Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
oliverwide

oliverwide

Medlem
  • Namn Oliver
  • Registrerad 2004-12-26
  • Senast aktiv 2020-01-31
  • Antal inlägg 184

Foruminlägg

De senaste inläggen oliverwide har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iceman11:

Nä inte ännu, skulle komma i Oktober 2018 Tar tid för Ikea att knacka kod

Det är ju ytterst märkligt! De har ju bevisligen HomeKit-kännedomen sedan tidigare med lamporna. Suck!

Hej,

När TRÅDFRI trådlöst uttag kom i höstas så hette det att support för HomeKit skulle komma senare. Fungerar det nu? Någon som vet?

/Oliver

Hej.

Efter flera turer fram o tillbaka med Bose Soundsport Free, som jag fick utbytt flera gånger pga krångel, så köpte Bose tillbaka de (+ för grym support). Köpte igår ett par AirPods. Har testat de innan och är än så länge väldigt nöjd. Även om ljud och passform inte är i klass med Bose (enligt mig).

Nu till min fråga...

Om jag sitter på jobbet och lyssnar på min privata iPhone med AirPods:en och samtidigt ringer mig jobb-iPhone (inloggad på samma iCloud etc.) - kan jag då på något smidigt sätt svara på jobbtelefonen och använda AirPods:en?

Har en uppsjö av Apple-produkter så ovan scenario kommer ske ofta.

/Oliver

Hej,

Hur resonerar ni kring användandet av era klockor på sommaren — tänker främst på långa dagar på playan med stekhet sol och salta bad. Har ni på klockan då eller är mer försiktiga?

Jag har en Apple Watch Series 3 som jag använder varje vaken timme. Stundande solsemester ska väl inte sätta stopp för det? Inte ens medelshavsbad?

Är det bekräftat att det lägre priset för batteriutbyte kommer gälla även i Sverige?

Ursprungligen av Adzam 1:

Jag behövde inte Nordea Wallet för att kunna aktivera mitt kort. Det gick bra att göra i den vanliga Nordea-appen.

Samma här! Dock behöver Mobilbanken (Nordeas bank-app) uppdateras till senaste version.

Tack för alla svar.

Var förbi Telia i dag och han sade ungefär såhär: "Du har gjort alla de åtgärder jag tänkte föreslå. Alternativet är att skicka iväg den till vår servicepartner men då finns det en felsökningsavgift på 399kr och sedan kommer de lämna ett prisförslag där de kommer inkludera även att byta baksidan på din skärm [då den är skadad].".

Att 2-3000kr för en utbytesenhet är jag inte jättepigg på. Kanske hellre köper en 6S och förlänger mitt abonnemang istället...

Ursprungligen av barbapappa_86:

Så du har redan testat en fabriksåterställning och du kommer inte vidare i aktiveringen för att den inte känner av SIM-kortet, samt du har testat med ett annat SIM-kort? Om det stämmer så tror jag det är service som är nästa steg.

Exakt.

Och då är frågan, går jag till Telia (min operatör) och ber de skicka den på service? Telefonen är ca 26-27 månader gammal. Någon som har erfarenhet om hur mycket service kostar; finns det någon fast felsökningsavgift?

Ursprungligen av mattiL:

Har du testat en tvåknappars reset (home + power)?

Yes.

Hej,

Har en iPhone 5S som igår bestämde sig för att fastna i ett läge där den söker nät - står "Söker..." uppe till vänster. Testade starta om telefonen, testade återställa nätverksinställningarna utan resultat. Tog ut SIM-kortet och det står fortfarande "Söker...". Mig veterligen skall det stå något i stil med "Inget SIM". Testade min sambos SIM-kort men stod fortfarande "Söker...".

Hoppades problemet skulle vara övergående och sov på saken men samma problem i dag. Telefonen fungerade i övrigt perfekt utan just att den hittade nät så vanliga SMS och telefonsamtal fungerade inte.

Säkerhetskopierade telefonen och skulle återställa den men nu kan jag inte aktivera den då det kräver att den har ett SIM-kort.

Någon som stött på eller läst om samma typ av problem? Något tips på saker jag kan försöka med? Har t.o.m. försökt med tryckluft försökt blåsa rent där SIM-kortshållaren skall vara.

Alla förslag tas emot varmt!

/Oliver

Hej,

Är det någon som vet om man kan sätta ett lösenord på programmet "Meddelanden"? Verkar inte gå att göra det original men kanske någon som har ett sett ett litet tweak?

Tack

Mjo, kanske inte vore så dumt. Men 500kr för att använda till ett spel som flyter på sådär på min MBA är lite väl tilltaget. Finns det någon fulvariant av PS3-kontrollen som också går på blåtand måntro?

Hej,

Jag har en MBA (senaste modellen med i5) där jag lattjar lite med Fifa 12. Dock så behöver jag införskaffa en handkontroll. Några tips? Bör vara billig men samtidigt gärna efterlikna PS3-kontrollerna.

Tack på förhand

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Det är liiite tight i övre hörnen där dragkedjan går men annars inga problem. Snygg orange insida av fleece på det jag köpte

Köpte ett precis! Förstår vad du menar men det stör inte alls. Köpläge för er som vill skydda hela paddan..

XtremeMac Sleeve iPad (Svart)

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Det blev ett ljusgrått Smart cover i polyuretan samt väskan/fickan jag visade ovan. Har sett ngnstans att det ska finnas ett orange Smart cover fr Apple men tydligen finns det få.

Trodde jag skulle kunna sätta ett äppel-klistermärke på smart covern men ytan verkar inte så bra för det

Passar fodralen från Siba med Smarcover på? Isf blir det köp för mig!