Google köper delar av HTC

Google köper arbetsgruppen som hjälpt till att utveckla Pixel-serien hos HTC, samt rätten att nyttja HTC:s immateriella rättigheter.

Google meddelar nu att de har köpt delar av HTC, bland annat den arbetsgrupp som hjälpt till med utvecklandet av Googles Pixel-serie och rätten att använda HTC:s immateriella rättigheter. Den förvärvade delen är värd 1,1 miljarder dollar. Rick Osterloh, ansvarig för Googles hårdvaruavdelning skriver i pressmeddelandet att:

– De här framtida Google-anställda är fantastiska människor som vi redan arbetat nära med när vi utvecklade Pixel-familjen och vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma som ett team.

HTC säger själva att de kommer fortsätta utveckla och sälja telefoner, och menar att affären kommer leda till att de kan producera en mer likriktad och sammanhängande portfolio. Från Googles sida innebär uppköpet att Google kommer kunna jobba mycket mer med samverkan mellan mjuk- och hårdvara, likt den modell som ligger bakom Apples framgångar.

Den fjärde oktober kommer Google hålla sitt event där de presenterar bland annat Pixel 2.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.