Snapdragon 845 ser dagens ljus

Efterträdaren till populära Snapdragon 835 presenteras med de sedvanliga förbättringarna. Årets krets utvecklas tillsammans med Samsung, som också tillverkar den.

Tidigare i veckan tillkännagav kretstillverkaren Qualcomm nästa generations systemkrets i Snapdragonserien. Kretsar från serien är populära val hos många telefontillverkare och och i regel finns senaste iterationen hos företagens flaggskepp.

Enligt Qualcomm har fokus för denna krets bland annat varit artificiell intelligens och förstärkt verklighet. De uppger att den ska prestera tre gånger bättre när det kommer till artificiell intelligens och leverera högre prestanda med upp till 25 procent. Som vanligt ska kretsen dessutom var mer energieffektiv än föregående generation.

Något anmärkningsvärt för årets krets är att Qualcomm använder modifierade kärnor istället för standardkärnorna som är vanligast att tillverkarna använder. Vinsten sägs vara lägre värmeutveckling, lägre energiåtgång och bättre kompatibilitet med större kretsar. Kretsen baseras på 10-nanometers tillverkningsteknik från Samsung och kommer att finnas tillgängliga till 2018 års flaggskepp.

Huruvida Samsungs egna telefoner kommer ha förtur till kretsen finns det ingen information om ännu, men med tanke på att Galaxy S8-familjen fick förtur till föregångaren Snapdragon 835 är det väl ingen högoddsare att efterföljaren går samma öde till mötes när Samsung både utvecklar och tillverkar.

Källa: Qualcomm

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.