjer ännu inte iPhones 11 men det borde snart ändrads och nya telefoner kommer levereras med 13.0 out of the box

Ursprungligen av Gurra:

Saxat från 9to5mac.com "New iOS updates usually come two days ahead of when the iPhones are released, suggesting iOS 13 could debut on September 18."

iOS 13.0 kommer släppas den 19 september och iOS 13.1 updateringen kommer den 30 september.
13.0 för iPad och Apple TV kommer släppas den 30 september.
Många funktioner som fanns i iOS13 betor men är just nu borttagna kommer att släppas istället i senare kommande uppdateringar och inte med 13.1

Ursprungligen av zinned:

Verkar vara en bättre lösning med Ubiquiti Networks UniFi UVC-G3 tillsammans med homebridge.

Visst, pratar vi HomeBridge eller Home Assistant då ser det ut lite annorlunda sen är det svårt att säga om det är bättre, man få bedöma själv helt enkelt.

Ursprungligen av zinned:

Ja, och vad finns då att tillgå? Jag hittar inget nämnvärt.

D-Link Omna, Logitech Circle2, Arlo Baby eller vissa av Arlo pro kameror, Netatmo Welcome (tror att deras utomhus kameror också fungerar med HomeKit)

https://www.apple.com/ios/home/accessories/#s...

Ursprungligen av zinned:

Jag kommer i så fall bara registrera enheterna med Aqara-appen/Mi-appen för att sedan använda Home Automation-appen samt Apples egna app.

Aqara G2 stödjer inte Homekit så den är då utesluten.

Aqara appen kan vi glömma. Delvis den är spärrad för användning inom EU på grund av GDPR (Du kan inte ens updatera firmware för huben) och den stödjer inte ens alla funktioner och inställningar för Aqara huben så Mi Home appen är den som ska användas istället. Mi Home appen förutom stödet för Aqara huben har stöd för många andra produkter.

Om Du letar efter HomeKit kameran då ska Du vänta tills Aqara G2H släpps eller kolla andra märke.

Ursprungligen av zinned:

Bra input.

När jag tidigare idag tittade på olika Aqara-produkter att använda med hubben så hittade jag faktiskt förvånansvärt få. Endast ett par lampor, rörelsesensor, skaksensor (användsningsområde?), fuktsensor, termometer samt några brytare. Det var i stort sett allt. Var är t ex kamerorna?

Det beror på vad Du vill använda den till samt beroende på regionen så finns det stöd för olika enheter i själva huben och i molnet.
1. Om Du ska använda den bara i Mi Home appen då är det regionen som är viktigast och dem enheter som stöds där samtidigt som Du är inte bara begränsat till enheter som stöds av huben eftersom Aqara hub jobbar med alla andra wifi och bluetooth enheter som stöds under samma region, till exempel dammsugare, lampor eller luftrenare etc...
2. Om Du ska använda den med HomeKit då fungerar Aqara hub med alla HomeKit enheter inte bara från Aqara så till example Du kan använda Hue lampor tillsammans med Aqara sensorer eller switchar.
Det bästa är att båda delar kan fungera samtidigt och oberoende av varandra samt att Aqara och Mija lägger till hela tiden nya enheter. Dem flesta för kinas region men dem har precis börjat expandera i EU så det kommer flera enheter hit också. Som exempel Aqara jobbar redan på en EU version av deras zigbee smart plugg och det är fantastiskt att Sverige är den första landet i EU där Aqara lanserades

När det gäller kameror, jobbar Aqara på en kamera som kommer heta AqaraG2H och den kommer jobba med HomeKit. Idag kan Du använda alla kameror som stöds i respektive regioner i MiHome appen. Till exempel Aqara G2.

Tänk bara att man kan inte koppla ihop enheter från olika regioner och att dem flesta enheter är låsta till sina regioner (det gäller inte enheter som är kopplade direkt till Aqara hub genom zigbee, så kallade "child devices")