Nest släpper dörrkameran Hello

Nest presenterar nu nya produkten Hello, en videodörrklocka som bland annat kan känna igen ansikten.

Nest lanserade nyligen ett antal av sina produkter här i Sverige. Det ger oss gott hopp om att också få hit deras senaste produkt, videodörrkameran Hello.

Hello låter dig se vem som ringer på och kan känna av när det är en person vid dörren, och även lära sig känna igen ansikten. Enheten spelar in HD-video i bildformatet 4:3 och ser i 160 grader. Hello har en mikrofon-knapp, en högtalare, en ljusring och en statuslampa. Den kopplas till din telefon via Bluetooth LE. Enligt Nest kan du se personen som ringer på från huvud till tå.

För dig med små barn som inte vill få dem väckta av ringklockan finns ett särskilt läge för det. Om någon kommer till dörren under tiden får du en notis till din telefon. Det finns också en funktion som låter dig se vilka som varit framme vid din dörr de senaste dagarna. Enheten har också en lampa undertill som lyser upp för att välkomna dig hem.

Något pris avslöjar Nest inte än, och vi får vänta på Hello till nästa år. Någon gång under det första kvartalet kommer den börja säljas, då förhoppningsvis även på den svenska marknaden via den svenska återförsäljaren.

Kommentarer
5 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.