Iphone X plockas isär

Som vanligt är Ifixit snabbt ute med en så kallad teardown av Iphone X. Inuti finns ett "dubbelvikt" logikkort och ett tvådelat batteri.

Undrar du hur nya Iphone X ser ut inuti så undra inte längre, Ifixit har som vanligt plockat isär Apples senaste flaggskeppstelefon i sina beståndsdelar. Efter att ha fått loss skärmen syns några nyheter.

För att få plats med ett större batteri har Apple fått jobba mycket med logikkortet, för första gången sedan den allra första Iphone-modellen är kretskortet dubbelvikt för att ta upp så lite plats som möjligt. Batteriet i sig består av två celler, istället för en som tidigare Iphone-modeller.

Ifixit sätter som vanligt betyg på hur enkelt det är att reparera enheten de skruvar isär och Iphone X får 6 av 10. Apple får godkänt för att de prioriterar att det ska vara enkelt att byta skärm och batteri, och att det den här gången går att byta skärmen utan att röra hårdvaran som krävs för Face ID.

Som vanligt när det gäller Apple görs avdrag för att de använder mycket lim och specialskruvar. De får också minus för att de satt samman orelaterade komponenter till mer komplexa enheter som gör det besvärligare och dyrare att ersätta komponenterna ifråga om det skulle behövas. Slutligen skriver Ifixit att om du har sönder glasbaksidan kommer du behöva ta bort varenda komponent och byta hela chassit (så tappa inte din nya Iphone X).

Läs relaterade artiklar:

Ifixit firar tioåringen Iphone (nyhet, 2017-01-26)
Ifixit plockar isär Essential (nyhet, 2017-09-15)
Så ser Airpods innanmäte ut (nyhet, 2016-12-21)

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?