HTC ska hålla event den 2 november

Event med produktlanseringar duggar tätt denna höst och nästa företag i uppställningen ser ut att bli HTC som ska hålla hov den 2 november.

Vi har onekligen bjudits på en gedigen mängd stora pressevent denna höst. Samsung sparkade igång det hela med presentationen av Galaxy Note 8, och detta följdes sedan av Apples stora Iphone-event och efter det har Google, Huawei och Microsoft presenterat nytt. Ett företag med kopplingar till just Google är HTC som ser ut att ha planer på ett eget event den 2 november.

HTC har nyligen skickat ut en inbjudan till ett event som ser ut att äga rum i hemlandet Taiwan. Inga detaljer presenteras utöver att eventet kommer fokusera på företagets telefoner i U-serien, där det nuvarande flaggskeppet är HTC U11. Om tidigare rykten stämmer kommer två produkter presenteras, en enklare modell kallad U11 Life och ett större flaggskepp vid namn U11 Plus.

HTC U11 Plus ryktas bli utrustad med en 6 tum stor skärm med upplösningen
2 880 x 1 440 pixel, vilket motsvarar det trendriktiga bildförhållandet 18:9. Hårdvaran som driver enheten ska vara den plikttrogna entusiastkretsen Qualcomm Snapdragon 835 som ska backas av 6 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagringsutrymme.

Dessa specifikationer påminner en del om Google Pixel 2 XL, vilket blir extra intressant då HTC tillverkar Pixel-telefonerna åt Google som dessutom nyligen köpte loss den grupp inom HTC som jobbat på telefonerna. Huruvida den grupp som gått från HTC till Google har påverkat utvecklingen av Pixel 2-telefonerna eller ej är dock rena spekulationer.

Den 2 november vet vi alltså sannolikt mer om vad HTC kommer tillföra höstens utbud av Android-telefoner.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!