Iphone X plockas isär

Som vanligt är Ifixit snabbt ute med en så kallad teardown av Iphone X. Inuti finns ett "dubbelvikt" logikkort och ett tvådelat batteri.

Undrar du hur nya Iphone X ser ut inuti så undra inte längre, Ifixit har som vanligt plockat isär Apples senaste flaggskeppstelefon i sina beståndsdelar. Efter att ha fått loss skärmen syns några nyheter.

För att få plats med ett större batteri har Apple fått jobba mycket med logikkortet, för första gången sedan den allra första Iphone-modellen är kretskortet dubbelvikt för att ta upp så lite plats som möjligt. Batteriet i sig består av två celler, istället för en som tidigare Iphone-modeller.

Ifixit sätter som vanligt betyg på hur enkelt det är att reparera enheten de skruvar isär och Iphone X får 6 av 10. Apple får godkänt för att de prioriterar att det ska vara enkelt att byta skärm och batteri, och att det den här gången går att byta skärmen utan att röra hårdvaran som krävs för Face ID.

Som vanligt när det gäller Apple görs avdrag för att de använder mycket lim och specialskruvar. De får också minus för att de satt samman orelaterade komponenter till mer komplexa enheter som gör det besvärligare och dyrare att ersätta komponenterna ifråga om det skulle behövas. Slutligen skriver Ifixit att om du har sönder glasbaksidan kommer du behöva ta bort varenda komponent och byta hela chassit (så tappa inte din nya Iphone X).

Läs relaterade artiklar:

Ifixit firar tioåringen Iphone (nyhet, 2017-01-26)
Ifixit plockar isär Essential (nyhet, 2017-09-15)
Så ser Airpods innanmäte ut (nyhet, 2016-12-21)

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.