Kära mörka läge, jag trodde vi skulle bli bästisar

Med IOS 11 skulle vi typ få ett mörkt läge, nu när uppdateringen är här kan Amanda till sin stora besvikelse konstatera att det är långt ifrån det hon hoppades på.

Jag har längtat efter dig, hoppats att du ska komma och jag blev så glad i våras när det under WWDC framgick att du äntligen skulle komma till IOS 11, om än som en doldis. Nu när du har kommit in i mitt liv måste jag bittert erkänna att det kommer ta ett tag till innan vi kan bli bästa vänner.

Under presentationen på Apples stora utvecklarevent WWDC i våras smög Apple in nyheten om ett mörkt läge i IOS 11. Tillsammans med en massa andra nya funktioner stod "förbättrat inverterat läge" på en bild av presentationen. Redan innan har det gått att invertera alla färgerna på skärmen som ett hjälpmedel för synskadade. Det nya smarta läget utlovar att färger på skärmen ska inverteras "förutom i bilder, medier och vissa appar som använder mörka färgstilar."

Många hoppades nog och trodde att detta i praktiken skulle resultera i ett fungerande men dolt mörkt läge. Jag borde ha anat oråd när Apple skrev "vissa appar" , jo jag tackar. Det här gäller för nästan alla appar som inte är Apples egna och dessutom några av Apples egna appar som Safari, Imovie, Apple Support och meddelandeappen för att bara nämna några.

I de appar som det "smarta" i inverteringen fungerar tar det fortfarande några sekunder för telefonen att förstå precis vad som ska inverteras och inte. Så efter några sekunder av epilepsivarning kommer en – för att vara krass – ful halvtaskig version av ett mörkt läge som nog är långt ifrån det folk föreställde sig i våras när funktionen uppmärksammandes.

I nuläget är den smarta inverteringen långt ifrån det jag längtat efter och drömt om. Det är helt omöjligt att använda om du inte ska använda det som hjälpmedlet det faktiskt är. Jag som vill ha ett faktiskt mörkt läge i min mobil som helst ska vara lätt att stänga av och sätta på får vackert vänta lite till (Apple snälla, låt mig inte få vänta en evighet).

Kommentarer
12 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.