Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kära mörka läge, jag trodde vi skulle bli bästisar

Med IOS 11 skulle vi typ få ett mörkt läge, nu när uppdateringen är här kan Amanda till sin stora besvikelse konstatera att det är långt ifrån det hon hoppades på.

Jag har längtat efter dig, hoppats att du ska komma och jag blev så glad i våras när det under WWDC framgick att du äntligen skulle komma till IOS 11, om än som en doldis. Nu när du har kommit in i mitt liv måste jag bittert erkänna att det kommer ta ett tag till innan vi kan bli bästa vänner.

Under presentationen på Apples stora utvecklarevent WWDC i våras smög Apple in nyheten om ett mörkt läge i IOS 11. Tillsammans med en massa andra nya funktioner stod "förbättrat inverterat läge" på en bild av presentationen. Redan innan har det gått att invertera alla färgerna på skärmen som ett hjälpmedel för synskadade. Det nya smarta läget utlovar att färger på skärmen ska inverteras "förutom i bilder, medier och vissa appar som använder mörka färgstilar."

Många hoppades nog och trodde att detta i praktiken skulle resultera i ett fungerande men dolt mörkt läge. Jag borde ha anat oråd när Apple skrev "vissa appar" , jo jag tackar. Det här gäller för nästan alla appar som inte är Apples egna och dessutom några av Apples egna appar som Safari, Imovie, Apple Support och meddelandeappen för att bara nämna några.

I de appar som det "smarta" i inverteringen fungerar tar det fortfarande några sekunder för telefonen att förstå precis vad som ska inverteras och inte. Så efter några sekunder av epilepsivarning kommer en – för att vara krass – ful halvtaskig version av ett mörkt läge som nog är långt ifrån det folk föreställde sig i våras när funktionen uppmärksammandes.

I nuläget är den smarta inverteringen långt ifrån det jag längtat efter och drömt om. Det är helt omöjligt att använda om du inte ska använda det som hjälpmedlet det faktiskt är. Jag som vill ha ett faktiskt mörkt läge i min mobil som helst ska vara lätt att stänga av och sätta på får vackert vänta lite till (Apple snälla, låt mig inte få vänta en evighet).

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.