Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhetshål i High Sierra kan avslöja dina lösenord

Igår släppte Apple Mac OS High Sierra i en skarp version men ett säkerhetsproblem har upptäckts som kan avslöja dina lösenord.

I måndags släppte Apple den senaste uppdateringen av Mac OS i en skarp version. Nu har det dock dykt upp rapporter om ett säkerhetsproblem i High Sierra som kan avslöja dina lösenord. Rapporten kommer från säkerhetsforskaren Patrick Wardle på amerikanska säkerhetsföretaget Synack.

Han publicerande en video redan i måndags som visar hur han med hjälp av en kod kan hämta lösenord direkt från Nyckelringen i Mac OS. Nyckelringen är en inbyggd lösenordshanterare i Mac OS som vanligtvis kräver ett huvudlösenord men med Wardles kod behövdes inte detta för att komma åt alla lösenord. Apple kommenterade händelsen under gårdagen och sade följande i ett uttalande:

”Mac OS är utformat för att vara säkert från start och Gatekeeper varnar användare från att installera osignerade appar, som den vi såg här, och hindrar användare från att starta appen utan sitt direkta godkännande.

Vi uppmanar användare att bara ladda ned programvara från pålitliga källor såsom Mac App Store, och att vara vaksam på de dialogrutor Mac OS visar.”

Om du ännu inte laddat ner uppdateringen kan det vara läge att avvakta till Apple släpper en ny uppdatering som rättat till problemet. Om du redan laddat ner High Sierra bör du inte ladda ner eller öppna program som ser misstänkta ut, beter sig konstigt eller gör dig misstänksam.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.