Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Giggs

Giggs

Medlem
  • Registrerad 2003-10-04
  • Senast aktiv 2013-10-29
  • Antal inlägg 1234

Foruminlägg

De senaste inläggen Giggs har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2013-07-29 17:04

Jag såg "Känn ingen sorg" igår. Ingen höjdare alls, tyvärr, inte ens om man som jag verkligen gillar Håkan Hellström. Tunn och lite töntig story med bitvis rätt halvdana skådespelarinsatser (det hade inte skadat med lite personregi). Huvudpersonen känns "utklädd" och tillgjord, som om han ryckts ut ur en Jönsson-ligan-film. Även vissa inslag i filmen var som hämtade ur svenska "komedier", med kvalitet därefter. Lägg till lite kärlek och sex, lite milt våld och spänning, en del ungdomsfilmsklichéer, lite drogromantik, och en hel del slow-motion och scener à la rockvideo så har ni en spretig film som försöker få med det mesta för att tillgodose en yngre publik men som aldrig riktigt lyckas lyfta och få till en helhet av alla ingredienserna.

Musiken som ska vara bärande i filmen var inte alls tillräcklig, varken avseende mängd eller kvalitet. Den bristande kvaliteten berodde ofta på att det var skådespelarna i filmen som sjöng, och de gjorde det inte tillräckligt bra. Att de sedan stoppade in olika textutdrag och låttitlar ur Hellströms repertoar här och där i dialogen och skrivet på olika håll kändes för min del inte alls lika "fyndigt" som upphovsmakarna antagligen tänkt sig.

Det är inte ofta jag tycker en film blir sämre och sämre ju mer jag tänker på den, men i det här fallet är det så. Oftast tycker jag att filmer växer med lite distans, då man sitter och funderar igenom vad man sett och kanske lyckas fördjupa sin förståelse av handling, personer och djupare innebörder. Den här filmen däremot, vill jag helst inte fundera mer på, jag blir bara irriterad. Det enda som för min del räddar den här filmen från bottenbetyg är faktiskt att den ändå innehöll bra musik här och där. Men det är ju enbart en fråga om personlig smak. Den som inte gillar Håkan Hellström har därmed sagt inget positivt att se fram emot vad gäller den här filmen.

http://www.imdb.com/title/tt2429292/?ref_=fn_...

  • Medlem
  • 2013-06-29 11:01

Inte en film, men väl tips om film(-historia). Se "The Story of Film" på SVT ikväll kl 21. Det är tredje delen i en ovanligt bra dokumentär om filmens historia. De två första delarna finns på SVTPlay.

http://www.svt.se/the-story-of-film/

  • Medlem
  • 2013-06-06 13:28

Jag hoppas att det är Apple-TV och appar till Apple-TV som visas och att det därmed är TV-världen som är den nya världen som utvecklas ("Where a whole new world is developing"). Men det skulle ju kunna vara en "iWatch" också ...

  • Medlem
  • 2013-05-15 14:35
Ursprungligen av filuren:

Lägg bilden i mappen Public, högerklicka på bilden och välj Dropbox -> Copy public link
Sedan använder du bildknappen i inläggsfönstret och klistrar in länken.

(Edit ovan: glömde ett ord)

Om man klickar så ser man. Ser saftigt ut.

Jag tycker det ser ut som om någon har kräkts upp biffen.

  • Medlem
  • 2013-04-30 18:01

Såg precis Leni Riefenstahls "Viljans triumf" från 1935 på Youtube. Förvånansvärt tråkig och oinspirerande. Alldeles för lång, med för långa och många ointressanta scener med folk som marscherade, stod uppställda i kolonner, jublade och gjorde hitlerhälsningar. Bitvis imponerande foto, men i övrigt inget att se annat än för det historiska värdet.

Däremot känner jag nu att jag definitivt inte vill fira Valborg i kväll. Jag har fått nog av fanor, marschorkestrar, folksamlingar och högstämda tal.

http://www.imdb.com/title/tt0025913/?ref_=sr_...

  • Medlem
  • 2013-04-25 18:23
Ursprungligen av powin:

Dock var den då FANTASTISK, faktiskt minns jag mest 'krigs spelet', med enkla streckgubbar.
Kommer ihåg' introt', 'Also so Sprach Zarathustra' av Wagner!

Du menar Strauss, va?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Also_sprach_Zara...

/petimäter

  • Medlem
  • 2013-04-07 07:49
Ursprungligen av Spata:

Mitt tips är Sicilien, Taormina (http://www.taormina.it/) Bländande vackert, mycket kultur, god mat och vingårdar runtomkring . Etna ligger en knappt timmes bilväg bort om man vill knalla runt på en aktiv vulkan ;). Vi bodde i en by precis bredvid Taormina som heter Gardini Naxos. Rekommenderas!

Jag kan också rekommendera Sicilien, fast undvik då Giardini Naxos och välj Taormina isf av de två som Spata nämner. GN är en turisthåla medan T är en sevärdhet i sig. I övrigt finns allt möjligt på Sicilien, otroliga sevärdheter, fantastisk natur. De har mycket bra vägar på Sicilien, men kör som idioter. Tåg tar oerhört lång tid att resa med, så åk gärna bussresor till olika sevärdheter som ordnas av researrangören. Maffian behöver ni inte oroa er för, det är ett värre problem på andra håll i Italien.

  • Medlem
  • 2013-04-06 23:25

Såg alldeles nyss Svinalängorna på SVT. Mycket bra.

  • Medlem
  • 2013-04-01 09:00
Ursprungligen av johan_tanying:

Oj, den var inte ny... Inte ens 15 år räcker! http://lowendmac.com/ppc/performa-6200.html Ett riktigt tröskverk till och med när den var ny, och ett paradexempel på varför Apple närapå gick i putten vid den här tiden.

Nåja. Komihåg-lapparna var väl sprillans nya iom system 7.5 (ser föresten att du aldrig uppdaterade systemet till 7.5.5 - http://lowendmac.com/tech/755.shtml), och man kunde spara ner postit-lapparna som textfiler vid behov har jag för mig. Tror att det tipsas om det om man försöker stänga en lapp. Eller kanske att lapparna kom med system 7?

Provade du att göra en sökning i Finder efter något ord du vet fanns på lapparna? Bör väl funka med cmd (äpple) - F även i 7.5. Sök helst på första ordet/rubrik, då jag inte vet hur duktig gamla Finder var på att hitta textsnuttar. Grejen med att söka på första ordet/rubriken är att detta ordet per automatik (kanske - det är ju en herrans massa år sen) gavs till den fil som skapades när/om den sparades.

Kanske det enklaste är att helt enkelt gå igenom burken manuellt fil för fil på väl valda ställen (skrivbordet och systemmappen som nämndes av @mutant ovan). Gamla burkar har ju inte så voluminösa hårddiskar som dagens, så antalet filer plägar vara hyfsat begränsat.

Han skulle ju kunna göra en ny post-it-lapp, spara den och se var den sparas (eller leta upp den om han kallar den något särskilt) och se om de andra gamla lapparna ligger på samma ställe.

  • Medlem
  • 2013-03-25 07:26

Lite sent kanske, men tips till nästa gång: Betala 1200:- för gamla grejor som du inte ens vet om det kommer att hjälpa!? Varför gör du det? Du borde ha testat och fultankat ner någon av gratiskopiorna av programmen först och sedan sett hur och om det funkat. Om det sedan varit bra hade du ju kunnat göra rätt för dig och stödköpa något av de här programmen (fast de verkar vara abandonware vid det här laget och borde vara gratis,tycker jag).

Annars är bästa tipset att köpa nya diskar, som redan nämnts, eller ännu hellre köpa nyare datorer.

  • Medlem
  • 2013-03-02 10:48
Ursprungligen av Baron:

I den prisklassen borde mugghållare ingå. <...>

Jag tror att det gör det, men han har bara flyttat sig ur bild.

  • Medlem
  • 2013-02-22 08:25

Kan det vara det första som nämns här, dvs The book of unwritten tales: the Critter Chronicles?

http://www.svtplay.se/klipp/963365/gomorron-s...

  • Medlem
  • 2013-02-15 16:23

http://www.imdb.com/title/tt1213926/reviews?r...

The Sicilian Girl - en film som bygger på verkliga händelser. Om en ung flicka (Rita Atria, i filmen kallad Rita Mancuso) uppvuxen i en maffiafamilj som bestämmer sig för att bryta mot omerta och i stället söka hämnd på sin pappas och brors mördare genom att samarbeta med rättvisan. Tyvärr är filmen lite väl vårdslös med hur den förhåller sig till verklighet och fakta, det blir lite för mycket fiktion bitvis. Helt okej i övrigt, Trea i betyg.

http://www.imdb.com/title/tt1827487/?ref_=sr_...

Once Upon a Time in Anatolia. Mycket vackert och långsamt berättad historia om hur en grupp poliser, åklagare etc letar efter en mördad och nergrävd man ute på turkiska landsbygden. En film med flera bottnar som ger tittaren en en hel del att fundera på efteråt. Inget för den som bara gillar action. Två och en halv timme lång. En fyra i betyg.

Båda filmerna finns på netflix, iaf om man har mediahint installerat. Därför inga svenska titlar (de borde ju ha det men jag har inte kollat).

  • Medlem
  • 2013-02-02 22:07

Den är skitsnygg! Snyggast ever.

Tyvärr är formgivningen inte optimal ur alla aspekter eftersom kylningen är ett problem då den blir väldigt varm (men tyst) utan fläkt, men bullrig med fläkt, även en ny tystare fläktmodell. Det är antagligen utblåsdesignen som gör att den låter. Den kanske skulle kunna moderniseras med en ny, sval processor, helst utan fläktkylning, på ett itx-mobo eller liknande. Om man sedan plockar bort DVD-drevet och bytte HDD:n mot en SSD så får man mer luft i burken och kan vara utan chassifläkt(?).