Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Danne V

Danne V

Medlem
  • Plats Karlstad
  • Registrerad 2003-01-27
  • Senast aktiv 2008-09-02
  • Antal inlägg 5010

Foruminlägg

De senaste inläggen Danne V har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-19 15:57

Du kan ju "ta med" denna vansinnigt skojiga historia:

At the end of the tax year the Tax office sent an inspector to audit the books of a synagogue.

While he was checking the books he turned to the rabbi and said, "I notice you buy a lot of candles. What do you do with the candle drippings?"

"Good question," noted the rabbi. "We save them up and send them back to the candle makers, and every now and then they send us a free box of candles."

"Oh," replied the auditor, somewhat disappointed that his unusual question had a practical answer. But on he went, in his pedantic way:

"What about all these matzo purchases? What do you do with the crumbs?"

"Ah, yes," replied the rabbi, realising that the inspector was trying to trap him with an unanswerable question. "We collect them and send them back to the manufacturers, and every now and then they send a free box of matzo balls."

"I see," replied the auditor, thinking hard about how he could fluster the know-it-all rabbi.

"Well, rabbi," he went on, "What do you do with all the leftover foreskins from the circumcisions you perform?"

"Here, too, we do not waste," answered the rabbi. "What we do is save up all the foreskins and send them to the tax office, and about once a year they send us a complete prick to do an audit."

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-19 13:34
Ursprungligen av Taz_1999:

Here We Go Again

HAHA..

Det där var faktiskt kul skrivet! På allvar tycker jag det. Jag hade ingen aning om att du var en sån förmåga. Visserligen innehåller det inget av värde, tillför ingenting till tråden alls, och är smockfull av extrema överdrifter och fantasier som du givetvis dragit till med för att få applåder och pluspoäng.

Jag tror det kallas "pamflett" eller nåt.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-18 20:29
Ursprungligen av Jonas Mellander:

OK. Tack för tipset. Ska kolla det.
Men borde inte adresser som jag själv skriver in för hand en gång ligga i någon slags cache nästa gång jag vill skicka mail till samma person? Det verkar nämligen inte fungera heller.

Jo, lite beroende på vilken version du använder, så minns Entourage de 2-300 senast använda adresserna. Dessutom alla adresser i sin egen adressbok.

Så när du börjar skriva en adress, så skjuter den fram lämpliga kandidater.

Man kan stänga av/slå på de "senast använda" adresserna under "Recent addresses" nånstans i inställningarna. Vill man inte se adresser från adressboken, så TROR jag man får kryssa av Compose -> General -> Automatically check names when sending messages

För mig låter det som om "din kompis" (hehehe) lattjat en del med inställningarna och sedan inte hittar tillbaka....

För bättre (?) svar av fler och klokare männschor (fast på engelska) så kan du ju kolla här http://www.entourage.mvps.org/index.html eller följa länkarna till ytterligare källor här:
http://www.entourage.mvps.org/support_options/index.html

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-18 18:48
Ursprungligen av Jonas Mellander:

Drygt två år senare:
En god vän har exakt det motsatta problemet. Den minns ingenting.
Har testat att nollställa databasen (om den är korrupt eller så) samt inaktiverat funktionen och aktiverat igen. Inget hjälper.

Någon som har idéer?

Kanske. Adresser i adressboken som är märkta som Junk kommer inte med i listan över förslag. Har man lyckats krångla till t.ex. en regel som markerar ALLA adresser i adressboken (Entourages, alltså), så kommer följaktligen ingen av dom med.
Kan vara värt at kolla.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-18 10:35

Brukade låna en sån där för en massa år sedan. Var det inte den som hade problem med dörrarnas gångjärn som så sakteliga vek sig p.g.a. dörrarnas ovanliga längd/vikt?

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-18 10:25
Ursprungligen av Anders Ingelstam:

Danne - hur ser du på den enskilde medlemmens ansvar? Ditt o mitt alltså....

Anders,

Jag förstår inte riktigt vad du är ute efter mer än att man givevis har ett ansvar. Men medan det kanske kan vara intressant att prata om någon annan gång, så är det inte relevant nu.

För du missar att jag inte på något sätt, inte en enda gång eller med ett enda ord kritiserar reglerna som vi alla har gått med på att följa. Jag tycker dom är ganska bra och beskriver just det ansvaret och de skyldigheter som varje medlem har.

Det är appliceringen av reglerna jag inte gillar, vilket är en helt annan sak. Alltså: Jag har normalt inget som helst emot att ett inlägg tas bort, utan litar på moddarnas bedömning. Det är bara sättet dom ibland verkställer sitt beslut som jag anser förstöra mer än vad det bygger upp.

Att forumledningen ska hålla sig från spydigheter tycker jag inte hör till reglerna eller deras verkställighet att göra alls. Det är liksom en fråga om vanligt hyfs, och i förlängningen även en "marknadsföringsfråga" för 99mac.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-18 09:39
Ursprungligen av Sidde:

Att ta bort en/två stycken trådar per dag och ett antal inlägg är lite mer vanligt. Det som tar tid är att läsa genom allt och döpa om dåligt döpta trådar. Och hela processen stannar upp när man ska börja ta bort saker osv. men tack vare ett smidigt modereringssystem går det relativt snabbt. Däremot att ge sin in på att meddela folk tar minst lika lång tid som att läsa genom ett par trådar nästan. Och sedan när man meddelar får man ibland svar, inte alltid helt snälla, då måste man svara osv. vilket tar ännu längre tid.

Sidde,

Vi är alla jäklig glada och nöjda över det jobb ni moddare (och andra bakom skynket) gör. Tro inget annat. Precis som jag antar att ni är jätteglada och nöjda över alla tusentals inlägg, trådar och medlemmar som ni inte behöver korrigera.

Men bara för att 95 procent av det ni gör är jättebra och enormt uppskattat, så innebär väl inte det att det ät tabu att kritisera och försöka ändra de resterande 5 procenten som funkar sämre. Tyvärr verkar det på mig som att ni inte kan ta den kritiken alls, och framförallt inte orkar eller vill försöka se nyktert på förslagen och utvärdera dom så objektivt som möjligt utifrån allas intresse av att 99mac ska funka så bra som möjligt.

Så är inte fallet nu direkt, så känn dig inte påhoppad, men när medlemmar har synpunkter, så får dom nästan alltid förr eller senare till svar nån slags det-är-synd-om-moderatorerna-som jobbar-gratis, antingen av nån moderator själv, eller av någon medlem.

Visst jobbar ni gratis, och visst gör ni ett suveränt, uppskattat jobb, och visst sjutton är alla jätteglada över att ni finns. Tvivla aldrig på det. Men argumentet fungerar inte eftersom jag och många andra kommer med förslag som ju förhoppningsvis kommer att göra det lättare för er, om ni bara satte er ner och försökte utvärdera idéerna utan den förutfattade meningen att ni bara får mer jobb. För om du tittar noggrannt på motargumenten till de aktuella tre förslagen jag gav inledningsvis, så är det ju där dom stöter på motstånd. Det är inte några rationella eller logiska argument emot förslagen egentligen, utan argument av typen "vi vill bara inte lyssna eller prova".

Så, snälla: Försök under några minuter eller någon timme fundera förutsättningslöst på följande idéer:

1. När tråd eller inlägg tas bort, att kontakta medlemmen ifråga i varje enskilt fall. Nackdelen är ju att ni får mer att skriva. Men som jag fattar det, så skickar ni redan ett PM 9 gånger av 10 eller nåt. Om det är så, så är den extra arbetsbelastningen kanske inte sådär jättestor?
Fördelen är ju att ni gör något som uppskattas jättemycket (denna tråd är väl ett bevis för det) istället för att medlemmarna känner sig kränkta. Det i sin tur bidrar självklart litegrann till bättre stämning och bättre relation mellan "er" och "oss" vilket säkert gör ert jobb trevligare.
Dessutom är det väl ganska sannolikt att det blir färre såna här trådar, vilka tar energi och tid från alla inblandade.
Om du funderar ett tag på detta, tror du inte att det på sikt skulle kunna göra ert jobb en aning lättare, och att besväret att skicka de där extra PM:en kommer att betala sig flera gånger om?

2. Att stänga trådar helt: Fundera på hur du själv fungerar, och hur du skulle reagera om du (livligt) diskuterar något med polare när någon plötsligt sätter munkavle på er allesammans och säger att "Ämnet är uttömt. Jag bestämmer att ni inte får prata om detta mer".

Historien och varenda bok i ämnet "Management technique" är fullkomligt nerlusade med bevis på att sånt ledarskap är ungefär något av det mest provokativa och sämsta man kan ta sig till med.

Om du låter folk tala till punkt så visar du både intresse för vad dom säger, och även vanlig respekt - precis som du själv vill bli respekterad. Stänger du däremot en tråd, så har du ju därmed också vålfört dig på hela idén med ett forum, nämligen att folk ska kunna utbyta tankar. För du vet ju inte alls vad någon av medlemmarna kan tänkas posta nästa dag eller nästa vecka. Kanske är det ett suveränt inlägg med en perfekt lösning? Kanske någon av medlemmarna som kan ha varit lite för högljudda vill be om ursäkt?

Men framförallt är det den psykologiska/pedagogiska effekten av trådstängningar som är förödande (den här tråden är ju ett resultat av just en annan trådstängning).

Varför inte använda det medel ni redan har istället och ta bort stötande inlägg? Varför ska alla aktiva i en tråd (och de som ännu inte postat i den) behöva bli stoppade? Och om en tråd blir alldeles oregerlig, varför inte stoppa tråden ett dygn för allmän "avkylning", och sedan öppna den igen?

3. Spydiga kommentarer och allmänt dålig ledarstil. Jag kräver absolut inte att forumledningen ska vara några övermänniskor. Men om man officiellt representerar 99mac och därmed även representerar alla tusentals medlemmar (eftersom det är vi som är 99mac), så ska det gå extremt långt innan man börjar leverera syrliga kommentarer och vara halvarrogant i största allmänhet.

Jag gillar inte allt Martin hittar på, men eftersom man ska ära den som äras bör, så måste jag ge honom all heder över att han aldrig nedlåtit sig till spydigheter eller har skickat iväg taskiga kommentarer eller invektiv.

Att föreslå att folk i ledningen ska uppföra sig bra och schysst, och kanske t.o.m. logga ut en stund för att kyla ner sig om känslorna svallar, det är väl inte för mycket att be om. Framförallt har det ju inget med moddarnas jobb att göra, eller hur?

Grunna ett slag på dom här punkterna. Försök se det så objektivt som möjligt......

Ursprungligen av Sidde:

Allt skulle gå mycket snabbare om användarna bara läser och följer reglerna och uppför sig korrekt. Kan det vara så svårt..

Hehe...:) Du får flytta till Utopia.
Visste du att beteendevetare, nationalekonomer och andra räknar med att varje samhälle, förr, nu och i framtiden, har ca 5% av sina medborgare utanför samhällsordningen. Och dom kostar enorma resurser. Får man ner andelen bara någon promille, så frigör man massor med pengar och tid. Klassiskt ämne för debatt mellan höger- och vänsterkrafter.

Allvarligt tala så är det givetvis omöjligt att få varenda medlem att förstå alla regler och alla bedömningar av reglerna. En del gör misstag av tanklöshet, andra av okunskap och ett fåtal på pin kiv.

Oj...det här blev ett riktigt mastodontinlägg. Hoppas du och andra orkade läsa.....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 19:53
Ursprungligen av Adrian B:

10.4.8 och ny iBook sedan jag skrev sist (den sista iBook G4:an numera): Problemet finns fortfarande, hur svårt ska det vara?

Kanske en gimmick...?
Dom använder ju t.ex. CSS-klassen "sosumi" på deras sajt.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 19:52
Ursprungligen av Sten_n:

Varit inne på en hel del forum men denna har jag inte tidigare stött på, tack, skall kolla.

Har kollat nu. Kunde tyvärr inte ännu finna något. Newsgruppen har jag varit inne på. Den som söker kanske finner.

Håller tummarna att det funkar. "mvp" eller vad det heter är Microsofts benämning på gökar som fullständigt gett sig hän åt nåt av deras program, och som hjälper folk. Betyder typ "Most Valuable Person" eller liknande, och dom borde veta - om några.

Samma snubbar härjar i newsgruppen, och dom är bra på att ge klara svar, oftast.

Hittar du en lösning, så posta den gärna här ifall nån annan skulle behöva hjälpen en vacker dag.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 19:17
Ursprungligen av bollman:

Mannen, jag har iaf varit moderator här, vad jag vet har väl du inte varit det? Tror jag har lite mer koll på vad som händer bakom kulisserna än vad du har. Sagt i all välmening, så du inte behöver tro att jag fabulerar, vilket du gärna tillskriver mig.

Jättebra att du påpekar det för nu förstår vi dina påståenden bättre. Därmed behöver dom ju inte stämma alls, vilket är värt att komma ihåg.

Vad jag minns från en tidigare tråd om nåt liknande, så tror jag att någon (Baron, om jag inte minns helt fel) faktiskt berättade att det bara var någon enstaka tråd eller enstaka inlägg varje månad som varje moddare tog bort. Typ nåt sånt.

Om det stämmer, så kan jag inte förstå att det skulle vara sådär jättebetungande att dra iväg tre vänliga rader i ett PM. Eller som någon föreslog tidigare: att helt enkelt skriva in det istället för den/det borttagna tråden/inlägget.

Eftersom många (antagligen de allra flesta, men det är min gissning) tycker det skulle vara trevligt och positivt, så är det väl bara att sätta igång, utan undantag? Vad kan vara så fel med det? Är det inte bättre med ett litet, enkelt ordnat steg mot en trevligare miljö att vistas i, än att chansa på motsaten och garanterat få fler trådar av den här typen - som kostar avsevärt mer i både möda och irritation?

Samma sak gäller smått obehagliga kommentarer och att stänga trådar därför att någon i ledningen tycker att ämnet är jobbigt. Det ska väl vara självklart att det ska gå oerhört långt innan någon som representerar 99mac börjar posta spydiga kommentarer, eller hur? Och samma sak med att stänga trådar, som jag skrivit tidigare.

Jag förstår din bakgrund och hur du ser på det hela, men tror att du liksom sveper med alla dina (tråkiga?) erfarenheter istället för att hålla ögonen på just dom här tre sakerna som tråden egentligen handlar om.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 17:51
Ursprungligen av bollman:

Helt rätt eriken, men om du läser mitt inlägg noga så menar jag att moderatorerna till slut tröttnar på att skicka PM till folk som oavbrutet ser till att få sina trådar raderade. Den aktuelle personen har med ganska stor säkerhet fått PM om detta under sin mer än 3-åriga vistelse här.

Bollman, iall välmening: Jag tycker att du ofta kommer med lösa påståenden eller "omständigheter" som - vad jag vet - inte existerar. Som att du bygger upp ett resonemang på något du antagligen hittat på själv, men presenterar det som om det vore nån slags allmänt känt faktum.

Snälla, snälla. Försök undvik det eftersom det skapar total förvirring. Eller, du kan väl skriva om du faktiskt har information som vi inte har och som ger dig stöd för "teorierna".

Jag vet inte om någon moderator skulla ha "tröttnat" på att skicka PM till någon alls. Om du inte heller vet det, så skulle du väl kunna lägga in några versala och feta "OM" i texten så att det är tydligt att du bara spekulerar. Please.

Om det är mig du menar med "personen med 3-årig vistelse här", så tror jag att jag fått 5-6 PM eller nåt, allt som allt, av ledningen. En del har varit "tillrättavisanden", andra inte. Men det är ju inte poängen och jag förstår inte vad det har med saken att göra.

Hela vitsen med att alltid skicka ett PM eller mail är ju i första hand att skapa en rutin så att moddarna aldrig ska behöva fundera på om någon bör ha ett PM eller inte när en tråd eller ett inlägg tas bort.

I andra hand är det ett normalt, trevligt, positivt förhållningssätt som polare emellan brukar ha.

I tredje hand är det ju ett jättebra sätt att förekomma dålig stämning och irritation som (ofta) sedan utmynnar i såna här trådar.

Så det handlar alltså inte om vad det egentligen står i det där PM:et eller mailet. Bara att moddaren skriver några vänliga ord och skickar det.

Danne

EDIT: Förresten har jag varit här bortåt fem år. Men då var jag registrerad under annat namn, och hälsade på ganska sporadiskt. Sen tappade jag både användarnamn och lösenord och kom inte ens ihåg vilken epostadress jag hade använt. Så det blev till att registrera igen....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 16:45
Ursprungligen av bollman:

Hur kan det komma sig att det är samma handfull medlemmar som återkommande får sina trådar raderade och som alltid tar upp detta till "diskussion"?

Mja...jag har ingen aning om ifall det är samma personer som får sina trådar borttagna, och om detta är "en handfull" medlemmar - eller tusen. Jag tror inte att du heller vet något om det, så vi kanske inte ska spekulera om det, och framförallt inte ge sken av att det är nåt slags fakta.

Ursprungligen av bollman:

Det har sagts förr och kan sägas igen: passar inte galoscherna är det ju bara att lämna.

Varför det? Är det inte bättre att försöka ändra på saker & ting?

Ursprungligen av bollman:

Av alla de tusentals användarna här är det bara några få som "råkar ut" för administrationens "godtycke", men det blir gärna de som hörs mest.

Jag tror inte det. Det är nästan alltid så att du har en ganska stor grupp som aldrig orkar eller vill klaga, hur illa dom än tycker om något. I konsumentsammanhang brukar man prata om att 95% är tysta och bara 5% kritiserar. Jag vet ju naturligtvis inte om samma förhållande gälelr på 99mac.

Men som i samhället i övrigt, så är det alltid en mycket liten grupp som försöker åstadkomma förändringar. Den stora massan följer bara med, men är sedan ganska ofta nöjda med förändringen.

Ursprungligen av bollman:

99mac har alldeles klart vuxit rejält de senaste åren och den här träliga attityden kring "reglerna" har blivit det som skapar den otrevliga stämningen som ibland upplevs.

Exakt! Det har blivit för mycklet diskussioner om detta. Frågan man måste ställa sig då är ju om det är diskussionerna eller reglerna som är orsaken...

Ursprungligen av bollman:

Ett gott råd till slut är ju att om man har den minsta misstanke om att man kan gå över någon gräns för vad som kan anses acceptabelt (vilket de flesta lär sig vad som är efter en kort tid på ett forum) bör man ju helt enkelt låta bli att posta det!

Jajamän. Håller med. Men om man inte vet, då? Det är ju det som är problemet.....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 16:11
Ursprungligen av Sidde:

Det är väldigt bra med feedback från användarna så man kan förändra sig och erbjuda det användarna vill ha. Hela poängen med detta feedback-forum är ju för allas bästa och vi ska kunna utveckla oss.
Men det är ett ömsesidigt förhållande. Vi gör detta frivilligt och ideellt. Och när endel användare bara kastar skit och kräver demokrati kan det kännas bra att säga till var linjen går.

Sidde, du verkar ta detta väldigt personligt. "Kastar skit" är ett uttryck som jag inte tycker passar alls. En aning överdrivet, eller hur?

Visst, ni gör jobbet friviligt, och jag tycker nog jag poängterade hur bra jobb ni gör i det först inlägget. Dessutom namngav jag Baron just av skälet att jag hoppades att du och andra inte skulle känna sig träffade den här gången.

Men vi medlemmar "jobbar" också frivilligt. Det är alltså ett ganska likvärdigt förhållande vi har till varandra. Och medan ni har möjligheten att handgripligen rätta till våra misstag, så har vi inga andra medel än att skriftligen och öppet kritisera er när vi tycker att ni gör misstag gentemot oss.

Och "linjen" är ju inte fast eller fixerad av någon gudom, helt omäjlig att rubba eller flytta. Det är ju vi, tillsammans, som placerar den där vi, tillsammans, tycker att den ska vara.

Danne

EDIT: Argh... en massa stavfel i förra och detta inlägget. Orkar inte rätta....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 15:53
Ursprungligen av Sidde:

Sedan en tid tillbaka har vi bestämt att vi meddelande när vi tar bort trådar som inte kanske uppfattas som helt uppenbara varför de tas bort. Men vissa trådar, där till och med trådskaparen vet att det är fel, känns lite onödigt och tidskrävande att lämna meddelanden, framförallt när det inte finns en lika smidig funktion för att meddela trådskaparen som att ta bort/flytta/editera trådar.

Jamen, nu förstår du ju inte vad jag menar, och "försvarar" ett system som inte funkar med just samma system - som alltså inte funkar. Jag menar att ni inte ska sitta och bedöma om huruvida trådskaparen förstår eller inte förstår. Det handlar inte om det. Det handlar om att skapa en bra stämning, att alltid göra något som tillhör vanligt hyfs. Varenda gång. Det är ju då ni slipper gissa och ibland missa.

Dessutom anser jag att samma sak ska göras när separata inlägg tas bort: skicka ett mail eller ett PM och tala om det.

Ursprungligen av Sidde:

Och till er revolutionärer.
Vi tar till oss er kritik och vi för en diskussion om möjliga förändringar.

Bra. Men varför inte börja svara på lite feedback också?

Ursprungligen av Sidde:

Men tona ner snackat om demokrati, rättvisa och medlemmarnas bästa. Detta är inte en demokrati, det finns ingen rättvisa och ni talar inte för alla.

Det är ofta jag ser folk haspla ur sej just det där. Inte minst Martin brukar dra till med nåt liknande när argumenten tryter. Naturligtvis är det ingen formell "demokrati". Men säger man så, så har man nog inte tänkt efter så noga hur ett forum är uppbyggt och hur det fungerar. Eller så vet man det mycket väl hur det funkar, men vill ändå försöka få folk i forumet att tro annorlunda.

För så här är det:

En gång i tiden ordnade Martin plats för folk i Sverige att snacka Macintosh. Åsså såg han till att forumet fungerade tekniskt, och att det var så användavänligt som möjligt. Det var faktiskt allt han gjorde, mycket förenklat. Själva innehållet, dvs "produkten" som började attrahera fler medlemmar, skapades av medlemmarna själva - inte Martin.

Det är fortfarande till 99% medlemmarnas förtjänst att 99mac finns och fortfarande drar till sig nya medlemmar och nya sponsorer. Det är mängden medlemmar som gjort att 99mac knoppats av sig på olika sätt, och det är medlemmarna som är grunden för Martin nya projekt med 99bonus.

Om man då börjar mästra medlemmarna, eller leverera arroganta komentarer, eller strunta i att lyssna på önskemål, så ökar givetvis risken att en del medlemmar tappar intresset och försvinner. Har man tur, så är det bara ett fåtal. Men är det fler, eller t.o.m. några tongivande medlemmar, så är det självklart så att hela bygget kan råka i gungning.

Man kan ju sedan bara försetälla sig olika scenarier, hur bra eller illa det kan gå, och hur stor effekt olka resultat kan ha på andra projekt som t.ex. 99bonus.

Av en slump har jag ett exempel där just detta hände: www.kalimera.se, där tusentals skandinaviska Greklandsresenärer under många år hade byggt upp ett suveränt forum. Tyvärr blev forumledningen lite för stöddiga, satte upp regler som ingen gillade och bar sig dumt åt i största allmänhet - trots ideliga protester och vädjanden från medlemmarna. Till slut tröttnade folk. Inom bara några veckor hoppade lejonparten av medlemmarna av och registrerade sig istället på en helt norsk sajt om Grekland. Kalimera tappade i princip alla annonsörer och är tillbaka på ruta ett igen....

Så visst har du och Martin och andra helt rätt som säger att det inte är en demokrati per definition. Men vad du än vill kalla det, så är det medlemmarna som gör 99mac.

Ursprungligen av Sidde:

Att sedan använda personangrepp som ett medel är bara fult och olämpligt.

Nej, det är varken fult eller olämpligt. För det första är det inte ett "angrepp" alls. Det är kritik. "Angrepp" låter som en kvällstidningsrubrik, men om du läser vad jag skrivit, så är det snarast ett par synpunkter - eller "kritik".

För det andra så ville jag inte att min kritik skulle uppfattas som att den pekade åt fel håll. Jag ville inte att någon annan skulle missförstå och känna sig kritiserad.

För det tredje så är Barons roll att representera 99mac. Han är en fullvuxen, "offentlig" person, och har valt att vara det självmant. Det är i den rollen som jag kritiserar honom.

Sen finns det några skäl till. Men nu ska jag gå och fika....

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 14:21

Jag har sjungit en egen "skojig" komposition till Johan H:son som var gift med Lotta Ramel när han fyllde 30 på en liten privat fest. Regerande Svenske Mästaren i humorsång Povel Ramel (svärfadern, alltså) stod bredvid mig och lyssnade roat och jag svettades och skämdes som en gris. Men han var snäll, skrattade på rätt ställen och klappade mig uppmuntrande på axeln efteråt.