Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
grytfot

grytfot

Medlem
  • Registrerad 2006-07-27
  • Senast aktiv 2020-10-21
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen grytfot har skrivit i forumet.

1

Jag kontaktade Folksam efter jag köpt min AW4 för att se hur de räknade ev. värdeminskning. Jag har deras stora hemförsäkring. Fick detta till svar:

Det betraktas som ett armbandsur och då gäller de regler angående åldersavdrag

100 % värde 0-6 mån
95 % 6 mån 1 år
85 % 1- 2 år
70% efter3 år

Självrisken är på 750kr, så jag fortsätter att kategoriskt säga nej till extra försäkringar för enskilda prylar..

Några uppenbara nackdelar med att ändra region till US?

Ursprungligen av MrQuattro:

Har för mig att du behöver ändra regionsinställningen om jag minns det rätt. Såhär säger Apple.

Jag vill ju dock inte behöva byta till US eller UK appstore, det är när jag testar inställningarna enligt länken som jag förlorar kontakten till Svenska iTunes och appstore.. Jag vill helt enkelt bara att Siri ska förstå både engelska och svenska samtidigt. Men det verkar vara att önska för mycket just ju.

Jag uppgraderade nyligen min gamla apple tv till den nya 4K versionen, där ingår ju styrning via Siri som en av funktionerna. Det fungerar någorlunda bra att hitta filmer och serier i iTunes via röstkommando, men att söka på YouTube är stört omöjligt. Det blir en svengelsk katastrof av det hela..

Jag har letat i inställningarna men lyckas inte ställa in engelska som språk utan att förlora kopplingen till iCloud. Någon som har tips? Hur gör ni andra?

Ursprungligen av Sperious:

Klart dom måste vara kapningsbara? Jag har inte ett enda fönster i huset som har exakt mått enligt IKEAs intervall och vad är poängen med en mörkläggningsgardin om man ska ha glipor?

Vad är det IKEA gjort med nuvarande gardiner som gör att dom inte kan kapas för mycket? Dom jag har i huset nu är bara en enda lång metallcylinder och den hade jag kunnat kapa ner till 10 cm om jag hade velat.

Jag delar frustrationen kring icke kapningsbara mörkläggningsgardiner, men jag tror att det var i samband med att ikea trollade bort kulbanden som bredden på gardinerna blev låst. Sitter antagligen en fjäder inuti som är inställd efter en viss belastning/bredd. Borde gå att kapa såpas att man inte förstör fjädern, men sen blir det svårt..

Ursprungligen av zinned:

Skojar du, seriöst?

Hahahahahahahahaha, tala om då TOTALT meningslös produkt

Haha, nej jag skojar inte och hade själv svårt att tro det. Känns möjligtvis som ett försök till övervuxen AW för androider..

Ursprungligen av Mackan1984:

För alla som vill ha en liten lur släpper Palm en 3.3” med 441 ppi.
Så charmig och snygg ?

Tanken kunde vara god.. en snabb googling visar dock att prylen kräver att du kopplar den till en befintlig telefon för att kunna ringa med den. Jag förstår inte vitsen.

Ursprungligen av Broccolibukettn:

Tipsa gärna om snygga band! Får min klocka imorgon! :D:D

Kul! Jag såg att de hade 40mm Nike+ med den svarta reflekterande sportloopen i lager på Apple Store i Helsingborg och köpte den igår.
Otroligt nöjd!

edit: fixade bildlänkar

Senast redigerat 2018-10-17 19:50
Ursprungligen av Adzam 1:

Fungerade tyvärr inte för mig.
[..]
Är det någon som har något mer tips innan jag återställer telefonen?

Det är visserligen en gammal tråd men liknande problem löstes genom att höja volymen på telefonen medan Siri-fönstret är öppet.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=...

Ursprungligen av Adzam 1:

Är det bara för mig Siri på svenska inte fungerar riktigt som det ska? Till en början kunde jag höra hennes röst, men nu får jag bara text till svar. Byter jag till engelska eller danska kommer rösten tillbaka.

Jag har stängt av och satt på alla inställningar som har med Siri och göra, samt stängt av och satt på telefonen, utan något resultat. Vad är felet?

Jag hade samma problem när jag skulle byta Siris språk från engelska till svenska efter uppdateringen. Det löste sig när jag slog av "Hej Siri" i inställningarna och efter det fungerar det, även om jag slår på "Hej Siri" igen..

Verkar fungera bra!
Här kommer en länk till, 5GB till dig, 5GB till mig.

https://copy.com?r=KkvUfb

1