Iphone X plockas isär

Som vanligt är Ifixit snabbt ute med en så kallad teardown av Iphone X. Inuti finns ett "dubbelvikt" logikkort och ett tvådelat batteri.

Undrar du hur nya Iphone X ser ut inuti så undra inte längre, Ifixit har som vanligt plockat isär Apples senaste flaggskeppstelefon i sina beståndsdelar. Efter att ha fått loss skärmen syns några nyheter.

För att få plats med ett större batteri har Apple fått jobba mycket med logikkortet, för första gången sedan den allra första Iphone-modellen är kretskortet dubbelvikt för att ta upp så lite plats som möjligt. Batteriet i sig består av två celler, istället för en som tidigare Iphone-modeller.

Ifixit sätter som vanligt betyg på hur enkelt det är att reparera enheten de skruvar isär och Iphone X får 6 av 10. Apple får godkänt för att de prioriterar att det ska vara enkelt att byta skärm och batteri, och att det den här gången går att byta skärmen utan att röra hårdvaran som krävs för Face ID.

Som vanligt när det gäller Apple görs avdrag för att de använder mycket lim och specialskruvar. De får också minus för att de satt samman orelaterade komponenter till mer komplexa enheter som gör det besvärligare och dyrare att ersätta komponenterna ifråga om det skulle behövas. Slutligen skriver Ifixit att om du har sönder glasbaksidan kommer du behöva ta bort varenda komponent och byta hela chassit (så tappa inte din nya Iphone X).

Läs relaterade artiklar:

Ifixit firar tioåringen Iphone (nyhet, 2017-01-26)
Ifixit plockar isär Essential (nyhet, 2017-09-15)
Så ser Airpods innanmäte ut (nyhet, 2016-12-21)

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.