Face ID godkänns inte av flera koreanska banker

Flera sydkoreanska banker har beslutat att inte godkänna Appes biometriska teknik för ansiktsigenkänning som autentiseringsmetod.

Tidigare i höstas presenterade Apple sin första telefon utan hemknapp. Iphone-användare har de senaste åren vant sig vid att kunna låsa sin telefon och godkänna betalningar med hjälp av sitt fingeravtryck. I Iphone X byttes tekniken Touch ID ut mot Face ID, men banker i flera länder har visat sig lite avvaktande till den nya tekniken.

Nu går runt 20 banker i Sydkorea ut med att de inte tänker godkänna Face ID som en autentiseringsmetod för deras tjänster. Bankerna bedömer att metoden är för osäker.

Förra veckan visade ett vietnamesiskt företag hur de kunde lura Face ID med en 3D-utskriven mask, vilket verkar ha fått flera banker att tveka över metoden.

Vi har tidigare rapporterat om svenska Mobilt Bank ID som valt att ännu inte godkänna metoden utan att företaget först kan utvärdera teknikens säkerhet. Dock har banker i länder som Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada infört stöd för Face ID så det återstår att se vilken riktning svenska banker kommer ta i frågan.

Kommentarer
35 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.