Snapdragon 845 ser dagens ljus

Efterträdaren till populära Snapdragon 835 presenteras med de sedvanliga förbättringarna. Årets krets utvecklas tillsammans med Samsung, som också tillverkar den.

Tidigare i veckan tillkännagav kretstillverkaren Qualcomm nästa generations systemkrets i Snapdragonserien. Kretsar från serien är populära val hos många telefontillverkare och och i regel finns senaste iterationen hos företagens flaggskepp.

Enligt Qualcomm har fokus för denna krets bland annat varit artificiell intelligens och förstärkt verklighet. De uppger att den ska prestera tre gånger bättre när det kommer till artificiell intelligens och leverera högre prestanda med upp till 25 procent. Som vanligt ska kretsen dessutom var mer energieffektiv än föregående generation.

Något anmärkningsvärt för årets krets är att Qualcomm använder modifierade kärnor istället för standardkärnorna som är vanligast att tillverkarna använder. Vinsten sägs vara lägre värmeutveckling, lägre energiåtgång och bättre kompatibilitet med större kretsar. Kretsen baseras på 10-nanometers tillverkningsteknik från Samsung och kommer att finnas tillgängliga till 2018 års flaggskepp.

Huruvida Samsungs egna telefoner kommer ha förtur till kretsen finns det ingen information om ännu, men med tanke på att Galaxy S8-familjen fick förtur till föregångaren Snapdragon 835 är det väl ingen högoddsare att efterföljaren går samma öde till mötes när Samsung både utvecklar och tillverkar.

Källa: Qualcomm

Kommentarer
2 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.