Kära mörka läge, jag trodde vi skulle bli bästisar

Med IOS 11 skulle vi typ få ett mörkt läge, nu när uppdateringen är här kan Amanda till sin stora besvikelse konstatera att det är långt ifrån det hon hoppades på.

Jag har längtat efter dig, hoppats att du ska komma och jag blev så glad i våras när det under WWDC framgick att du äntligen skulle komma till IOS 11, om än som en doldis. Nu när du har kommit in i mitt liv måste jag bittert erkänna att det kommer ta ett tag till innan vi kan bli bästa vänner.

Under presentationen på Apples stora utvecklarevent WWDC i våras smög Apple in nyheten om ett mörkt läge i IOS 11. Tillsammans med en massa andra nya funktioner stod "förbättrat inverterat läge" på en bild av presentationen. Redan innan har det gått att invertera alla färgerna på skärmen som ett hjälpmedel för synskadade. Det nya smarta läget utlovar att färger på skärmen ska inverteras "förutom i bilder, medier och vissa appar som använder mörka färgstilar."

Många hoppades nog och trodde att detta i praktiken skulle resultera i ett fungerande men dolt mörkt läge. Jag borde ha anat oråd när Apple skrev "vissa appar" , jo jag tackar. Det här gäller för nästan alla appar som inte är Apples egna och dessutom några av Apples egna appar som Safari, Imovie, Apple Support och meddelandeappen för att bara nämna några.

I de appar som det "smarta" i inverteringen fungerar tar det fortfarande några sekunder för telefonen att förstå precis vad som ska inverteras och inte. Så efter några sekunder av epilepsivarning kommer en – för att vara krass – ful halvtaskig version av ett mörkt läge som nog är långt ifrån det folk föreställde sig i våras när funktionen uppmärksammandes.

I nuläget är den smarta inverteringen långt ifrån det jag längtat efter och drömt om. Det är helt omöjligt att använda om du inte ska använda det som hjälpmedlet det faktiskt är. Jag som vill ha ett faktiskt mörkt läge i min mobil som helst ska vara lätt att stänga av och sätta på får vackert vänta lite till (Apple snälla, låt mig inte få vänta en evighet).

Kommentarer
12 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.