Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ingemar Ragnemalm
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2005-06-17
  • Senast aktiv 2017-11-14
  • Antal inlägg 4190

Foruminlägg

De senaste inläggen Ingemar Ragnemalm har skrivit i forumet.

OK, så här ser det ut på ett ungefär...

Skärmen fixad av reparatör: Ca 6000 spänn.
Köpa skärm och fixa det själv: Ca 3000 spänn (har jag googlat fram), plus eget arbete och risken att det går åt pipan.

MagSafe är en annan sak. Där kan inte hårdvaran kosta mycket, men iFixit anser att det är rätt knepigt att få ihop, om jag förstod dem rätt.

Tack för hjälpen! Bra kommentarer!

Ursprungligen av Calby:

Tips, Byta skärm är inte svårt - det är tämligen enkelt faktist, se till att ESD skydda dig bara innan.
Beställ skärmen från eBay.com så kommer du billigt undan.

Magsafe har jag ingen aning om.

Även Retinaskärmar? Det trodde jag knappast.

Men det kanske är enda sättet att gå vidare med den maskinen, förutom att köra skärmen som den är och bara fixa MagSafe. 6000 spänn för att reparera en begagnad dator, det låter som en förlustaffär.

Ursprungligen av reboot81:

Hur har man sönder en Magsafekontakt?

Bra fråga. Den är sliten, kontakterna är ojämna, och följden är att den äter laddarkontakter. Jag har aldrig haft problemet tidigare, men denna är köpt begagnad och kontakten var skadad när jag fick den.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Fråga servicestället efter estimat istället.

Jag försökte. De vägrade, de ville ha in maskinen för "diagnos". Dvs de tror mig inte när jag säger att det är en skada i skärmen...

Jag har en 15" MacBook Pro Retina med två enkla fel:

- Skada i skärmen. Den fungerar men har en fläck som är förstörd. Vore trevligt att fixa om det inte är för dyrt.
- Skadad MagSafe-kontakt. Borde vara lätt.

"Enkla" på det sättet att de inte kräver minsta lilla expertis för att diagnosticera. Någon som har en aning om vad det kostar att fixa sådana hör saker? Är det värt att laga eller är maskinen skrotfärdig?

Ursprungligen av Mymac4ever:

Jag köpte just paketet. Det är främst Default Folder som lockar men även några andra

Default Folder är utmärkt, rekommenderas! Själv har jag ett par licenser så det var inte någon poäng för mig.

Ursprungligen av JoelBurman:

Chassit är ju fantastiskt. Hade jag haft plats så hade jag kanske försökt bygga en modern hackintosh med det om jag haft den.

Jag har också varit inne på det. Jag har ett chassi, tyvärr inte i så gott skick (hittade den slaktad i elektroniksoporna), men det var lite svårt att få in ett standard-moderkort i den. Det måste flyttas en del skruvar och justeras hål på baksidan. Inga omöjligheter, men en del besvär. Synd, det skulle bli så snyggt!

Jag har en sådan skärm, min första plattskärm! Underbar liten skärm. Hela maskinen har mycket kultvärde. Användbar för att köra äldre program på. Jag har ett ex av den något äldre grå G3'an på bänken bakom mig, sparad just för att köra äldre program på. Går som en klocka.

Mycket pengar får man inte för den, men någon slant kan kan gott få från rätt person om den är i bra skick.

Ursprungligen av reboot81:

The MacHeist Anarchy Bundle á 15USD.

Default Folder X
$35
VirusBarrier
$108
uBar
$20
Speedy
$20
TotalFinder
$18
Parallels Access
$20
CodeKit
$32
Cocktail
$19
Little Snitch
$35
Postbox 4
$10

De sista två är med om tillräckligt många köper paketet...

Jag brukar köpa det mesta från MacHeist, men denna gång var det inget intressant som jag inte redan har. Och gratis-för-ett-tweet-bonusen (som min son ville ha) fick jag inte för deras system buggade ur!

Detta har säkert frågats tidigare i tråden, men svaret varierar nog med tiden: Om jag skall byta till en bank med mindre trassel, där det inte pajar hela tiden, finns det någon att rekommendera? Det vore en bonus med en som erbjuder en bankdosa där knapparna inte är små och vingliga. Jag fattar inte vilken fingerstorlek jag borde ha, mina fingrar känns för små och för stora på samma gång.

Men framförallt skall det fungera alls. Jag försökte betala ett par räkningar idag (med absolut färsk programvara nedladdad och installerad omedelbart innan!) och det slutade som vanligt, ett obskyrt felmeddelande som betyder att de inte har en aning om vare sig vad som är fel och om de betalat mina räkningar, och jag måste köra utan sladd för att få fram pengarna. Dags att lämna Handelsbanken, det duger inte.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det har fungerat hela tiden. Det är dosa med sladd som har varit problemet. Vissa funktioner (som att beställa mobilt bankid) kräver att du ansluter med sladd.

Igår funkade det inte ens utan sladd. När inte ens det går, då går det för långt. Och alltid dessa korkade felmeddelanden som i princip säger "hoppsan, nåt är fel och vi har ingen aning om vad, och vi vet inte ens om vi drog dina pengar".

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Jag snubblade över ett paket hos StackSocial idag. Först tyckte jag det mest var skräp, ointressanta saker varav jag desssutom hade det mesta, men så föll ögonen på Data Backup 3. Det är tydligen ett alternativ till Carbon Copy Cloner och SuperDuper? Någon som känner till det? För 5 dollar låter det som ett fynd!

Nu har jag börjat använda Data Backup 3. Det är inte snyggt, det är rätt råddigt och klumpigt och verkar inte kunna klona lika smart som CCC kan. (Jag tror inte att jag kan välja bort vissa stora mappar på ett enkelt sätt.)

Å andra sidan ingår det i "minivarianten" som man får för bara en dollar! Och det verkar gör sitt jobb.

Ursprungligen av Mats Ödman:

Problemet är att varken Handelsbanken eller Bank-ID annonserar att en ny version finns och att denna måste laddas hem innan allt fungerar igen. Exempelvis efter varje uppgradering av Mac OS X. Som det nu är får man bara ett ”felmeddelande”. Men vi är väl lite till mans bortskämda med att av andra programleverantörer bli underrättade om att en ny uppgradering finns att hämta… Förhoppningsvis kommer också Handelsbanken att fatta vikten av göra livet lite lättare för sina internetanvändare.

Jag laddade hem senaste och det visade sig att den var nyare. Så bra, då kanske det funkar nu? Försökte just betala en viktig skuld... Tekniskt fel, ingen aning om pengarna överfördes (luddiga felmeddelanden som vanligt). Vilket skräp!

..och så känner jag till ett par buggar som de gärna fick fixa. Bra program annars, även om det behöver moderniseras lite.