HTC ska hålla event den 2 november

Event med produktlanseringar duggar tätt denna höst och nästa företag i uppställningen ser ut att bli HTC som ska hålla hov den 2 november.

Vi har onekligen bjudits på en gedigen mängd stora pressevent denna höst. Samsung sparkade igång det hela med presentationen av Galaxy Note 8, och detta följdes sedan av Apples stora Iphone-event och efter det har Google, Huawei och Microsoft presenterat nytt. Ett företag med kopplingar till just Google är HTC som ser ut att ha planer på ett eget event den 2 november.

HTC har nyligen skickat ut en inbjudan till ett event som ser ut att äga rum i hemlandet Taiwan. Inga detaljer presenteras utöver att eventet kommer fokusera på företagets telefoner i U-serien, där det nuvarande flaggskeppet är HTC U11. Om tidigare rykten stämmer kommer två produkter presenteras, en enklare modell kallad U11 Life och ett större flaggskepp vid namn U11 Plus.

HTC U11 Plus ryktas bli utrustad med en 6 tum stor skärm med upplösningen
2 880 x 1 440 pixel, vilket motsvarar det trendriktiga bildförhållandet 18:9. Hårdvaran som driver enheten ska vara den plikttrogna entusiastkretsen Qualcomm Snapdragon 835 som ska backas av 6 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagringsutrymme.

Dessa specifikationer påminner en del om Google Pixel 2 XL, vilket blir extra intressant då HTC tillverkar Pixel-telefonerna åt Google som dessutom nyligen köpte loss den grupp inom HTC som jobbat på telefonerna. Huruvida den grupp som gått från HTC till Google har påverkat utvecklingen av Pixel 2-telefonerna eller ej är dock rena spekulationer.

Den 2 november vet vi alltså sannolikt mer om vad HTC kommer tillföra höstens utbud av Android-telefoner.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.