Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabriela

gabriela

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2006-05-04
  • Senast aktiv 2019-04-10
  • Antal inlägg 1243

Foruminlägg

De senaste inläggen gabriela har skrivit i forumet.

En liten uppdatering hör om någon skulle råka söka och hitta denna tråd:

Om du lider av detta problem – testa stänga av airport och kör endast trådat nätverk.
Verkar funka här iallafall!

Ursprungligen av reboot81:

Plocka bort lull-lull och onödiga finesser. Bort med animationerna - jag har haft iPaden i flera år, skulle inte ikonerna darra när jag raderar appar så spelar det ingen roll. Tangentbordsljud? Onödigt.

Jag tror det är en smula överdrivet att "lull-lull" och ögongodis är det som sänker äldre hårdvara. Man kan ju dessutom redan stänga av mycket sådant om inte apple redan gjort det åt dig!
Problemet är snarare att mjukvaran ständigt blir mer komplex och får större minnesavtryck pga mer avancerad funktionalitet och interkonnektivitet som dessutom måste vara säker. Din (och min) gamla padda får då slut på minne med dramatiska fördröjningseffekter till följd.

Med det sagt, från konsumentperspektivet vore det en bra idé att hålla igång utvecklingen av äldre versioner efter de släpper en ny – varsam "backporting" (funktionsuppdatering) en ios-generation bakåt och säkerhetsuppdatering i två, vore kanske mer rimligt?

Ursprungligen av jakobnilsson:

de bestämt sig för att göra en riktigt spännande och intressant produkt,

Då får vi önska dem bättre lycka än sist de försökte med just exakt detta (dvs 2013).

Ursprungligen av johnh3:

Med tanke på att de flesta grejer så att säga finns på hyllan redan förstår jag inte vad som dröjer så länge? Det verkar med andra ord inte vara ett prioriterat område för Apple. Bättre de håller tyst istället än att de låtsas bry sig om proffs marknaden med stationära datorer.

Man kan gissa att de vill vänta så länge som möjligt för att se hur imac pro går och vilka som köper den innan de spikar nya mac pro.

Så man kan nu räkna med leverans ca två år efter första utfästelsen.
De kunde ju bara bokstavligen dammat av gamla modellen från 2012...

Ursprungligen av carlsson:

Jag kan säga att jag även har mailat supporten på både Overcast och Pocket cast, med idéer på förbättringar. Ingen av dem har svarat, så där är de lika dåliga tyvärr.

Jag har fått bra respons från shifty jelly (pocket cast), men tyvärr lyckas de introducera nya irriterande buggar i raskare takt än de tar bort gamla. Dessutom upplever jag att gränssnittet blir mer plottrigt och omständligt över tid. Fördelen är som sagt om man varvar lyssningen från fler än en enhet.

Ursprungligen av Applelovers:

... du hinner troligtvis byta telefon innan batteriet påverkats av hur du laddat det.

Så gott som alla appleprodukter jag har betalt för själv har jag slutat använda (efter garantitid) pga slutkörda batterier, trasiga grafikkort och dåliga nätagg, inte pga undermålig prestanda.
Samtliga dessa fel kopplade till överhettning.
Om det är privatekonomiskt och livskvalitetsmässigt lönsamt avgör vi nog bäst själva.

Ursprungligen av Fierro:

G4 PowerMac: 400 MHz/1 M cache 64 MB SDRAM, från år 2000, tror jag.

Jag hade en maskin i vad jag gissar är samma generation (2x500). Dessa fick med tiden dåliga nätagg känsliga för överhettning eftersom luftflödet är uruselt. Det vispas bara runt i burken och all varmluft går ut genom nätagget.
Så IMO – nättagget är troligen kass och om du får tag på ett begagnat nätagg är troligen det också mer eller mindre kass.

Ursprungligen av Fierro:

G4 PowerMac: 400 MHz/1 M cache 64 MB SDRAM, från år 2000, tror jag.

Nu har jag mao 4 st datorer som inte startar, varav den ovan är den äldsta. 3 st G4 och 1 st G5... Jag hade hoppats att inte behöva kasta alla men det är tydligen inte genomförbart att fixa själva datorerna.

Det vettigaste är väl att först försöka få igång den minst urgamla maskinen? (dvs G5)
Du borde kunna flytta över SCSI-kortet till de nyare PPC-macarna om någon går att laga, när du behöver använda skivspelaren.

Om dina program kräver OS9/Classic kan det vara idé att istället kolla på den bästa G4 du har i samlingen.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

God Jul på er!

Svårt att tänka sig en bättre maskin!
Mac pro 2018 lär se mer ut som denna låda än tunnan, även om skivspelaren troligen får stryka på foten och chansen för dubbel-propp är 50/50.

Ursprungligen av gabriela:

negation i kombination med exponentiering (men enbart då "^" används!) förvandlas till en bizarrt specialfall.

Citat:

-POWER(-1,2)

Ger det matematiskt rätta svaret.

Ursprungligen av andas:

Rätt svar borde vara -1 eftersom multiplikation görs före addition/subtraktion dvs (-1)*(-1)=1 men sedan lägger man tillbaka det första minuset så svaret blir -1.

Ja, det motsvarar den etablerade konventionen för matematikens räkneregler.

Det verkar dock finnas någonslags brunsås-standard för kalkylprogram där negation i kombination med exponentiering (men enbart då "^" används!) förvandlas till en bizarrt specialfall.
https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_operat...

Vansinne!

Citat:

0-(-1)^2

ger dock rätt svar hos mig.

Orkar någon mata in

Citat:

-(-1)^2

som formel i (senaste) Numbers och rapportera resultatet?

Har det alltid varit så..?

Ursprungligen av reboot81:

Apple utgår från att man laddar en längre stund, då utför telefonen arbete såsom att utföra säkerhetskopiering och scanna igenom bilder och dokument. (AI-arbete: leta upp bilder på katter och ge dem nyckelordet "katt").

Extrem kyla och framförallt extrem värme sliter rejält på cellerna.

Många bärbara enheter slår dessutom av diverse energisparande funktioner och/eller klockar upp under belastning när sladden är i. Då går enheten ofta betydligt varmare och batterierna mår som sagt sämre.
Exempelvis är MBP snabbare och använder mer energi när både batteri är laddat och sladden är i! Kanske något att tänka på för den sparsamma.