Iphone X plockas isär

Som vanligt är Ifixit snabbt ute med en så kallad teardown av Iphone X. Inuti finns ett "dubbelvikt" logikkort och ett tvådelat batteri.

Undrar du hur nya Iphone X ser ut inuti så undra inte längre, Ifixit har som vanligt plockat isär Apples senaste flaggskeppstelefon i sina beståndsdelar. Efter att ha fått loss skärmen syns några nyheter.

För att få plats med ett större batteri har Apple fått jobba mycket med logikkortet, för första gången sedan den allra första Iphone-modellen är kretskortet dubbelvikt för att ta upp så lite plats som möjligt. Batteriet i sig består av två celler, istället för en som tidigare Iphone-modeller.

Ifixit sätter som vanligt betyg på hur enkelt det är att reparera enheten de skruvar isär och Iphone X får 6 av 10. Apple får godkänt för att de prioriterar att det ska vara enkelt att byta skärm och batteri, och att det den här gången går att byta skärmen utan att röra hårdvaran som krävs för Face ID.

Som vanligt när det gäller Apple görs avdrag för att de använder mycket lim och specialskruvar. De får också minus för att de satt samman orelaterade komponenter till mer komplexa enheter som gör det besvärligare och dyrare att ersätta komponenterna ifråga om det skulle behövas. Slutligen skriver Ifixit att om du har sönder glasbaksidan kommer du behöva ta bort varenda komponent och byta hela chassit (så tappa inte din nya Iphone X).

Läs relaterade artiklar:

Ifixit firar tioåringen Iphone (nyhet, 2017-01-26)
Ifixit plockar isär Essential (nyhet, 2017-09-15)
Så ser Airpods innanmäte ut (nyhet, 2016-12-21)

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?