Säkerhetshål i High Sierra kan avslöja dina lösenord

Igår släppte Apple Mac OS High Sierra i en skarp version men ett säkerhetsproblem har upptäckts som kan avslöja dina lösenord.

I måndags släppte Apple den senaste uppdateringen av Mac OS i en skarp version. Nu har det dock dykt upp rapporter om ett säkerhetsproblem i High Sierra som kan avslöja dina lösenord. Rapporten kommer från säkerhetsforskaren Patrick Wardle på amerikanska säkerhetsföretaget Synack.

Han publicerande en video redan i måndags som visar hur han med hjälp av en kod kan hämta lösenord direkt från Nyckelringen i Mac OS. Nyckelringen är en inbyggd lösenordshanterare i Mac OS som vanligtvis kräver ett huvudlösenord men med Wardles kod behövdes inte detta för att komma åt alla lösenord. Apple kommenterade händelsen under gårdagen och sade följande i ett uttalande:

”Mac OS är utformat för att vara säkert från start och Gatekeeper varnar användare från att installera osignerade appar, som den vi såg här, och hindrar användare från att starta appen utan sitt direkta godkännande.

Vi uppmanar användare att bara ladda ned programvara från pålitliga källor såsom Mac App Store, och att vara vaksam på de dialogrutor Mac OS visar.”

Om du ännu inte laddat ner uppdateringen kan det vara läge att avvakta till Apple släpper en ny uppdatering som rättat till problemet. Om du redan laddat ner High Sierra bör du inte ladda ner eller öppna program som ser misstänkta ut, beter sig konstigt eller gör dig misstänksam.

Kommentarer
8 svar

När Samsung presenterar sitt nya flaggskepp Samsung Galaxy S9 ligger nästan allt fokus på den nya kameran som får variabel bländare och ett nytt super slow motion-läge.

Huawei inledde mobilmässan med att presentera en rad olika nya mobila produkter, däribland bärbara datorer och surfplattor, och den första kommersiella 5G-satsningen.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.