Face ID godkänns inte av flera koreanska banker

Flera sydkoreanska banker har beslutat att inte godkänna Appes biometriska teknik för ansiktsigenkänning som autentiseringsmetod.

Tidigare i höstas presenterade Apple sin första telefon utan hemknapp. Iphone-användare har de senaste åren vant sig vid att kunna låsa sin telefon och godkänna betalningar med hjälp av sitt fingeravtryck. I Iphone X byttes tekniken Touch ID ut mot Face ID, men banker i flera länder har visat sig lite avvaktande till den nya tekniken.

Nu går runt 20 banker i Sydkorea ut med att de inte tänker godkänna Face ID som en autentiseringsmetod för deras tjänster. Bankerna bedömer att metoden är för osäker.

Förra veckan visade ett vietnamesiskt företag hur de kunde lura Face ID med en 3D-utskriven mask, vilket verkar ha fått flera banker att tveka över metoden.

Vi har tidigare rapporterat om svenska Mobilt Bank ID som valt att ännu inte godkänna metoden utan att företaget först kan utvärdera teknikens säkerhet. Dock har banker i länder som Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada infört stöd för Face ID så det återstår att se vilken riktning svenska banker kommer ta i frågan.

Kommentarer
35 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.