Logitech Circle 2 – en mångsidig smart kamera för övervakning

För den som vill hålla koll på sitt hem finns det flera kameror att välja mellan. Logitechs alternativ Circle 2 visar sig vara mycket mångsidig.

Inledning och specifikationer

Numera finns det gott om övervakningskameror riktade till konsumentmarknaden att välja mellan. Kamerorna låter dig hålla ett öga på ditt hem medan du är borta, en del av dem har funktioner för att hålla ett öga i barnens rum och det finns både inom- och utomhusmodeller.

Logitech Circle 2 landade på redaktionen för ett tag sedan och är på pappret en mångsidig kamera. Den går att köra med sladd eller med batteri, kan sitta inne eller ute och Logitech erbjuder en rad olika monteringslösningar. Nu har vi testat vad den går för.

Den här kameran går också att koppla ihop med ditt smarta hem. Det är endast den sladdanslutna varianten som fungerar med Apple Homekit (det här ska bero på Apples regelverk), medan båda Circle 2-modellerna fungerar tillsammans med Amazon Alexa och den smarta knappen Logitech Pop (finns inte i Sverige).

I lådan

Vårt testexemplar är den sladdanslutna modellen. Förutom kameran och strömadaptern med tre meter lång sladd medföljer ett väggfäste med skruvar, förankringar och kabelklämmor som också kan användas för att ställa kameran på en plan yta.

Enligt Logitech medföljer följande till den sladdlösa kameran: ett batteri och kameraskydd tillsammans med en vridbar bas med snabbfäste och en USB-sladd för laddning och en vägghållare med skruvar och förankringar.

Det var inga konstigheter alls att komma igång. Kameran ställs in med hjälp av appen Logi Circle som så vitt jag kan bedöma tycks fungera identiskt på både IOS och Android. Circle 2 kopplade snällt upp sig på det trådlösa nätverket och placerades under testperioden i olika delar av min lägenhet.

Köp tillbehör

Logitech erbjuder en rad tillbehör till Circle 2. För mig som har den trådade kameran går det att köpa till ett batteri för att göra den trådlös, ett fäste för att montera den i ett fönster mot glaset, det finns också ett fäste som sätter Circle 2 direkt i ett eluttag och en förlängningssladd som tål att vara utomhus.

Tillbehör

Rek Pris

Circle 2 med sladd

2 099 kr

Circle 2 med batteri

2 499 kr

Batteri

649 kr

Fönsterfäste

449 kr

Fäste direkt i eluttag

449 kr

Utomhusförlängningssladd (4,5m)

329 kr

Utöver dessa finns det också en molntjänst du kan köpa till, Circle Safe. Men mer om den på nästa sida.

Läs mer
Logitech lanserar Circle 2 (nyhet, 2017-06-13)

Kommentarer
3 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.