Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
apple4ever

apple4ever

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2003-10-29
  • Senast aktiv 2014-01-06
  • Antal inlägg 2158

Foruminlägg

De senaste inläggen apple4ever har skrivit i forumet.

Stort grattis, låter som intressanta förbättringar! Lycka till med att införa dem, 99-teamet.

Jag är alltid öppen för förändring, ordet guru sitter fint tycker jag. Nu har jag visserligen inte varit vidare aktiv på varesig 99mac eller MW de senaste åren, mest pga att jag tappat en del av intresset antar jag, så jag kan inte kommentera om hur forumet fungerar längre. Jag vet bara att så som det var för säg 5-6 år sedan, då var det bekvämt enligt mig som forummedlem. Det fanns en anda jag gillade, dock vet jag inte vad som gjorde den. Om det var en kunskapsbank ni ville skapa, varför skrotade nu då 99wikin?

Är osäker på ifall det kan vara så bra att Apple fixar datorn kostnadsfritt ifall det är fel på grafikkortet men vill minnas att detta är fallet, har för mig att det gäller uppsvällda batterier iaf (men lite sent för det nu). Jag har sett defekta MBP gå för ett par tusenlappar eller mer på Tradera, i många fall med lågt ingångspris. Vid direkt försäljning vet jag tyvärr inte vad de brukar gå för, men gör en gissning att det kan röra sig om mer än en tusenlapp iaf.

På de flesta DVD-inspelare brukar det gå att avsluta, eller som det också kallas köra en "finalizing". På vissa modeller kan det dock vara gömt ibland menyerna. Lycka till!

Håll power-knappen inne i några sekunder så slocknar allt fint.

Ursprungligen av morgan_a:

Problemet med att lagra magnetiska media är att de avmagnetiseras långsamt precis som gamla kassettband och disketter. Undantaget är väl MO-diskar möjligen.

TECHNIQUE: REFRESHING HARD DISK STORAGE

Måste tacka så väldigt mycket för denna länk. Nu vet jag hur jag ska göra för att slippa oroa mig över att datan sinar bort.

Intressant med CPU-sockel, bra för framtida uppgraderingar kan man ju hoppas på!

Tycker det var en perfekt uppdatering på iMacarna! Äntligen känns det som riktigt prisvärda datorer igen, de slappade lite för länge med förbättringarna tycker jag.

Jag tycker även jag upplever högre videokvalitet via Safari, i de övriga webbläsarna verkar inte allt 100% synkat, vid panoreringar etc tycker jag det ofta delar sig i mitten eller liknande.

Misstänker själv att Bin Ladin sitter fängslad bredvid Saddam i någon hemlig CIA-bunker ämnad för "informationshämtning". Men svårt att veta, har bara svårt att tro att USA verkligen tar död på sina fienden eftersom det kan vara användbart för dem att förhöra dem. Hoppas ändå att han blev skjuten, tycker att ingen ska behöva lida till döds.

Vilket format är ljudet i? (kan ses med bl.a. programmet MediaInfo Mac) Kanske har du mer tur med avidemux eller Handbrake?Avidemux - Main Page
HandBrake

Ifall det är som med äldre iMovie-projekt (har inte något nyare än '06) så kan man komma åt videon genom att högerklicka på filen i Finder och välja Visa Innehåll, där i ska det isf finnas en .mov-fil i någon av undermapparna som ska gå att öppna i QuickTime, därifrån kan du sedan lägga upp på YouTube eller exportera till annat format. Hoppas det löser sig, surt läge!

Härligt! Jag får lov att önska lycka till med butiken.

Ska vi kunna hjälpa dig behövs egentligen modellbeteckning på den enhet som ska spela upp filmen. Olika modeller klarar olika codecs. Mest universell i TV-sammanhang brukar vara MPEG2 med AC3 audio, antingen som DVD eller som .mpg-fil. På andraplats faller DivX 5, sedan XviD, därefter H.264.

MPEG2-filer tar upp mkt plats, men ofta brukar en långfilm få plats på en DVD. FFmpegX har förinställningar för MPEG2 DVD, den heter "DVD ffmpeg2". Observera att denna är främst anpassad för NTSC, är materialet i PAL måste du kanske ändra i Video-inställningarna så det stämmer.

P-IPS är en paneltyp som ger bra färgåtergivning. IPS-paneler i övrigt är ämnade främst för fotografer och grafiker. Kan mycket väl vara likvärdig en ADC i bildkvaliteten, men har inte testat denna skärm. Om P-IPS: TFT Central