Face ID godkänns inte av flera koreanska banker

Flera sydkoreanska banker har beslutat att inte godkänna Appes biometriska teknik för ansiktsigenkänning som autentiseringsmetod.

Tidigare i höstas presenterade Apple sin första telefon utan hemknapp. Iphone-användare har de senaste åren vant sig vid att kunna låsa sin telefon och godkänna betalningar med hjälp av sitt fingeravtryck. I Iphone X byttes tekniken Touch ID ut mot Face ID, men banker i flera länder har visat sig lite avvaktande till den nya tekniken.

Nu går runt 20 banker i Sydkorea ut med att de inte tänker godkänna Face ID som en autentiseringsmetod för deras tjänster. Bankerna bedömer att metoden är för osäker.

Förra veckan visade ett vietnamesiskt företag hur de kunde lura Face ID med en 3D-utskriven mask, vilket verkar ha fått flera banker att tveka över metoden.

Vi har tidigare rapporterat om svenska Mobilt Bank ID som valt att ännu inte godkänna metoden utan att företaget först kan utvärdera teknikens säkerhet. Dock har banker i länder som Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada infört stöd för Face ID så det återstår att se vilken riktning svenska banker kommer ta i frågan.

Kommentarer
35 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.