Snapdragon 845 ser dagens ljus

Efterträdaren till populära Snapdragon 835 presenteras med de sedvanliga förbättringarna. Årets krets utvecklas tillsammans med Samsung, som också tillverkar den.

Tidigare i veckan tillkännagav kretstillverkaren Qualcomm nästa generations systemkrets i Snapdragonserien. Kretsar från serien är populära val hos många telefontillverkare och och i regel finns senaste iterationen hos företagens flaggskepp.

Enligt Qualcomm har fokus för denna krets bland annat varit artificiell intelligens och förstärkt verklighet. De uppger att den ska prestera tre gånger bättre när det kommer till artificiell intelligens och leverera högre prestanda med upp till 25 procent. Som vanligt ska kretsen dessutom var mer energieffektiv än föregående generation.

Något anmärkningsvärt för årets krets är att Qualcomm använder modifierade kärnor istället för standardkärnorna som är vanligast att tillverkarna använder. Vinsten sägs vara lägre värmeutveckling, lägre energiåtgång och bättre kompatibilitet med större kretsar. Kretsen baseras på 10-nanometers tillverkningsteknik från Samsung och kommer att finnas tillgängliga till 2018 års flaggskepp.

Huruvida Samsungs egna telefoner kommer ha förtur till kretsen finns det ingen information om ännu, men med tanke på att Galaxy S8-familjen fick förtur till föregångaren Snapdragon 835 är det väl ingen högoddsare att efterföljaren går samma öde till mötes när Samsung både utvecklar och tillverkar.

Källa: Qualcomm

Kommentarer
2 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.