Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lé Contemplator
  • Registrerad 2006-03-31
  • Senast aktiv 2011-12-10
  • Antal inlägg 101

Foruminlägg

De senaste inläggen Lé Contemplator har skrivit i forumet.

Har köpt en senaste modell Time Casule. Allt har fungerat jättebra. Tills nu. Tidigare när jag flyttade över filer till Time Capsule från min MBP så kom jag upp i överförigshastighet runt 18 MB/s inte de 40 MB/s jag hade läst om, men jag var nöjd. Nu når jag som högs upp i 64,2 kbs. Att flytta över ca 30 GB tar nu över 13 timmar. Tidigare skulle det högst ta 30 minuter för samma mängd data att flyttas över. Någon TC ägare som har en idé på vad som kan vara fel? Har testat starta om och och ändra radiokanal. RSSI:-52. Överföringshastighet: 450. Använder N-bandet. På vanliga G bandet kom jag upp en en hastighet av 2-3 MB/s.

Hur anger man det i Osx 10.6?

Det jag inte riktigt förstår är hur/var man ställer in de statiska adresserna?

Ursprungligen av kenjon:

Du kan väl bara i AirportExpressen säga att ditt lokala nätverk via DHCP ska ligga på 10.0.0.50-10.0.0.250. Att du sedan använder 10.0.0.2 till 10.0.0.49 till grejer som du kör fast IP på spelar ju ingen roll.
Man bör aldrig lägga enheter med fast IP inom DHCP-scoopet...

Jag är med på hur man ställer in spannet till 10.0.0.50-10.0.0.250 i AE. Men hur reserverar jag sedan ett nummer mellan 10.0.0.2 till 10.0.0.49? Jag har lyckats ändra min MBP:s ip under systeminställningar--->nätverk. Skype och transmission fortsätter fungera, men inte Safari. Vet inte heller om det är rätt sätt att ställa in statist/reservera ip för MBP.

Jag hittade en annan skärmdump från 10.5. Den såg ut exakt som din. Då med en Airport express. När jag går in under Internet--->DHCP får jag inte upp någon "DHCP reservations". Min alternativ slutar med LDAP-server. Jag har en första generationens Airport Express med firmware 6.3. Kanske saknas den funktionen helt enkelt på grund av åldern på min AE?

Jag har letat runt i Airport-verktyg efter just en sådan funktion. Dock har jag inte hittat någon sådan flik för min Airport express. Låter annars som precis vad jag eftersöker.

Har försökt ställa in så att alla mina olika enheter: Macbook Pro, Macbook, Iphone och ATV2 får en fast Ip adress inom det lokala nätverket, så att det lättare går att ställa in olika program mot rätt enhet. Tex Notify pro mot min Macbook Pro, som i dag har ip adress 10.0.1.3. Eller XBMC i ATV som delar filmer mot 10.0.1.2. Dessa adresser kastas dock om ibland, när min Airport express tycker det är dags att hänga upp sig och kräver en omstart. Finns det något sätt att ställa in så att samma enhet alltid får samma lokala ip-adress? Alltså inte från ISP utan bara inom det lokala nätverket. Jag försökte gå in under Systeminställningar--->Nätverk--->DHCP---> Manuellt och ändra ip-adress. Detta resulterade i att Safari tappade internet, men transmission fortsatte ladda. Vad görs fel?

Jag har installerat klienten nu men har problem. Jag fick in programmet på ATV2. När jag markerade PLEX fick jag upp två alternativ: settings och other servers. Klickade jag på other servers så fick jag upp namnet på min server (antar jag). Men jag kunde inte klicka på den. Ingenting hände. Sedan kollapsade Apple tv och nu har jag bara en svart skärm? Jag gör detta främst för att få in SVT och TV4 play, så jag uppskattar verkligen initiativet, tack!

Edit: Var bara brandväggen som spökade.

Senast redigerat 2011-02-03 13:47

Tack för hjälpen! Nu funkade det. Hur får man XBMC på ATV2 att hitta mina filmer? Dem ligger i mappen "filmer" i Finder. Har inte använt XBMC tidigare, därav min okunskap.

Jag har också problem med mitt jailbreak. Jag använder Seas0npass och har lyckats jailbreaka den genom att alt-klicka och återställa ATV2:n med filen Seas0npass skapade. Men nu, hur jag än gör, kommer jag inte in i DFU-mode. Får inte heller någon kontakt med Apple tv när jag bara kopplar inte med USB-sladden, den vita lampan lysar inte om jag inte har strömsladden i. Tips någon?

Edit:
Hittade lösning, verkar finnas olika varianter som fungerar för olika ATV. Men denna fungerade för mig och jag hade testat det mesta i ett par timmar:

Från användaren murphypjr på firecore-forumet.

"I had the same problem when trying to jailbreak.... After a bit of playing around I found the following process to work:

1) Connect ATV2 up to a power source (contrary to the instructions)).

2) Open iTunes

3) Hook up the micro USB.

4) Then remove the power cable (standby light should be blinking), wait a second or two and then press 'menu' and 'pause' together for 7 seconds.

This seemed to work for me when jailbreaking.... let me know if it works for you chaps."

Senast redigerat 2011-02-02 13:33

Jag har nu återställt min ATV2 med seas0npass. Men när jag skriver in ssh root@apple-tv.local eller med ip, så händer ingenting. Jag får upp "port 22: Connection refuse" eller "nodename nor servname provided, or not known".

Vad kan vara fel? Ska strömsladden vara ur när man använder teminalen? Och ska man göra en tethered boot innan man går in i terminalen?

Vill någon skriva en installationsguide för idioter (läs:mig). Jag förstår inte instruktionerna i första inlägget. Jag antar att man använder terminalen för att installera XBMC. Men i vilka steg ska man skriva in vad? Funkar det med seasonpass-jailbreak?

Spännande. Men vad är skillnaden på denna Plex klient och de som redan finns ute, typ ATV Flash? Hur se möjligheten ut att få subtitles att fungera med plex på ATV2:n?

Jag har försökt hänga med i diskussionen ovan. Men en sak undrar jag över. Går det att addera subtitles till en fil, säg AVI, utan att hela filen behöver kodas om? (Det tar för lång tid på min macbook från 2006).

Jag vill på detta sätt spela avi med undertexter på min ATV2 med Jailbreak.

Det du kan göra att att använda airfoil i datorn för att strömma till Apple tv, och använda din Ipod Tocuh som fjärrkontroll med appen remoteless, kräver dock att du har datorn på, och appen är rätt kass. Men det fungerar (oftast). Nu mer fungerar också airplay med 1g Apple tv, via jailbreak.