Google köper delar av HTC

Google köper arbetsgruppen som hjälpt till att utveckla Pixel-serien hos HTC, samt rätten att nyttja HTC:s immateriella rättigheter.

Google meddelar nu att de har köpt delar av HTC, bland annat den arbetsgrupp som hjälpt till med utvecklandet av Googles Pixel-serie och rätten att använda HTC:s immateriella rättigheter. Den förvärvade delen är värd 1,1 miljarder dollar. Rick Osterloh, ansvarig för Googles hårdvaruavdelning skriver i pressmeddelandet att:

– De här framtida Google-anställda är fantastiska människor som vi redan arbetat nära med när vi utvecklade Pixel-familjen och vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma som ett team.

HTC säger själva att de kommer fortsätta utveckla och sälja telefoner, och menar att affären kommer leda till att de kan producera en mer likriktad och sammanhängande portfolio. Från Googles sida innebär uppköpet att Google kommer kunna jobba mycket mer med samverkan mellan mjuk- och hårdvara, likt den modell som ligger bakom Apples framgångar.

Den fjärde oktober kommer Google hålla sitt event där de presenterar bland annat Pixel 2.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.