Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Q2 2017

Apples kvartalsrapport: Mycket pengar, men inget rekord

Apple kvartalsrapport bjöd på få överraskningar, men pengarna fortsätter att strömma in även om Ipad-försäljningen fortsätter att sjunka.

Igår kväll svensk tid presenterade #Apple sina siffror för företagets andra kvartal 2017, vilket på grund av brutet räkenskapsår innefattar januari, februari och mars. Kortfattat var det ont om överaskningar, men det mesta går bra.

Apple redovisade intäkter på 52,9 miljarder dollar eller cirka 466 miljarder kronor. Vinsten var 11 miljarder dollar eller nästan 97 miljarder kronor. Företaget meddelade också en större aktieutdelning för kvartalet på 0,63 dollar per aktieandel, en ökning från 0,57 dollar per del.

Vad gäller försäljning sålde Apple 50,8 miljoner Iphone vilket är en liten minskning från de 51,1 miljoner som såldes motsvarande kvartal förra året. Det är en minskning med en procent i volym, men samtidigt ökade intäkterna från produkten med motsvarande en procent.

Mac-datorer ökade något till 4,20 miljoner från 4,03 miljoner. Ipad-försäljningen fortsätter att sjunka, och under kvartalet såldes 8,92 miljoner enheter jämfört med 10,25 föregående års kvartal.

Fortsatt bra går det för Apples kategori Övrigt, som innefattar bland annat Apple TV, Apple Watch och tillbehör som hörlurarna Airpods. Här har intäkterna ökat med 31 procent. En annan kategori som fortsätter att växa är Tjänster, vars intäkter ökat med 18 procent.

Apple angav följande riktlinjer för Q3 2017:

  • Intäkter på mellan 43,5 och 45,5 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 37,5 och 38,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,6 och 6,7 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 450 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.