HTC ska hålla event den 2 november

Event med produktlanseringar duggar tätt denna höst och nästa företag i uppställningen ser ut att bli HTC som ska hålla hov den 2 november.

Vi har onekligen bjudits på en gedigen mängd stora pressevent denna höst. Samsung sparkade igång det hela med presentationen av Galaxy Note 8, och detta följdes sedan av Apples stora Iphone-event och efter det har Google, Huawei och Microsoft presenterat nytt. Ett företag med kopplingar till just Google är HTC som ser ut att ha planer på ett eget event den 2 november.

HTC har nyligen skickat ut en inbjudan till ett event som ser ut att äga rum i hemlandet Taiwan. Inga detaljer presenteras utöver att eventet kommer fokusera på företagets telefoner i U-serien, där det nuvarande flaggskeppet är HTC U11. Om tidigare rykten stämmer kommer två produkter presenteras, en enklare modell kallad U11 Life och ett större flaggskepp vid namn U11 Plus.

HTC U11 Plus ryktas bli utrustad med en 6 tum stor skärm med upplösningen
2 880 x 1 440 pixel, vilket motsvarar det trendriktiga bildförhållandet 18:9. Hårdvaran som driver enheten ska vara den plikttrogna entusiastkretsen Qualcomm Snapdragon 835 som ska backas av 6 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagringsutrymme.

Dessa specifikationer påminner en del om Google Pixel 2 XL, vilket blir extra intressant då HTC tillverkar Pixel-telefonerna åt Google som dessutom nyligen köpte loss den grupp inom HTC som jobbat på telefonerna. Huruvida den grupp som gått från HTC till Google har påverkat utvecklingen av Pixel 2-telefonerna eller ej är dock rena spekulationer.

Den 2 november vet vi alltså sannolikt mer om vad HTC kommer tillföra höstens utbud av Android-telefoner.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.