Face ID godkänns inte av flera koreanska banker

Flera sydkoreanska banker har beslutat att inte godkänna Appes biometriska teknik för ansiktsigenkänning som autentiseringsmetod.

Tidigare i höstas presenterade Apple sin första telefon utan hemknapp. Iphone-användare har de senaste åren vant sig vid att kunna låsa sin telefon och godkänna betalningar med hjälp av sitt fingeravtryck. I Iphone X byttes tekniken Touch ID ut mot Face ID, men banker i flera länder har visat sig lite avvaktande till den nya tekniken.

Nu går runt 20 banker i Sydkorea ut med att de inte tänker godkänna Face ID som en autentiseringsmetod för deras tjänster. Bankerna bedömer att metoden är för osäker.

Förra veckan visade ett vietnamesiskt företag hur de kunde lura Face ID med en 3D-utskriven mask, vilket verkar ha fått flera banker att tveka över metoden.

Vi har tidigare rapporterat om svenska Mobilt Bank ID som valt att ännu inte godkänna metoden utan att företaget först kan utvärdera teknikens säkerhet. Dock har banker i länder som Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada infört stöd för Face ID så det återstår att se vilken riktning svenska banker kommer ta i frågan.

Kommentarer
35 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.