Google köper delar av HTC

Google köper arbetsgruppen som hjälpt till att utveckla Pixel-serien hos HTC, samt rätten att nyttja HTC:s immateriella rättigheter.

Google meddelar nu att de har köpt delar av HTC, bland annat den arbetsgrupp som hjälpt till med utvecklandet av Googles Pixel-serie och rätten att använda HTC:s immateriella rättigheter. Den förvärvade delen är värd 1,1 miljarder dollar. Rick Osterloh, ansvarig för Googles hårdvaruavdelning skriver i pressmeddelandet att:

– De här framtida Google-anställda är fantastiska människor som vi redan arbetat nära med när vi utvecklade Pixel-familjen och vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma som ett team.

HTC säger själva att de kommer fortsätta utveckla och sälja telefoner, och menar att affären kommer leda till att de kan producera en mer likriktad och sammanhängande portfolio. Från Googles sida innebär uppköpet att Google kommer kunna jobba mycket mer med samverkan mellan mjuk- och hårdvara, likt den modell som ligger bakom Apples framgångar.

Den fjärde oktober kommer Google hålla sitt event där de presenterar bland annat Pixel 2.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.