Säkerhetshål i High Sierra kan avslöja dina lösenord

Igår släppte Apple Mac OS High Sierra i en skarp version men ett säkerhetsproblem har upptäckts som kan avslöja dina lösenord.

I måndags släppte Apple den senaste uppdateringen av Mac OS i en skarp version. Nu har det dock dykt upp rapporter om ett säkerhetsproblem i High Sierra som kan avslöja dina lösenord. Rapporten kommer från säkerhetsforskaren Patrick Wardle på amerikanska säkerhetsföretaget Synack.

Han publicerande en video redan i måndags som visar hur han med hjälp av en kod kan hämta lösenord direkt från Nyckelringen i Mac OS. Nyckelringen är en inbyggd lösenordshanterare i Mac OS som vanligtvis kräver ett huvudlösenord men med Wardles kod behövdes inte detta för att komma åt alla lösenord. Apple kommenterade händelsen under gårdagen och sade följande i ett uttalande:

”Mac OS är utformat för att vara säkert från start och Gatekeeper varnar användare från att installera osignerade appar, som den vi såg här, och hindrar användare från att starta appen utan sitt direkta godkännande.

Vi uppmanar användare att bara ladda ned programvara från pålitliga källor såsom Mac App Store, och att vara vaksam på de dialogrutor Mac OS visar.”

Om du ännu inte laddat ner uppdateringen kan det vara läge att avvakta till Apple släpper en ny uppdatering som rättat till problemet. Om du redan laddat ner High Sierra bör du inte ladda ner eller öppna program som ser misstänkta ut, beter sig konstigt eller gör dig misstänksam.

Kommentarer
8 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.