Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Andersson
  • Plats Kalmar
  • Registrerad 2004-12-02
  • Senast aktiv 2015-06-23
  • Antal inlägg 512

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Andersson har skrivit i forumet.

Inte specifikt ett problem hos Apple men jag undrar när telefonerna blir aningen tjockare för att rymma ett aningen mer användbart batteri. Jag bryr mig faktiskt mindre om hur tunn och lätt de kan göra den om det som nu innebär att jag måste ladda i tid och otid. Jo jag vet att det finns extra kräm att hänga på men på tal om estetik vore det skönt att slippa.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Spotify säger att de sakta rullar ut uppdateringen till alla användare. Menar du att det där hjälpte för dig? Spelar ingen roll hur jag gör, får inte de nya funktionerna ändå än. Har lånat en kompis konto som fått uppdateringen.

Yes uppdaterade appen till 3.2.0 så sent som igår och fattade först inte varför min meny ändå inte såg ut som i artikeln. Avslutade därför appen enligt bifogad länk och startade den på nytt och hade då de nya funktionerna. Tänkte att det kanske kunde hjälpa någon annan.

Till andra som inte hittar detta i sina telefoner. Se till att appen är uppdaterad och starta därefter om den (https://support.apple.com/sv-se/HT201330). Tack för tipset!

Synd att de slutat med möjligheten att specialkonfigurera utan glaset framför skärmen.

Det gör att jag bytte senast 2011 men är med viss uppgradering av komponenter fortfarande helnöjd med prestandan.

Flöt keynoten problemfritt för andra? Var ett bra tag sen jag hade chans att följa live senast, har drygt 20 mbit/s upp och ner verklig hastighet och kan inte minnas när det var så stora problem senast. Given ny lur för min del, mer tveksam till klockan ännu så länge. A-pay kan inte komma snart nog!

Ursprungligen av Adrian B:

Det är värt att ha i baktanke angående den nu pågående rättegången...

Du menar åtanke?

I övrigt en underhållande tillbakablick.

Tack. Jag kommer tyvärr inte ha tid att vänta på leverans utan hoppades att det skulle finnas ett bra ställe över disk i hufvudstaden. Vi kommer inte använda respektive band mer än en gång och därefter arkivera dessa. Någon rekommendation utifrån Cyberphotos sortiment och till vilken kamera?

Söker tips om media till bra priser till en Sony HDV-kamera (FX1 och Z5) i Stockholm?

Hur viktigt är det att använda Sony-media och inte tex Panasonic AY-HDVM63MQ Pro (bra pris @ Lindqvist Radio & tv)

Hur mycket skiljer det egentligen i kvalitet mellan Sony Premium, Excellence etc?

Tänker inte snåla men vill å andra sidan helst inte betala 150-200 kr per band plus moms om det inte är motiverat.

Nästan svårt att hitta återförsäljare online. Är det så hopplöst ute att filma på band idag?

Tack för ett bra svar.

Ursprungligen av ;:

Hur försluter man fodralet om det är möjligt?Fler synpunkter med anledning av detta testet men mer allmänt om tester finns i feedback-forumet.

Jag är nyfiken på vilka kriterier som ligger till grund för vilka produkter som testas på 99mac? Är det synnerligen innovativa produkter, helt nya och okända produkter där det faktiskt finns en poäng i att testa för att läsarna ska förstå hur de fungerar eller varför de behövs, produkter som redaktionen själva tycker är bra/fina/funktionella eller för den skull kassa/fula/värdelösa, eller är det helt enkelt produkter man får tillsända i ett försök av tillverkaren/distributören att skapa lite extra uppmärksamhet?

Ett bra exempel till utlösande av frågeställningen är senaste "testet" av mockafodral till macbooks. Det torde finnas många tusen varianter och varför testas då just detta fodral och inte något av de andra? Och vad testas egentligen? Från hur många sidor kan man rimligen stoppa i datorn i ett fodral och hur mycket kan egentligen skyddet variera? Om vi ska prata om det aktuella fallet så använder jag själv ett fodral av neopren som också är tänjbart men främsta skälet där är förslutningen som man har löst på ett särskilt finurligt sätt för att datorn inte ska repas och det tar mocka-testet inte ens upp. Går det ens att försluta fodralet?

Vill inte vara onödigt kritisk och definitivt inte anmärka på personer men det vore intressant att veta hur tankarna går kring detta. Möjligen anknyter ämnet till viss del till tråden om artiklar men jag tycker ändå att ämnet har en egen poäng. Och jag hoppas att vi kan enas om att 99mac är för bra för att bli föremål för meningslöst redaktionellt skräpinnehåll.

För ordningens skull ska jag skriva att mitt problem nu är löst. Med hjälp av Netonnets support fick jag tag på en manual och fjärr och kunde som kenjon mfl varit inne på stänga samtliga sessioner manuellt varpå skivorna spelar fint i datorn. Tack för hjälpen 99mac.

Problemet är som Goflorp skriver att Centrum tycks vara ett litet skit-märke och jag har inte lyckats hitta några manualer online. Vet inte säkert om den stänger sessionerna automatiskt men den går igenom något steg med skivan efter jag avslutat inspelningen. I avvaktan på att detta utreds, känner ni till om man bör kunna köra stängning efteråt eller måste det göras i samband med själva bränningen?

Skickar ett mail till netonnets support också och ser vad det ger.

Ingen brådska egentligen men hoppas jag slipper kopiera om alla banden.

Några framsteg solstol?

Har spenderat del av helgen med att bränna VHSC-band till DVD. Märkligt nog hade jag för en gångs skull inte datorn med mig för att testa skivorna efter hand utan utgick ifrån att de skulle spela på datorn såväl som i VHS/DVD-kombobrännaren. Tji fick jag då samtliga skivor hävdas vara tomma när jag stoppar dom i datorn.

- Centrum VHS/DVD-brännare tyvärr utan tillgänglig manual
- Både DVD+R och DVD-R skivor, samtliga från TDK (typ 10-pack för 99 kr)
- MacBook Pro med Mac OS X 10.6.7 med nyligen utbytt optisk enhet
- Även testat på en äldre Powerbook med samma resultat
- Både de optiska enheterna är fullt fungerande i övrigt

Värt att notera är att Skivverktyg hävdar att Mediet är tomt: Nej

Erfarenhet av Centrum-maskiner någon? De förefaller stänga sessionerna automatiskt efter man tryckt på stop.

Tack Christian Å och övriga. Då antar jag helt enkelt att mail-servern inte är optimerad för Snow Leopard.

Jag är medveten om att OS:en inte är desamma men tycker det är konstigt att två produkter från samma tillverkare (iphone och macbook pro) ställer olika krav för att fungera med exchange.

Förhoppningsvis kan jag över tid utveckla en relation med IT-folket och få hjälp att titta på detta.

Ett separat mailprogram för jobbmailen är inte ett alternativ.