Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Monkeyboy

Monkeyboy

Medlem
  • Sysselsättning
  • Registrerad 2003-09-26
  • Senast aktiv 2008-02-16
  • Antal inlägg 228

Foruminlägg

De senaste inläggen Monkeyboy har skrivit i forumet.

Vi har precis skaffat Photoshop CS.

Förut fick man upp en gigantisk Skriv ut-dialog med massor av trevliga inställningar. Nu finns det inget sånt längre.

Fråga: var ställer jag in utskrift av skärmärken?

Vill också ha tillbaka det. Jag vet att ni jobbar på nya grejer, men ändå. Är det ett misstag, eller?

Tja, flummig fråga. Ett par tankar:

Du kan ju ta kommando-f (Sök) i Finder och söka efter objekt vars Storlek är Större än (t.ex.) 5000 K, så kanske du stöter på en och annan överraskning.

Ett problem enligt min mening är iTunes förinställning att "Kopiera filer till mappen iTunes Music när ett spår läggs till i biblioteket." Resultatet är att folk sitter med dubletter av alla sina MP3-filer. Nej, stäng av den funktionen och hantera dina MP3-filer manuellt. Så får du koll på läget och inga dubletter.

Ursprungligen av acke:

Samma här har problem med just Photoshop 7 men inte att skriva ut från tex Förhandsvisning. Ska iväg och kolla upp detta nu.

Möjligheten att välja ASCII finns i utskriftdialogen i PS 7, om du kryssar för "Visa fler alternativ." Det hade hamnat på "Binär" för mig och då printade skrivaren bara ut konstiga tecken så som du beskriver. Det finns för övrigt något dokument om detta på HPs supportsidor, det var så jag hittade lösningen.

Ursprungligen av Schuckert:

Kör du OSX finns inget annat att välja på.

Jo det gör det, åtminstone i Photoshop 7 som jag hade problem med.

Ändra till ASCII i utskriftsdialogen. Det är lösningen på problemet med min HP LJ1300 iaf.

Ursprungligen av Leftrustle:

Apple discussions är ett av de snyggare forumen jag varit på. Väldigt stilrent och snyggt. De kör egenutvecklad programvara eller?

F: What hardware and software are you using?

A: We are running a forum software called WebCrossing. It's running on 5 Xserve computers running Mac OS X Server. One of the benefits of this software is that it runs on many different platforms, including Mac OS and MacOS X Server.

Ursprungligen av Christobal:

Tänkte visa hur mitt tema ser ut just nu.

Alla steg från det nuvarande utseendet till något i stil med det du skissar på är bra förändringar. Mindre böss, helt enkelt! Apple Discussions kan kanske också vara ett lämpligt ställe att hämta inspiration från.

Det kunde man ju räkna ut. Därför drog jag hem programmet direkt och stoppade in det i braatthaprograminstallationsarkivet

Jag antar att det inte går att göra vadsomhelst, utan att det handlar om att välja färger, mönster och flytta om i den befintliga mallen? Samt förstås lite större frihet med logo/sidhuvud/navigation? Det sistnämnda är ju tyvärr en ren katastrof som det ser ut nu, där skulle det vara kul att se en clean lösning.

Länken funkar inte...

Gå samman med MacFeber och låt Roger sköta nyhetsdelen.

Byt namn till Mac.se

Renare layout.

Om du inte har f-skatt så kan du inte fakturera med moms så vitt jag vet.

Skriv en "faktura" (eller en "räkning" eller vad du nu vill kalla det) utan moms ("ej momspliktig") och ange tydligt att sociala avgifter ska betalas av uppdragsgivaren (som också ska dra av och betala in skatt.)

Får du inte tillräckligt stora rasterpunkter med PS bitmap - raster?

I såna fall föreslår jag att du kör en omväg - skriv ut en liten rastrerad bild och scanna in den igen, rejält förstorad.

Om det nu är lite trash du vill ha.