HTC ska hålla event den 2 november

Event med produktlanseringar duggar tätt denna höst och nästa företag i uppställningen ser ut att bli HTC som ska hålla hov den 2 november.

Vi har onekligen bjudits på en gedigen mängd stora pressevent denna höst. Samsung sparkade igång det hela med presentationen av Galaxy Note 8, och detta följdes sedan av Apples stora Iphone-event och efter det har Google, Huawei och Microsoft presenterat nytt. Ett företag med kopplingar till just Google är HTC som ser ut att ha planer på ett eget event den 2 november.

HTC har nyligen skickat ut en inbjudan till ett event som ser ut att äga rum i hemlandet Taiwan. Inga detaljer presenteras utöver att eventet kommer fokusera på företagets telefoner i U-serien, där det nuvarande flaggskeppet är HTC U11. Om tidigare rykten stämmer kommer två produkter presenteras, en enklare modell kallad U11 Life och ett större flaggskepp vid namn U11 Plus.

HTC U11 Plus ryktas bli utrustad med en 6 tum stor skärm med upplösningen
2 880 x 1 440 pixel, vilket motsvarar det trendriktiga bildförhållandet 18:9. Hårdvaran som driver enheten ska vara den plikttrogna entusiastkretsen Qualcomm Snapdragon 835 som ska backas av 6 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagringsutrymme.

Dessa specifikationer påminner en del om Google Pixel 2 XL, vilket blir extra intressant då HTC tillverkar Pixel-telefonerna åt Google som dessutom nyligen köpte loss den grupp inom HTC som jobbat på telefonerna. Huruvida den grupp som gått från HTC till Google har påverkat utvecklingen av Pixel 2-telefonerna eller ej är dock rena spekulationer.

Den 2 november vet vi alltså sannolikt mer om vad HTC kommer tillföra höstens utbud av Android-telefoner.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?