Facebook använder AI som metod för självmordsprevention

Sedan i mars har Facebook testat en mjukvara som letar efter indikatorer förknippade med självmord. Funktionen rullas nu ut världen över.

Det sociala nätverket Facebook har sedan i våras arbetat med en mjukvara som är integrerad i plattformen, med funktionen att leta efter tecken hos användare som är förknippade med självmord.

Företaget har inte gått ut med mycket information om hur mjukvaran fungerar, annat än att den söker igenom materialet på plattformen efter vissa nyckelord och meningar. Exempel sägs bland annat vara kommentarer i stil med ”Hur mår du?” och ”Är det något jag kan göra för dig?” .

Denna metod baseras på AI, artificiell intelligens, men de berättar nu att det finns människor som arbetar med att fånga upp och hantera tillfällen då systemet ger utslag. I första hand verkar det röra sig om att kontakta lokala myndigheter som åtgärd.

Facebook annonserar nu att de har börjat rulla ut funktionen även utanför USA, då testerna de senaste månaderna har visat sig framgångsrika. Det finns ännu ingen information om i vilka länder den släppts, men det står klart att den inte kommer att finnas i Sverige och resten av EU då det inte är förenligt med de lagar och regler som finns kring identitetsskydd.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.