Snapdragon 845 ser dagens ljus

Efterträdaren till populära Snapdragon 835 presenteras med de sedvanliga förbättringarna. Årets krets utvecklas tillsammans med Samsung, som också tillverkar den.

Tidigare i veckan tillkännagav kretstillverkaren Qualcomm nästa generations systemkrets i Snapdragonserien. Kretsar från serien är populära val hos många telefontillverkare och och i regel finns senaste iterationen hos företagens flaggskepp.

Enligt Qualcomm har fokus för denna krets bland annat varit artificiell intelligens och förstärkt verklighet. De uppger att den ska prestera tre gånger bättre när det kommer till artificiell intelligens och leverera högre prestanda med upp till 25 procent. Som vanligt ska kretsen dessutom var mer energieffektiv än föregående generation.

Något anmärkningsvärt för årets krets är att Qualcomm använder modifierade kärnor istället för standardkärnorna som är vanligast att tillverkarna använder. Vinsten sägs vara lägre värmeutveckling, lägre energiåtgång och bättre kompatibilitet med större kretsar. Kretsen baseras på 10-nanometers tillverkningsteknik från Samsung och kommer att finnas tillgängliga till 2018 års flaggskepp.

Huruvida Samsungs egna telefoner kommer ha förtur till kretsen finns det ingen information om ännu, men med tanke på att Galaxy S8-familjen fick förtur till föregångaren Snapdragon 835 är det väl ingen högoddsare att efterföljaren går samma öde till mötes när Samsung både utvecklar och tillverkar.

Källa: Qualcomm

Kommentarer
2 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.